Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Sušení > Sušené švestky, povidla

Sušené švestky, povidla


host - xxx.xxx.43.70 (?)
16.12.2012 7:13

Švestky na sušení vypeckujete nebo je sušíte celé?

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...>   
                     

Sušené švestky, povidla


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.102.201 (?), 14.12.2012 16:58
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Při sušení ovoce je třeba volit takový teplotní režim, aby se plody neroztékaly, ale současně aby nezačaly kvasit nebo plesnivět. V tom jsou nejlepší jablka, zejména kyselejší, která snesou sušení na radiátoru, na slunci i v průvanu. Horší je to se zralými hruškami a švestkami, které se mi bez elektrické sušičky usušit nepodařilo, třebaže jsem švestky vypeckoval a hrušky rozkrájel. Jak by se tvářily ryngle, nevím,  ale zralé zelené renklódy někdy pouštějí sladkou šťávu již při rozkrojení. Naopak dobře se suší letní Katinky, už tu o nich byla řeč.

Připojit reakci   
                        

Sušené švestky, povidla


host - xxx.xxx.88.61 (?), 14.12.2012 23:36
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pro svou nadúrodou švestek i hrušek a jablek jsem se rozhodl pořídit novozélandskou sušičku (jméno si najdete), mám ji 6 let. Usuší i půlené švestky - za 20 hod s dvěma několikahodinnovými pauzami pro nasátí vlhkosti, jablka, hrušky,meruňky, broskve- vše na 5mm plátky za 7-10hod. Houby asi za asi 7 hod- zachovájí barvu i vůni. Plánuji zkusit i třešně a i jiné menší ovoce. Má cirkulaci vzduchu, prostě špica. Jen stojí trochu víc.

Lucas

Připojit reakci
                           

Sušené švestky, povidla


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.102.201 (?), 15.12.2012 13:26
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mohu potvrdit, Ezidri je suverénně nejlepší sušička. Pro sušení ovoce má dvě, vcelku zanedbatelné nevýhody. Plata jsou poměrně nízká, takže se do nich nevejdou osminky jablek nastojato, jako např. do sušičky Bielmeier (ABC).  Jádrové ovoce proto nedělím paprskovým rozkrajovačem, nýbrž nožem na 0,5 - 1cm plátky.  Druhou nevýhodou je absence časového spínače. Ale jinak naprostá spokojenost.

Připojit reakci
                           

Sušené švestky, povidla


host - xxx.xxx.65.144 (?), 15.12.2012 14:41
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V soucasnosti se nabizi 2 typy FD500 (průměr sít 34 cm) a FD1000 (průměr sít 38,6 cm). Ma cenu si koupit ten vykonejsi (a drazsi typ)? Kolik sit je prakticke mit k dispozici? V zakladni dodavce je 5.  J.R.

Připojit reakci
                           

Sušené švestky, povidla


host - xxx.xxx.171.155 (?), 15.12.2012 21:07
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

já přikoupil ještě 2 síta, takže jich mám 7 a myslím, že to stačí, víc by mě asi ani krájet nebavilo:). Jinak tehdy byl jen jeden výkonný typ, takže, zde koupit výkonnější, těžko říci.Ale asi i ten méně výkonný stačí.

Lucas

Připojit reakci
                           

Sušené švestky, povidla


Mikeš13 (1991) - xxx.xxx.0.80 (?), 15.12.2012 20:54
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Souhlas, Ezidri používám už hodně let a zatím spokojenost - švestky, hrušky, jablka - bez problémů. Z důvodu různé vlhkosti různého sušeného ovoce i na úrovni jednotlivých odrůd v rámci jednoho druhu ten časový spínač prakticky nechybí.

Pozn.: Někdo doporučuje švestky před vlastím sušením chvíli blanšírovat.

Připojit reakci
                           

Sušené švestky, povidla


rosti&slavik (1016) - xxx.xxx.88.38 (?), 15.12.2012 21:16
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevím co znamená blanšírovat.Musel jsem se jít mrknou do sklepa.Máme Concept so 1010,5+5ks. palet, třírychlostní,na paletu se vleze rozpůlená švestka.Kdyby si někdo dál se švestkama tu práci, tak by šlo najednou sušit deset palet.Zatím jsme to nezkoušeli.

Připojit reakci
                           

Sušené švestky, povidla


host - xxx.xxx.43.70 (?), 16.12.2012 7:13
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Švestky na sušení vypeckujete nebo je sušíte celé?

Připojit reakci
                           

Sušené švestky, povidla


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.102.201 (?), 16.12.2012 10:28
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Používám Ezidri ten výkonnější typ (5plat + 5 dokoupených). Vyplatí se dát na každé plato síťku na sypké potraviny, usušené plody se lépe vysypávají a nelepí se na mřížku.
   Švestky jsem vždy před sušením vypeckovával. Celé plody by se do této sušičky ani nevlezly.

Připojit reakci
                           

Sušené švestky, povidla


host - xxx.xxx.65.144 (?), 16.12.2012 14:35
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Susi nekdo merunky a pokud ano, jak chutnaji? Otec mi rikaval, ze jsou vynikajici, ale kupovane (susene) mne nezaujaly. Merunky tedy kupuji, delam si jednou za rok vylet od Jihlavy do Znojma, obvykle jich koupim hodne, aby se cesta 'vyplatila', resp. mne to bavi a merunky mam po jahodach za nejlepsi ovoce. Zatim jsem susil na slunci a na kachlovych kamnech, v kterych se obvykle stejne topi (houby, petrzel, jablka). Jak by mely byt plody (svestky, merunky) pro suseni zrale (stredne nebo co nejvice) ? J.R.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Nakládání a vakuování masa na uzení12.7.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení11.7.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení9.7.2020
Uzení domácích klobás30.6.2020
Strojek na uzavírání konzerv22.6.2020
Uzení domácích klobás16.6.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů