Tak já jsem již vysela jako každý rok touto dobou 180 rajčat a 160 paprik. Polovinu sazenic rajčať rozdám po známých. Z rajčat mám nasazený German Gold, Cristal, Start, Berner Rose, Tomatoberry, Kumato F1 (to mi sehnala sestra v Bavorsku a i tam to byl docela oříšek). Prozatím jsem vždy vysévala Kumato F2, z rajčat zakoupených v Makru, tak jsem zvědavá jestli mezi nimi bude rozdíl.
S paprikou to mám odrůdově jednodušší, sázím pouze papriku PCR a k tomu vždy pár novinek. Ještě se mi za 40 let nestalo, že by mi chutnala nějaká novinka více, než stará dobrá odrůda PCR. Papriky nechám dozrát do červena ale nejlepší chuť mají, když nejsou zelené ale ani červené, tak nějak napůl a nebo spíš natřičtvrtě zralé to mají potom vynikající chuť. Když PCR zraje tak pálí a někdy docela dost ale když dozraje tak se pálivost ztratí.
Zdravím všechny diskutující (hlavně pana Vladimíra) a pište ať je co číst.
Hana