Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý večer, tak jsem dnes úplně náhodou objevila tyto diskuzní stránky a tak se chci také připojit. Vlastně spíš vypsat své pocity.

Před 10 lety, když jsme si pořídili domek na vesnici, jsem si po vzoru mé dobré sousedky pořídila první růže. Byly to klasické čajohybridy, které jsou vidět skoro v každé zahradě na vesnici.

Růže  začaly být mou láskou. Postupem času se z malého ´koníčka´ stal nádherný ´kůň´! Z jednoho záhonku, kde bylo jen 6 keřů, se postupem času a také mých větších zkušeností dostaly růže na celou zahradu. A dnes mám kolem 60 keřů, včetně polyantek, pnoucích růží, růží svraskalých, sadových a čajohybridů. Ale když jsem jednoho dne asi před čtyřmi lety uviděla v jednom katalogu (a teď si nejsem jistá, jestli to byl katalog Starkl nebo Baker) nádheru jménem EDEN ROSE 85, byl se mnou konec!! Zamilovala jsem se do anglických růží! Od té doby si nekoupím žádnou jinou růži než ´angličanku´. Tím nechci říct, že ty ostatní nejsou krásné, ale ty anglické zkrátka u mě vyhrály na celé čáře.

Já ty růže kupuji jak se dá. Někdy na ně natrefím třeba v hypermarketech, ale tam se musím dívat na to, jestli je ještě vůbec rostlina životaschopná, nebo se mi poštěstí a já ji seženu v nějakém malém zahradnictví, kde ani netuší a většinou ani neví, jakou krásu prodávají. Takhle se mi podařilo koupit např. růři Remi Martin, která je opravdu úžasná, nebo krásnou Abraham Darby a hlavně tu mou favoritku Eden Rose 85.

Můj muž říká, že jsem ztracený případ, ale i on si růže oblíbil.No vlastně, abych byla upřímná, ono mu ani nic jiného nezbývá. Ale i na jeho lilie máme ještě místo. Ikdyž  se musel notně uskromnit s požadavkem na místo.

Tak to je všechno. Vím, že jsem nikomu nepomohla s kontakty na pěstitele nebo dovozce anglických růží, ale snad to nikomu z Vás nevadí. Mějte se všichni krásně růžově!

Hanka

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika