|
Opál
|
|
|
|
host - 168.81 (?) 16.2.2019 21:48
Šel jsem umýt jabka, a protože pan Mikeš pořád „hecoval“ jak ten Opál ve „vyšší poloze“ (Vysočina 450m/m), tak jsem si poslední jabko Opálu taky umyl a „degustoval“ (vlastně prostě snědl).
Chuť byla dobrá, „plná“, sladká. Po snědení v puse přetrvává déle příjemná, sladká chuť. (Jonatány se mi už nějak zajídají.) Škoda, že byl poslední. Ještě by pár dní vydržel.
Takže, na Vysočině Opál taky roste. „Úroda“ to byla první (3 menší jabka a 3 mrňaví mrzáci, ale Rozely nebyly větší a Boskoopy byly větší jen o fous. Asi moc sucho. Ještěže Jonatány to podržely.).
Takže zatím mohu konstatovat pouze: Slupka je opravdu žlutá a bez strupovitosti, dužnina je také žlutá a pevná, chuť je pro mě zajímavá a dobrá. Zatím kácet nebudu. Nějaké květní pupeny vidět jsou. Tak snad na podzim.
Když něco doporučuje pan doktor Vysloužil, nejsou to nesmysly. Děkuji. JG
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 6, 7, 8, 9, 10 >
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10095) - 70.240 (?), 25.1.2019 10:02
Před Topazem smekni a před Opálem klekni? Jsem rád, že všechna produkce nejde do zahraničí, nýbrž, že se pamatuje i na naše konzumenty. Otázka je jakou má tady OPÁL prodejnost, když jeho název nezní tak vznosně jako třeba Cameo, Ruby Frost, Suncrisp, Ambrosia, Snapdragon, Evercrisp, Goldrush. Co se týče zdejších příspěvků, tak pokud si vzpomínám, tak ve středních a vyšších polohách bude spíše průměrnou odrůdou než tím, co se každoročně vyskytne v prodeji a na čem si každoročně pochutnáváme.Golden Delicious je ve své nejlepší kvaltě nepřekonaný a možná nepřekonatelný, ale tyto Opály mu určitě zdatně konkurují. Navíc by v rezistentních Opálech nemělo být tolik pesticicidů, jako v Goldenech.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.81 (?), 16.2.2019 21:48
Šel jsem umýt jabka, a protože pan Mikeš pořád „hecoval“ jak ten Opál ve „vyšší poloze“ (Vysočina 450m/m), tak jsem si poslední jabko Opálu taky umyl a „degustoval“ (vlastně prostě snědl).
Chuť byla dobrá, „plná“, sladká. Po snědení v puse přetrvává déle příjemná, sladká chuť. (Jonatány se mi už nějak zajídají.) Škoda, že byl poslední. Ještě by pár dní vydržel.
Takže, na Vysočině Opál taky roste. „Úroda“ to byla první (3 menší jabka a 3 mrňaví mrzáci, ale Rozely nebyly větší a Boskoopy byly větší jen o fous. Asi moc sucho. Ještěže Jonatány to podržely.).
Takže zatím mohu konstatovat pouze: Slupka je opravdu žlutá a bez strupovitosti, dužnina je také žlutá a pevná, chuť je pro mě zajímavá a dobrá. Zatím kácet nebudu. Nějaké květní pupeny vidět jsou. Tak snad na podzim.
Když něco doporučuje pan doktor Vysloužil, nejsou to nesmysly. Děkuji. JG
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 6, 7, 8, 9, 10 >
|
|
|
|
|
|
|