Sklizeň révy 2013

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5590) - 242.167 (?)
24.8.2013 17:06

Udělal jsem pár snímků dnes dopoledne ale od rána chčije, doufám že se to neprojeví negativně na zrání. Réva teď potřebuje jen slunce, slunce a slunce, a já někoho na konzumaci, nestíháme to likvidovat. cheeky

Vostorg Muskatnyj
Vostorg Muskatnyj
Glaša
Glaša
A|ročnyj
A|ročnyj
Karmakod
Karmakod
Krasotka
Krasotka
Eva
Eva
Viktoria
Viktoria
Arkadia
Arkadia
Regina - Afuz Ali
Regina - Afuz Ali
Talisman
Talisman
Beloe Čudo
Beloe Čudo
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5590) - 242.167 (?), 24.8.2013 9:39

Vloni a předloni mi réva pomrzla v květu i při rašení, letos je po čtyřech letech konečně bohatá úroda, teď jen aby to dozrálo a nabralo sladkost.

Bobule kodrjanky narostly do úctyhodných rozměrů
Bobule kodrjanky narostly do úctyhodných rozměrů
... stejně tak i u bezsemenné Afrodity.
... stejně tak i u bezsemenné Afrodity.
Začíná sládnout i Ustojčivyj Dok..
Začíná sládnout i Ustojčivyj Dok..

agent špionovač - (19) - 216.173 (?), 24.8.2013 16:33

Zdravím pane Mirek!!! co dodat, prostě nádhera...

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5590) - 242.167 (?), 24.8.2013 17:06

Udělal jsem pár snímků dnes dopoledne ale od rána chčije, doufám že se to neprojeví negativně na zrání. Réva teď potřebuje jen slunce, slunce a slunce, a já někoho na konzumaci, nestíháme to likvidovat. cheeky

Vostorg Muskatnyj
Vostorg Muskatnyj
Glaša
Glaša
A|ročnyj
A|ročnyj
Karmakod
Karmakod
Krasotka
Krasotka
Eva
Eva
Viktoria
Viktoria
Arkadia
Arkadia
Regina - Afuz Ali
Regina - Afuz Ali
Talisman
Talisman
Beloe Čudo
Beloe Čudo

Paľo. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1739) - 212.159 (?), 24.8.2013 18:47

Počas varovania vnúčika, ktorý je u nás do konca mesiaca na prázdninách, sa mi podarilo nájsť chvíľu na otvorenie portálu zahrada.cz. August je v našej prídomovej záhradečke v znamení dozrievania toho najchutnejšieho- broskýň a hrozna. Popritom stále pozobkávame jahody, maliny a rezistentný egreš. Zbierku veľkoplodých noviniek viniča rozširujem z dôvodu nedostatku miesta takým spôsobom, že vysádzam 2 sadenice na jedno miesto, alebo 1 kmienik dvojkmienkového systému pestovania neskôr preočkujem druhou sortou. V zatienených miestach je krásne vidieť, ako je vinič náročný na množstvo tepla pri dozrievaní bobúľ- najmä pri väčšom zaťažení úrodou. Rozdiel v SAT medzi Senicou a Břeclavou je takisto dosť výrazný. Stačí sa pozrieť napr. na Mirkov krásne žltý Vostorg muskatnyj. O prvé sladké bobule súťažia spolu s nami kosi a drozdi. Jedinou ochranou je sieť. Aspoň s osami v tomto roku žiadny problém nemáme. Od poloviny budúceho týždňa predpovedajú opäť slnečné počasie, takže dúfam a verím v dôkladné dozretie aj stredne skorých kultivarov.

Odroda KarMaKod ma na Bredíkových snímkach zaujala atraktívnymi odtieňmi a prechodmi purpurovej farby bobúľ. Z očka naštepeného predvlani do 1 z dvoch kmienkov sorty Pomarančová sa v tomto roku vyklbala slušná úroda strapcov o dĺžke 20-30 cm.
Odroda KarMaKod ma na Bredíkových snímkach zaujala atraktívnymi odtieňmi a prechodmi purpurovej farby bobúľ. Z očka naštepeného predvlani do 1 z dvoch kmienkov sorty Pomarančová sa v tomto roku vyklbala slušná úroda strapcov o dĺžke 20-30 cm.
Krasotka má viac cukrov ako KarMaKod. Potešilo ma, že napriek chladnému počasiu pri kvitnutí žiadna z nich nehráškovatela. Krasotka ma však potrápila s múčnatkou- zabral až tretí postrek (Falcon).
Krasotka má viac cukrov ako KarMaKod. Potešilo ma, že napriek chladnému počasiu pri kvitnutí žiadna z nich nehráškovatela. Krasotka ma však potrápila s múčnatkou- zabral až tretí postrek (Falcon).
Pozdĺž južne orientovaného okraja strechy záhradnej kôlne som natiahol nosné ramená 2 odrôd: Pamjati Zacharovoj a Saturn. Nemal som srdce razantne zredukovať tohtoročnú násadu kvetov. Vďaka horšiemu odkvitnutiu sú strapce redšie.
Pozdĺž južne orientovaného okraja strechy záhradnej kôlne som natiahol nosné ramená 2 odrôd: Pamjati Zacharovoj a Saturn. Nemal som srdce razantne zredukovať tohtoročnú násadu kvetov. Vďaka horšiemu odkvitnutiu sú strapce redšie.
Takto daako som si pred 3 rokmi predstavoval záves z hrozna, ktorý plní súčasne funkciu tienenia drevenej kôlne pred južným slnkom. Zdá sa, že nadmerná záťaž nerobí rastlinám problém. Na úplné dozretie si rád ešte 2 týždne počkám.
Takto daako som si pred 3 rokmi predstavoval záves z hrozna, ktorý plní súčasne funkciu tienenia drevenej kôlne pred južným slnkom. Zdá sa, že nadmerná záťaž nerobí rastlinám problém. Na úplné dozretie si rád ešte 2 týždne počkám.
Na jednom mieste: ľavý oblúk=Aladdin, pravý=Jubilej Kostrikina. Obidve skoré sorty majú otca Vostorga. Matka u J.K. sa však prezradila viac strihanými listami. Napriek tomu, že chýba ružové líčko, Jubilej Kostrikina je už sladká a chuťovo zatiaľ v súťaži "vyhráva."
Na jednom mieste: ľavý oblúk=Aladdin, pravý=Jubilej Kostrikina. Obidve skoré sorty majú otca Vostorga. Matka u J.K. sa však prezradila viac strihanými listami. Napriek tomu, že chýba ružové líčko, Jubilej Kostrikina je už sladká a chuťovo zatiaľ v súťaži "vyhráva."
Dozrievať začína stredne skorá Nadežda AZOS.
Dozrievať začína stredne skorá Nadežda AZOS.
Pochúťkou pre drozdov je nielen modrý Richelje, ale aj dozrievajúci Vostorg muskatnyj.
Pochúťkou pre drozdov je nielen modrý Richelje, ale aj dozrievajúci Vostorg muskatnyj.
Prvé strapce mrazuodolnej Anastasie ma sklamali malou veľkosťou bobúl.
Prvé strapce mrazuodolnej Anastasie ma sklamali malou veľkosťou bobúl.
Solaris na vertiku nie je zďaleka tak sladký ako Frontenac Blanc a Gris vo vinohrade 15 km od Senice.
Solaris na vertiku nie je zďaleka tak sladký ako Frontenac Blanc a Gris vo vinohrade 15 km od Senice.
Vďaka slabému zakvitnutiu dozrieva aj stredne neskorá V.vinifera Misket dunavski.
Vďaka slabému zakvitnutiu dozrieva aj stredne neskorá V.vinifera Misket dunavski.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5590) - 242.167 (?), 24.8.2013 19:23

Dobrý večer Paľo, máte Vy nebo někdo jiný nějakou zkušenost s révou na pergole? Chtěl bych u jižní stěny zhotovit pergolu která by měla rozměr asi 3 m x 1,5 m a na kterou bych natáhl révu. Má představa je taková že by celá plocha byla zalistěná a střapce by visely pod listy dolů. Prozatím bych počítal s odrůdami Kišmiš Lučistyj a Afrodita, další možnost by byla naroubování na kmínek který mi tam zůstal po Primu. Jaký vliv by např. mělo to že by na ně nesvítilo slunce? Díky 

Asi tak nějak ;o)))
Asi tak nějak ;o)))

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5590) - 242.167 (?), 25.8.2013 9:38

Arkadia právě sklizená, malé střapce ale velké bobule, sladká, výborná.

Arkadia
Arkadia

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6652) - 9.2 (?), 25.8.2013 8:10

1.101: Jsem na tom možná hůř. Réva letos sice nezmrzla, ale velmi pozdě kvetla, takže ob bobuli začíná dozrávat Somerset. Krystalu ještě ani nezaměkají bobule, tak to vypadá, že celá uroda půjde na kompost. Asi není šance, že by to dozrálo. 

centor - (23) - 224.13 (?), 25.8.2013 8:54

Praha: Já letos bojuju s padlím u Kernera, Tramín je odolnější. Násada úrody je bohatá, ale dozrávání je letos zpožděné, i bobule jsou menší. Pěstuju jen tyto dvě moštovky, foto přikládám.

Tramín červený - stav k 25.8.
Tramín červený - stav k 25.8.
Kerner - stav k 25.8.
Kerner - stav k 25.8.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4617) - 38.136 (?), 25.8.2013 9:39

Kodrjanka, co není Kodrjanka, se vybarvuje.

host - 1.101 (?), 25.8.2013 22:52

Odrůda Solarisu-na foto je panenská úroda pomalu dozrává.Mám vysazené prozatím tři keře, jeden na podnoži a dva pravokořenné, zarodily letos všechny.Možná to už bude na burčák, když k tomu přidám hrozny Merzlingu a hrozny odrůdy Göczeji Zamatos.Martin

Odrůda Solaris
Odrůda Solaris
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo16:27
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty