Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 200.106 (?)
11.3.2010 14:58

Kéž by bylo. U nás byli špačci o 14 dříve, "řvali" jak diví na ořešáku a po týdnu-min. týden-připadlo dalších 15cm sněhu a je "po ptákách"-jaro se leklo. Jediná sněženka, která se vydrala z pod sněhu, je zase pěkně přikrytá. Už je letos ta zima docela únavná. M.R.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

babča - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (247) - 44.3 (?), 11.3.2010 11:08

Zdravím všechny nedočkavé.jaro je tady! Přiletěli špačci. Jana

host - 155.121 (?), 11.3.2010 12:55

Tak to je jaro opravdu tady.

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 200.106 (?), 11.3.2010 14:58

Kéž by bylo. U nás byli špačci o 14 dříve, "řvali" jak diví na ořešáku a po týdnu-min. týden-připadlo dalších 15cm sněhu a je "po ptákách"-jaro se leklo. Jediná sněženka, která se vydrala z pod sněhu, je zase pěkně přikrytá. Už je letos ta zima docela únavná. M.R.

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.201 (?), 11.3.2010 15:33

Ahojky Mílo, úplně souhlasím s tou poslední větou.Včera jsem šmejdila po zahradě i když fučel pěkný vítr a dělala si plány na dnešek, ale ouha, ráno a to jistě neuhádnete co padalo z nebes... SNÍŽEK...Tak zas nic.Jen jsem zjistila, že mi ušatí rošťáci ožužlali Ibišek a dokonce vláknitou juku.Co koukalo nad sníh je fuč, ta teda vypadá.Nejhůř na tom asi bude Kleopatřina jehla, jinak se zdá vše být celkem v pohodě, ale to ukáže až jaro.A manžel ze sadu hlásil, že největší zájem byl o větvičky jabloní.Hezký den.

host - 19.216 (?), 15.3.2010 11:45

tak dneska jsem vysypala z velikánské nádoby dosny v které už je mám třetí rok    a je čím dál tím těžší a na zimu už mi dělá problém je stěhovat do sklepa, rozdělila jsem je do čtyř kbelíčků a začnu zalévat.dala jsem také narašit begonie Dana

zanpets - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (395) - 39.231 (?), 15.3.2010 12:22
tak dneska se neda nic delat..dnesni probuzeni bylo ve dvou šokech---- chrapot a bolest hlavy a zozestru zaves na okne a vidim zahradu po velkou prikryvkou snehu---tak dneska se budu spise ulejvat a cist knihy o zahrade-

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 43.27 (?), 15.3.2010 12:23

Ahoj Micuko, zdravím. Od rána se vztekám. Včera to vypadalo slibně, do rána odtál téměř všechen sníh naráz a dnes se probudím po tom hrozném fukéři je zase venku souvislá bílá dečka. Jsou to asi 2 cm, ale už jsem to nechtěla. Začala se objevovat místy tráva a teď zase nic. S těma Kleopatřinýma jehlama jsem dopadla úplně stejně, vypadají zmrzle, všechny listy "hyn". Myslíte, že obrazí? Jinak přisypávám substrát k rychle rostoucím rostlinkám a rosím a rosím, když nemrzne, pomaličku prořezávám stromy-jak mi schátralá tělesná schránka dovolí. Už bych tolik chtěla jaro a stálé počasí, trávu a kytky, sluníčko. Mějte se moc fajn. M.R.

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.201 (?), 15.3.2010 13:05

Ahojky všem, Žanet,přeji brzké uzdravení!!!Budete to potřebovat.Odpočívejte a nabírejte síly.To jaro snad už musí konečně přijít.

Mílo, já doufám, že podrazí.Ještě jsem to tak důkladně neprohlížela, ale věřím.Přec mi nemůžou pomrznout všechny čtyři trsy - můžou, ach jo.No nechám to na lepší počasí a budu je povytahovat ze země očima, třebas to pomůže.Podobně řeším ibišky, zajoši jim vykousali všechny pupeny, včera jsem to prohlížela a málem zaplakala.Já vás teda obdivuji, stromy to je pro mě španělská vesnice, to je u nás manželovo království, ale kdybych musela, asi bych to taky zvládla, člověk se stále učí.Přeji hezký den.

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 43.27 (?), 15.3.2010 13:29

Já mám trsy 3, už jsem se radovala, jak byly nádherné a teď zůstala nahnilá sušina. Dost mě to udivilo, loni zůstaly celou zimu s krásnými zelenými listy. Čekala jsem trochu nějakou devastaci, byla větší a delší zima, ale takto má představa nevypadala. Manžel je na zahradě jako slon v porcelánu. Nemůžu už přeci jen dělat vše úplně sama a občas v duchu pěkně zuřím. Např. při hrabání trávy oláme spoustu pupenů na stromech a stromkách, kam nemusím, ho nepustím. Jenže zdrav. stav se mi zase zhoršil, musím. Alespoň na ty "méně kvalifikované" a taky těžší práce ho musím využít a dopředu počítat s nějakými "ztrátami". Co naděláte. Mějte se všichni moc dobře, asi půjdu zapálit svíčku, budu kolem ni křepčit a vyvolávat jaro. Už přece musí přijít. M.R.

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.201 (?), 15.3.2010 13:37

Včera jsem konečně sundala z oken pozůstatky Vánoční zeleně a udělala si jarní truhlíky.Prozatím to pro živé kytky není to pravé ořechové a tak umělotinky na chvíli zaskočí.A hups, do rána zapadáno takovým tím cosi ,na co se už asi nikdo z nás nemůže podívat.Hezký den.

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025