|
Příspěvky uživatele - 168.81
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Ví někdo o ryngli/slívě zvané paví oko?, 28.3.2019 No, stromeček je dost malý, už by měl být větší. Moc mi neroste, to bych rád. Žádný extrovní krasavec. A se sněhem to tu bývá slabé.
Starší udržujte a věnujte se mladým a ono to, pane Lukáši, půjde.
Tak snad máme Paví vejce i na Vysočině. A teď... celý příspěvek > | | Ví někdo o ryngli/slívě zvané paví oko?, 25.3.2019 Jejda, tak to jsme skoro „krajani“. Tedy přes ty slívy. Já mám Paví vejce z Končin (u Františkova). To je přes Jizeru cca 3-4 km (vzduchem, pěšky asi celý den).
Ve zdejším vláknu „Babče“ je loňská fotka mých prvních plodů z počátku srpna. To mi... celý příspěvek > | |
| | Rozkvétání 2019, 24.3.2019 Dneska jsem viděl částečně rozkvétající meruňku na Vysočině. (440 m/m, semenáč) JG | | Bluma cukrářská, 20.3.2019 Se zkušeností pana doktora Vysloužila není v čem nesouhlasit. Ale jeho neznámá růžová bluma „Babče“, kterou nám ukázal na fotce, vypadala fakt moc pěkně. Já bych jí klidně ochutnal. No, on třeba i takový myslivec si z každé vycházky taky nenese... celý příspěvek > | | Bluma cukrářská, 19.3.2019 Myslím si, že právě u slivoní je celá řada „odrůd“, které pomologie vůbec neznají. Proč to tak je nevím. A není to jen náhodná záležitost jedné vesnice, ale třeba ovoce, které znala spousta lidí (třeba každý, koho jsem se ptal ve třech okresech). A... celý příspěvek > | | Bluma cukrářská, 18.3.2019 To, že slivoň, které se říká „cukrářská“ jste nenašel v některé pomologii a že tedy tím takovou neznáte, neznamená, že „cukrářská“ tím musí být Zelená ryngle, a že jí vlastně neznají ani jiní a potřebují o tom poučit.
Třeba já slivoň zvanou... celý příspěvek > | | Rozkvétání 2019, 17.3.2019 Mně meruňky zatím nekvetou (Leskora, Bergeron), ale na Leskoru létá hejnko vrabců a vyštipují a žerou hojné květní pupeny. Je to normální? JZ Morava 450 m/m. JG | | Duranzia zo skolky alebo zo "starej slivky", 12.3.2019 U nás také rostou mladé durancie poblíž starých. Cca nejvíce po obvodu korun starých. Tam může jít o výhony z kořenů (odkopky). Ale vyrůstají i na okolních, vzdálenějších pozemcích. Všechny, staré i mladé, se mi zdají v plodech stejné. Žádný rozdíl... celý příspěvek > | | Stratifikace peckovin, 12.3.2019 Schválně k vláknu jsem se, dnes odpoledne, byl podívat, v jakém stavu klíčení jsou, u nás 450 m/m, pecky myrobalánů (ležící pod křovinami mirošků). Pecky ještě neklíčí, nepraskají. Živá jádra mají jen maličký výčnělek budoucího kořínku, cca do 0,5... celý příspěvek > | | Pomaly rastuce ovocne kriky, 12.3.2019 To opravdu nevím, proč Vám to tak roste. Ale napadlo mě, nemáte náhodou tu zahradu v Červeném lese (orig. „Ржавый лес“) v Černobylu? JG | |
| | Housenky babočky kopřivové, 5.3.2019 Píšete, že je to krásné, no ale poslední rok, co nebyla voda, to tak pěkné vůbec nebylo.
Dříve rybáři rákos, když se moc rozrůstal, sekli pramicí s prstovou lištou. Celý stroj se jmenoval Esox (štika). Princip omezení/hubení rákosu byl v tom, že do... celý příspěvek > | | Housenky babočky kopřivové, 4.3.2019 Co se týče radění, od toho jsme přeci tu. K omezování rákosu ve vodní ploše, pokud mě paměť neklame, se doporučovalo sekání pod hladinou. A to ve výšce cca 10 cm pod hladinou a při nejvyšší teplotě vody. Posečenou hmotu raději odstranit. Zatopená... celý příspěvek > | | Česnek 2018/2019, 2.3.2019 Hm, to mi připadá divné. Včera bylo na zahradě (skutečné) krásné počasí. Tak jsem si i všimnul, že už „leze“ česnek. Vystrčil špičky. Vysočina 450 m/m. A na Zahradě (virtuální) přitom ani zmínka. JG | | Roubování, 21.2.2019 Ještě o cca metr níž. To bude, pro Váš případ, ideální. Uvidíte, že jsem měl pravdu. JG | | Opál, 16.2.2019 Šel jsem umýt jabka, a protože pan Mikeš pořád „hecoval“ jak ten Opál ve „vyšší poloze“ (Vysočina 450m/m), tak jsem si poslední jabko Opálu taky umyl a „degustoval“ (vlastně prostě snědl).
Chuť byla dobrá, „plná“, sladká. Po snědení v puse... celý příspěvek > | |
|
|
|
|