Sklizeň 2017



Honza z Polabí - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (144) - 167.137 (?)
22.12.2017 14:07

Vzpomínka na léto a aktuální pozdrav z Palerma.

Trh Ballaro
Trh Ballaro

Mandarinková zahrada
Mandarinková zahrada

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  <  11,  12   
                     
host - 232.120 (?), 2.9.2017 18:29
Ty červené, delší jsou odrůda Sonar, oranžové tuším Oreny, Kubista.Pěstováno ve skleníku a považujeme je za naše první trofejní kusy.J a Olí.PS.:náš pejsek papriky přímo zbožňuje :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 232.120 (?), 2.9.2017 18:30
ještě druhé foto

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2261) - 91.93 (?), 3.9.2017 6:50

Pro ctitele kvantity přikládám i snímky z venkovského trhu na Balkáně 2.9.2017. Dvojí ceny (pytel paprik nebo jen na kila). Obrovské broskve J.H.Hale ze Slivenské oblasti za 13Kč/kg válcují konkurenci.

Papriky
Papriky
Tržiště (broskve, rajčata apod.)
Tržiště (broskve, rajčata apod.)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 232.120 (?), 13.9.2017 3:54

Dobrý den.Jelikož se blíží pomalu, ale jistě konec pěstitelské sezóny, chtěli bychom se i my podělit o výsledky našeho snažení.Již po několik víkendů po sobě, vozíme pravidelně zhruba min. 10l kýbl+rajčat, cukety,papriky, okurky(už kvapem končí-bez chemie)Toto množství získáváme asi z 55tyčkových rajčat.O nich napíšu samostatné pojednání ve vlákně o rajčatech.Naposledy jsmedovezli i cca5+2 lit. kýblíky ačovek.Ty začaly mohutně plodit a proto jsme museli ještě asi 2-3 5litrové kýblíky přerostlých(více jak 5-6cm) poslat na kompost.Kdo to zná, ví,že takto velké již začínají kožovatět, hnědnout semínka a stávají se za čerstva nepoživatelnými.Z ačovek, paprik,cibule a mrkve vytváříme jako každým rokem již po několik let domácí směsku, která nám nahrazuje kupované kunovjanky, moravanky apod.Přítelkyně směsku používá do: rizota, zapékaných těstovin, vaječné tlačenky, bramborového salátu apod.Dá se to samozřejmě i konzumovat jako cokoliv zavařeného sladkokyselého, jelikož je to nakládáno v nálevu na okurky(jen koření se při plnění scedí-vadilo by tam)

úroda ke zpracování
úroda ke zpracování
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 232.120 (?), 13.9.2017 3:59

A ještě výsledek mnohahodinové práce ve dvou

vlevo raj.šťáva,vpravo popisovaná domácí směska
vlevo raj.šťáva,vpravo popisovaná domácí směska
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
marmisa - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (161) - 96.35 (?), 24.9.2017 10:39

Ramiro z přesevu. Sedm ks sklizeno a snědeno.  První foto je před další sklizní, druhé foto - sklizeno 23 ks. Na rostlině je dalších asi 15 paprik, odhaduji že tak 8 ks ještě stihne zčervenat.



Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jirka Va - (20) - 232.120 (?), 8.10.2017 9:21

Dobrý den.

Rádi bychom se podělili o výsledky naší vlastně celoroční práce, co se týká paprik.Každou sezónu již po několik let pak papriky zpracováváme stejným způsobem a to rozkrájíme na plátky a tam, kde mají plody záhyby na kousky.Z trochou cibule je zavaříme ve sladkokyselém nálevu jako na okurky, jen cukru dáváme víc a před zalitím sklenic zakápneme trochou(odhadem kávová lžička)slunečnicového oleje.Větší množství by zapříčinilo přílišné změknutí a již by papriky nebyly křupavé.Nevím, jak Vy ostatní, ale na rok a více starší přízpěvky nechodím a tam si dovolím použití popsat znovu.Paprikové plátky tedy používáme na ražniči, chlebíčky a jednohubky a kousky se sní, jako cokoliv jiného ze sladkokyselého nálevu.

naše letošní úroda
naše letošní úroda
po rozkrájení na plátky+cibulka
po rozkrájení na plátky+cibulka
výsledek
výsledek
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.135 (?), 8.10.2017 12:12

Jen mě zajímá, co na to víčka. Komerčně prodávaná nejsou vhodná pro mastný obsah. Líp na tom budou použitá z masových konzerv, ale zas nevíme, které to je. Vydrží bez problémů rok?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jirka Va - (20) - 232.120 (?), 10.10.2017 5:50

Nemíváme s tím téměř vůbec problém.Tato odpověď by zřejmě patřila na vlákno o víčkách (omnia?),ale to neva.Ještě též děláváme čalamádu(nakrouhané zelí, papriky,cibule, mrkev),kde součástí obsahu je též trochu oleje a nic se až na male vyjímky tzn. sem/tam sklenička nekazí.Víčka samozřejmě používáme stále dokola, dokud nevykazují poškození vlivem kyselého obsahu.Tak asi tak J a Olí

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Honza z Polabí - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (144) - 167.137 (?), 22.12.2017 14:07

Vzpomínka na léto a aktuální pozdrav z Palerma.

Trh Ballaro
Trh Ballaro

Mandarinková zahrada
Mandarinková zahrada

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
<  11,  12   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika