Sklizeň 2017



Jirka Va - (20) - 232.120 (?)
8.10.2017 9:21

Dobrý den.

Rádi bychom se podělili o výsledky naší vlastně celoroční práce, co se týká paprik.Každou sezónu již po několik let pak papriky zpracováváme stejným způsobem a to rozkrájíme na plátky a tam, kde mají plody záhyby na kousky.Z trochou cibule je zavaříme ve sladkokyselém nálevu jako na okurky, jen cukru dáváme víc a před zalitím sklenic zakápneme trochou(odhadem kávová lžička)slunečnicového oleje.Větší množství by zapříčinilo přílišné změknutí a již by papriky nebyly křupavé.Nevím, jak Vy ostatní, ale na rok a více starší přízpěvky nechodím a tam si dovolím použití popsat znovu.Paprikové plátky tedy používáme na ražniči, chlebíčky a jednohubky a kousky se sní, jako cokoliv jiného ze sladkokyselého nálevu.

naše letošní úroda
naše letošní úroda
po rozkrájení na plátky+cibulka
po rozkrájení na plátky+cibulka
výsledek
výsledek
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  <  11,  12   
                     
host - 232.120 (?), 2.9.2017 18:29
Ty červené, delší jsou odrůda Sonar, oranžové tuším Oreny, Kubista.Pěstováno ve skleníku a považujeme je za naše první trofejní kusy.J a Olí.PS.:náš pejsek papriky přímo zbožňuje :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 232.120 (?), 2.9.2017 18:30
ještě druhé foto

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2261) - 91.93 (?), 3.9.2017 6:50

Pro ctitele kvantity přikládám i snímky z venkovského trhu na Balkáně 2.9.2017. Dvojí ceny (pytel paprik nebo jen na kila). Obrovské broskve J.H.Hale ze Slivenské oblasti za 13Kč/kg válcují konkurenci.

Papriky
Papriky
Tržiště (broskve, rajčata apod.)
Tržiště (broskve, rajčata apod.)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 232.120 (?), 13.9.2017 3:54

Dobrý den.Jelikož se blíží pomalu, ale jistě konec pěstitelské sezóny, chtěli bychom se i my podělit o výsledky našeho snažení.Již po několik víkendů po sobě, vozíme pravidelně zhruba min. 10l kýbl+rajčat, cukety,papriky, okurky(už kvapem končí-bez chemie)Toto množství získáváme asi z 55tyčkových rajčat.O nich napíšu samostatné pojednání ve vlákně o rajčatech.Naposledy jsmedovezli i cca5+2 lit. kýblíky ačovek.Ty začaly mohutně plodit a proto jsme museli ještě asi 2-3 5litrové kýblíky přerostlých(více jak 5-6cm) poslat na kompost.Kdo to zná, ví,že takto velké již začínají kožovatět, hnědnout semínka a stávají se za čerstva nepoživatelnými.Z ačovek, paprik,cibule a mrkve vytváříme jako každým rokem již po několik let domácí směsku, která nám nahrazuje kupované kunovjanky, moravanky apod.Přítelkyně směsku používá do: rizota, zapékaných těstovin, vaječné tlačenky, bramborového salátu apod.Dá se to samozřejmě i konzumovat jako cokoliv zavařeného sladkokyselého, jelikož je to nakládáno v nálevu na okurky(jen koření se při plnění scedí-vadilo by tam)

úroda ke zpracování
úroda ke zpracování
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 232.120 (?), 13.9.2017 3:59

A ještě výsledek mnohahodinové práce ve dvou

vlevo raj.šťáva,vpravo popisovaná domácí směska
vlevo raj.šťáva,vpravo popisovaná domácí směska
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
marmisa - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (161) - 96.35 (?), 24.9.2017 10:39

Ramiro z přesevu. Sedm ks sklizeno a snědeno.  První foto je před další sklizní, druhé foto - sklizeno 23 ks. Na rostlině je dalších asi 15 paprik, odhaduji že tak 8 ks ještě stihne zčervenat.



Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jirka Va - (20) - 232.120 (?), 8.10.2017 9:21

Dobrý den.

Rádi bychom se podělili o výsledky naší vlastně celoroční práce, co se týká paprik.Každou sezónu již po několik let pak papriky zpracováváme stejným způsobem a to rozkrájíme na plátky a tam, kde mají plody záhyby na kousky.Z trochou cibule je zavaříme ve sladkokyselém nálevu jako na okurky, jen cukru dáváme víc a před zalitím sklenic zakápneme trochou(odhadem kávová lžička)slunečnicového oleje.Větší množství by zapříčinilo přílišné změknutí a již by papriky nebyly křupavé.Nevím, jak Vy ostatní, ale na rok a více starší přízpěvky nechodím a tam si dovolím použití popsat znovu.Paprikové plátky tedy používáme na ražniči, chlebíčky a jednohubky a kousky se sní, jako cokoliv jiného ze sladkokyselého nálevu.

naše letošní úroda
naše letošní úroda
po rozkrájení na plátky+cibulka
po rozkrájení na plátky+cibulka
výsledek
výsledek
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6460) - 9.135 (?), 8.10.2017 12:12

Jen mě zajímá, co na to víčka. Komerčně prodávaná nejsou vhodná pro mastný obsah. Líp na tom budou použitá z masových konzerv, ale zas nevíme, které to je. Vydrží bez problémů rok?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jirka Va - (20) - 232.120 (?), 10.10.2017 5:50

Nemíváme s tím téměř vůbec problém.Tato odpověď by zřejmě patřila na vlákno o víčkách (omnia?),ale to neva.Ještě též děláváme čalamádu(nakrouhané zelí, papriky,cibule, mrkev),kde součástí obsahu je též trochu oleje a nic se až na male vyjímky tzn. sem/tam sklenička nekazí.Víčka samozřejmě používáme stále dokola, dokud nevykazují poškození vlivem kyselého obsahu.Tak asi tak J a Olí

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Honza z Polabí - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (144) - 167.137 (?), 22.12.2017 14:07

Vzpomínka na léto a aktuální pozdrav z Palerma.

Trh Ballaro
Trh Ballaro

Mandarinková zahrada
Mandarinková zahrada

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
<  11,  12   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika