Příspěvky uživatele - 43.70

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Špendlíky, 20.1.2013
Tak to byl Myrobalán.
Nevím jak na ovocné stromky, 9.1.2013
Jak dlouhé jsou roční přírůstky(přibližně).
Přesazení na jaře, 9.1.2013
Vykopat s co největším balem, 2/3 koruny odřezat a dobře zalévat (pokud nebude mokrý rok). Samozřejmostí je zasazení do kvalitní půdy.
Sušené švestky, povidla, 16.12.2012
Švestky na sušení vypeckujete nebo je sušíte celé?
Sušené švestky, povidla, 14.12.2012
Zatím jsem se k sušení ovoce nějak nedokopal ale začínám o tom uvažovat, už dlouhá léta nás zásobuje sestra. Můžete doporučit sušičku, která se vám osvědčila? Kdysi dávno za dětských a mladých let moje máti sušila ovoce na pekáči v klasickém... celý příspěvek >
Sušené švestky, povidla, 13.12.2012
Je výhodnější sušit spíš velkoplodé odrůdy např. President nebo na velikosti nezáleží? Moje máti sušila jen Domácí, protože jinou odrůdu jsme tenkrát nepěstovali. Byly vždycky výborné a utvořily na povrchu bílý povlak údajně krystalizovaný cukr. PaR
Jaký druh švestky na slivovici?, 12.12.2012
Letos to bylo slabší jen 180 l kvasu, minulý rok 800. Na kvalitu si neztěžuji, letos je tak jako i loni slivovice výborná. Jinak povidla neděláme a švestky nesušíme, zato jich hodně spořádáme hned ze stromu samozřejmě i na buchty a zavařeninu.
Jaký druh švestky na slivovici?, 11.12.2012
Začíná doba pálení švestkových i jiných kvasů, otázka zní - jak se vám letošní rok vydařil, kolik bylo povidel, sušených švestek, slivovice a jiných švestkových laskomin. Jeden můj známý v tento čas vždy mezi řečí prohodí,,vyuzené mám, vypálené také,... celý příspěvek >
Durancie, 2.12.2012
Pěstuji Toptasty i Durancie. Mám asi jako jeden z mála pěstitelů štěstí, kterým jde od pecky velmi dobře. Sladké jsou obě odrůdy obě trpí monilií ve dřevě ovšem Toptast odolává na plodech, nehnije téměř vůbec. Jako výhodu bych u Toptastu viděl... celý příspěvek >
Slivoň President, 2.12.2012
Puchrovitost stříkám Championem ale i tak se ještě nějaká napadená švestka objeví. Na pilatku jsem letos používal Calypso. První postřik provádím standardně při odkvětu a kdy tedy aplikovat druhý postřik. Měl jsem za to, že jeden stačí.
Produkta a Karmína, 1.12.2012
 Produktu jsem narouboval na jaderničkový semenáč, myslíte že je to dobrá kombinace nebo to raději předělat a nečekat na výsledek. Navic jsme dost vysoko kolem 450 m n.m.
Slivoň President, 1.12.2012
Díky za opravu, trochu jsem se uťal. Zolone na pilatku ale už se nevyrábí, na monilii Horizon. Ale s těmi postřiky to nepřeháním 1x pilatka a 1x monilie u Domácích velkoplodých proti puchrovitosti čili také houba ale jiný postřik.
Topend plus, 29.11.2012
Stříkat proti moniliové hnilobě. Mně se to velmi osvědčilo a shnilo asi jen 10% plodů, v minulosti to byla třetina.
Slivoň President, 29.11.2012
President zatím spokojeně žbluňká s ostatními modrými plody v sudu. Jsem zvědav na výsledný produkt. Velice jsem se uvedenými přízpěvky pobavil, složil by některý z veršotepců pár veršů na škůdce, plody a výsledný produkt (slivovici)?
Boscova lahvice, 23.11.2012
Jenom tiše závidím, hrušní mám sice vysazených pět ale než zbude na kvas to bude ještě chvíli trvat. Zatím to stačíme všechno zkonzumovat.
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika