Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?



   Předchozí příspěvky  |  <  16,  17,  18,  19,  20  >   
                     
Danny - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (195) - 176.71 (?) 
16.3.2010 9:23

Ahojte, já už jaro čekám každou hodinu , u nás už není k hnutí - samý semenáček, klíčící brambory, ty jsem nachystala ke vchodu a hodlám je už strčit do zahradní místnosti, kde bude sice tak do pěti stupňu, ale musejí to nějak přežít. Včera večer jsem si nachystala piksle od mlíka, popsala, zeminu se substrátem, aby vevnitř zteplala, no a ráno jsem už přesadila rajčata do nich, ať dělají co umí až do doby, kdy přijdou zasadit ven. Včera jsem byla po pár dnech ve skleníku a překvapení - já totiž v létě a na podzim řízkovala, co mě napadlo, nikdy se mi nic krom růží nedařilo, teď všechno, no a vlezu tam a řízky, co jsem zapomněla, co to je, jsou "zlaté deště", jak se tomu nesprávně říká a hodlají už už vykvést, tak i když to není žádný sběratelský úlovek, tak mně to uělalo radost.Možná porostou i dva clematisky, co jsem zkoušela nařízkovat v lednu dle nějaké zahraniční knihy. Dnes asi pojedu nařezat tyčky - roxory - na rajčata do sběrných surovin, abych je stihla natřít no a pak už snad budem my z nížin pořád venku . už se těším, až to všechno vypěstované budu otužovat přes den venku. A ještě prosba o radu - miluju tenhle hvozdík, je možná i 40-50 cm vysoký. Neznám jméno, v nabídkách jsem ho nenašla, neidentifikovala. Hodně voní. Možná je to dvouletka? Semenáčky ze semínek moc nejdou, jednu rostlinu jsem přezimovala venku a tenhle řízek přes zimu doma. Z toho venku jdou teď na jaře oddělovat řízky a pěkně se ujímají. Byla bych ráda, kdybych znala jméno, děkuju. D

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
                     
host - 183.242 (?), 19.3.2010 22:59

Že by to jaro už konečně přišlo? Ptáci vyzpěvují jako najatí, kosáci a sýkorky nosí na hnízda. Já včera ostříhala beztrnou ostružinu, dnes postříkala broskve, vyčistila a ostříhala maliní (konečně) a nachystala na zítřejší zasetí mrkve, petržela a patináku. Snad nebude pršet. Chlubte se, co jste dělali. Elena

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
zanpets - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (395) - 39.231 (?), 22.3.2010 22:53
ahojky..tak dneska jsem mela uzasny den, bylo ale trochu chladneji nez vcera ale bez vetru a tak jsem odpoledne jak prisel manzel, tak dostal za ukol poryt a pripravit zahonky ale nejsou vsechny,... ale co jsme stihli--.- mam pres 10 druhu cibulovin kvetin zasazenych... no pres ruce mi preslo asi kolem 300ks cibulek... a pak moje zeleninova zahradka... slozila maly foliovnicek a jeste jsem pak stihla zasit..petrzel natovku normalni a kaderavku, 5 druhu salatu, rekvicky, kedlubny, spenat.. Na zitra se chystam sazet hrasek, bob, petrzel k., mrkev, a jestli vyjde tak i nejake letnicky a trvalky-- hrasek uz macim ve vode... Jsem nemocna ale prace na zahradce mi teplotu snizila... a to je dobre..
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5577) - 155.12 (?), 27.3.2010 20:55

Dnes jsem postavil kostru foliáku (vlastní konstrukce), vykopal v něm díru na chodník, zapískoval a osadil obrubníky. Příští týden by měla dorazit objednaná volie. Zkontroloval jsem ovocné stromstvo a musím konstatovat že to vypadá velmi pěkně. Kromě plačící révy už raší snad vše - jabloně, hrušně, třešeň, meruňky, broskve, maliny, ostružiny, kiwi, rybíz, pažitka, máta, kytky a plevel. Předevčírem jsem zhotovil kryty do kterých jsem vysadil pár odrůd cherry rajčat. Mirek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 214.29 (?), 21.4.2010 22:30

jaké kryty zhotovujete prosím poradte

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5577) - 155.12 (?), 22.4.2010 0:03

tady najdete i fotky. Rajčata ve foliáku prochladla a jsou na "tabák" -  budu podsazovat novými, v krytech (ale na opačném konci BV) přežila chladna bez viditelné újmy, až na jednu "maličkost" - nerostou. Díky chladu ráno skoro vše co je venku čučí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 214.29 (?), 21.4.2010 22:54

Zdravím všechny nedočkavé, už se probudili krtcia těší se na spolupráci také je velkká uroda mravenců

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 44.166 (?), 29.3.2010 8:32

Slovácko - dobrý den, děkuji za povzbuzení, měla jste pravdu, cibulce se nic nestalo, už je venku, krásně se řádkuje vedle česneku. Dokonce i špenát pod fólií nezmrzl a roste.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 81.31 (?), 29.3.2010 10:22

Jsem ráda, že se i u Vás potvrdila moje letitá zkušenost s cibulkou. Pokud jde o špenát, ten už teď sklízím. Folii k tomu nepotřebuji žádnou. Dělám to tak, že semínka rozhodím v srpnu nebo v září po záhonku, nebo tam, kde se ničemu ostatnímu moc nedaří (třeba za rybízovými keři). Špenát pod sněhem vždycky krásně přezimuje a sotva sleze sníh, už sklízím. Vyzkoušejte to. Semínka nekupuji, nechám pár špenátů vykvést a šup s nimi zase hned do země .

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 44.166 (?), 31.3.2010 9:33

Jak čtu, tak vidím, že se člověk učí celý život, tak toto jsem o špenátu nevěděla, díky za tip, určitě vyzkouším. Věra ze Slovácka.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  16,  17,  18,  19,  20  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Úprava vody magnetickým polem12:13
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?10:37
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika