anglické růže



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9   
            
host - 78.38 (?) 
29.10.2007 11:25

Dobrý den Vlaďko,

někdy v tomto týdnu bych jela k p. Šípovi pro růže. Jestli si chcete zkusit ještě sama něco objednat mám na p. Šípa i tel. kontakt a seznam letos prodávaných růži. Nevím ale, jestli by bylo dobré bez vědomí pana Šípa tyto informace zveřejňovat v diskusním fóru. Pokud budete chtít zavolejte mi během dne do práce na tel. 267053575.

Hezký den Vlaďka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
               
host - 141.142 (?), 29.10.2007 18:45
Zdravím všechny co shánějí anglické růže - minulý týden jsem na ně narazila v jednom zahradnictví kousek za pražským Suchdolem, je to myslím Černý Vůl nebo Statenice. Mají jich určitě tak 10 druhů a ještě taky nějaké stolístky. Lucka
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 115.31 (?), 30.10.2007 15:03

Dobrý den,

také bych si ráda založila záhon s anglickými růžemi. Bydlíme v nadmořské výšce téměř 900 metrů, ale na jižní stráni, takže slunce máme dost. Záhon má asi 15 metrů délku a asi 1,5 metru šířku. Nejvíce mě oslovují anglické růže růžové barvy všech možných odstínů. Poradíte mi někdo, prosím, kterou odrůdu bych měla zvolit a kdy bych měla sázet, popř. i nějakou další radu pro začínající pěstitelku růží. Růže chci samozřejmě kombinovat s trvalkami (levandule, šanta, trávy). Chtěla bych nějaký kultivar, který vytváří krásný kompaktní keř a bohatě kvete. Za všechny rady předem moc děkuji. Daniela

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 62.35 (?), 1.11.2007 11:06
Vzhledem k nadmořské výšce mi přijdou angličanky nejisté. Zkusit je můžete, ale počítejte s tím, že nepřežijí, nebo budou živořit.
Raději bych zvolila třeba nějakou opakující mechovku (Salet - Pelcovi), nebo klidně i nějaké jednoukvetoucí historické. Podle mé zkušenosti z Jizerek, kde červnové jahody dozrávají začátkem srpna, období květu těchto růží tak akorát pokryje sezónu.
Odolné bývají i rugosy, jsou rozmanité barvou, velikostí a tvarem květu, mnohé opakují.(Martin Frobisher - p.Šíp)
Speciálně pro tvrdé kanadské poměry byly vyšlechtěné tyto růže http://www.canadianrosesociety.org/hardyroses/crs_hardy.html. Jejich mrazuodolnost je vynikající.
Dresla
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 115.31 (?), 7.11.2007 10:11

Mockrát děkuji za radu. Určitě na Vás dám. Na stránky kanadských růží jsem se dívala, krásné a poučné. Nevíte, kde bych je tady sehnala? A ještě jedna prosba - co jsou to mechovky? :)) Díky. Daniela

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 9.121 (?), 11.11.2007 20:13

Dobrý zasnežený večer. Jsem úplný začátečník v pěstování Angličanek. Několik jsem si jich letos koupila a už zasadila. Vědomosi čerpám ze stránek o růžích a encyklopedie. Nemůžu se dočkat jara, tak už teď sepisuji seznam na příští rok. Prosím tedy o prakt. rady nároků, velikostí a hlavně kde je sehnat. Některé jsou u nás asi nedostupné. Pro mne připadá v úvahu i SRN. ANNE BOLEYN. WINCHES CATHEDRAL, STAVBERY HILL, JANET, PRINCESS ALEXANDRAOF KENT, an ejnedostupnější EMANUEL(AUST) GARTENTRAUME(TANT) WERSIGNY(GUILOT) WILLIAM CHCISTIE(GUILOT) ROSSEMOOR(AUSTIN) Zdraví Vlaďka macurovav@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 62.35 (?), 11.11.2007 23:13

Danielo, mechovky pocházejí z růží stolistých a mají stonky porostlé spoustou drobných ohebných trnů - mechem.

Z kanaďanek vím v ČR jen o Martinovi Frobisherovi (p.Šíp). Pár mrazuodolných jsem teď přivezla, ale cyklus množení očkováním je dvouletý a nejsem schopná ho urychlit.  Dresla

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 78.226 (?), 24.2.2008 22:31

Dobrý večer, tak jsem dnes úplně náhodou objevila tyto diskuzní stránky a tak se chci také připojit. Vlastně spíš vypsat své pocity.

Před 10 lety, když jsme si pořídili domek na vesnici, jsem si po vzoru mé dobré sousedky pořídila první růže. Byly to klasické čajohybridy, které jsou vidět skoro v každé zahradě na vesnici.

Růže  začaly být mou láskou. Postupem času se z malého ´koníčka´ stal nádherný ´kůň´! Z jednoho záhonku, kde bylo jen 6 keřů, se postupem času a také mých větších zkušeností dostaly růže na celou zahradu. A dnes mám kolem 60 keřů, včetně polyantek, pnoucích růží, růží svraskalých, sadových a čajohybridů. Ale když jsem jednoho dne asi před čtyřmi lety uviděla v jednom katalogu (a teď si nejsem jistá, jestli to byl katalog Starkl nebo Baker) nádheru jménem EDEN ROSE 85, byl se mnou konec!! Zamilovala jsem se do anglických růží! Od té doby si nekoupím žádnou jinou růži než ´angličanku´. Tím nechci říct, že ty ostatní nejsou krásné, ale ty anglické zkrátka u mě vyhrály na celé čáře.

Já ty růže kupuji jak se dá. Někdy na ně natrefím třeba v hypermarketech, ale tam se musím dívat na to, jestli je ještě vůbec rostlina životaschopná, nebo se mi poštěstí a já ji seženu v nějakém malém zahradnictví, kde ani netuší a většinou ani neví, jakou krásu prodávají. Takhle se mi podařilo koupit např. růři Remi Martin, která je opravdu úžasná, nebo krásnou Abraham Darby a hlavně tu mou favoritku Eden Rose 85.

Můj muž říká, že jsem ztracený případ, ale i on si růže oblíbil.No vlastně, abych byla upřímná, ono mu ani nic jiného nezbývá. Ale i na jeho lilie máme ještě místo. Ikdyž  se musel notně uskromnit s požadavkem na místo.

Tak to je všechno. Vím, že jsem nikomu nepomohla s kontakty na pěstitele nebo dovozce anglických růží, ale snad to nikomu z Vás nevadí. Mějte se všichni krásně růžově!

Hanka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Magdaléna - (29) - 172.226 (?), 22.9.2008 15:10

Protože všechny milujeme anglické růže a už nenápadně vyhlížíme příští sezonu, co takhle se domluvit, jak se stříhají angličanky. Informací je spousta, ale protimluvy, jedni nechat bez střihu, pouze čistit, druzí, přistřihnout, další až k zemi jako čajohybridy. Tak co s tím, nerada bych je zkazila. Jednou jsem takhle chtěla pomoci staré růži u domu, teď už vím, že je to ČSR, tak jsem ji přistřihla jako čajohybrid. Holka pak tři roky nekvetla - asi se urazila, teď jí jenom čistím a občas přistříhnu, když vyžene letorost dva metry dlouhý.

Letos na jaře proletěla naší zahradou EMA. Od sousedů mi na tu mou těžce vydřenou růžovou zahradu srazila tři obrovské smrky. Když jsem viděla tu hrůzu, hned jsem volala SOS p. Šípa, co s tím mám dělat, že to bude pravděpodobně totálně rozlámané, hlavně po úklidu těch větví a dřeva, kdy se po zahradě pohybovalo spoustu lidí. Poradil mi, co bude polámané přistřihnou, co bude úplně rozlámené, ustřihnout až u země. Naštěstí to bylo brzo na jaře, růže - anglické a historické, byly krátce zasazené, tak to nebylo tak šílené. Nejhorší práce byla se stojany na růže, které byly propleteny ostnatými výhonky a musely se ustřihnout až u země. Potom jsem pořád chodila a kontrolovala, jak rostou, u historických to prošlo bez problémů, mají velkou regenerační schopnost, anglické byly také dobré, jenom jedna chudinka, zůstala jí jedna taková slabounká větvička a moc se jí nechtělo růst, ale naštěstí už kvetla. Ale dodnes cítím tu beznaděj, když zahrada byla zavalená stromy až k domu. Ještě, že se nic nikomu nestalo. Přitom to trvalo pár minut. Mějte se hezky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 167.10 (?), 22.9.2008 17:58

Já jsem si letos objednala ČSR od Pelců, teď díky Vám vím jak bude velká, musím najít jiné místo u plotu.Z anglickými růžemi teprve začínám, budu ráda za informace o střihu. Dívala jsem se na zahraniční weby, ale cizí jazyky neumím, tak jenom tápu. Eva

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika