Tohle asi nebude ten případ, protože když byl roztok loni namíchán, byl pravděpodobně i bez následků použit. Spíše by mě také zajímalo, jaké chemické reakce za ten rok proběhly a co mohlo vzniknout, ale na to asi nikdo neodpoví.
to je možné, možná by neškodilo vybrat třeba půlku, nasadit,něco přikoupit a pak srovnat, o kolik se sazenice zpož´dují.To už je ale věc jejich pěstitele, jestli koupí nové, nebo dá šanci těmto-mě by jich bylo určitě líto, a nasadila je, aspoń část.
Již na Vaší první fotce zasažených rajčat poškození vypadalo, jako když se postříká trávník proti dvouděložným plevelům. Tam u pampelišek, sedmikrásek a dalšího se začnou takto kroutit listy hned druhý den. Poškození Roundupem vypadá trochu jinak (ze zkušenosti). Opravdu nemohlo dojít k záměně za herbicid do trávníku nebo do obilí??? Otázka pro chemiky. Mohla po ročním skladování naředěné směsi fungicidu a insekticidu proběhnout chemická reakce, při které by vznikl herbicid?? Tolik moje úvaha. J.
Stalo se mi, že jsem rostliny (různé pokojové) popálil jednak přípravkem Omite (proti sviluškám), podruhé pak přípravkem Spruzit (nebo tak nějak - měl navíc být zalůožen na čistě přírodní bázi, myslím pyretroidy?). No, stalo se. Některé kytky to uř nerozchodily :-(.
To vše se mi stalo také, dost často bývá v poznámkách k použití napsáno "vyzkoušejte na malém množství rostlin, možnost fytotoxicity, zvláště v době květu a při slunečném počasí". Některé pyretroidy berou lilkovité rostliny docela fest, spálila jsem i citrusy.
Tohle asi nebude ten případ, protože když byl roztok loni namíchán, byl pravděpodobně i bez následků použit. Spíše by mě také zajímalo, jaké chemické reakce za ten rok proběhly a co mohlo vzniknout, ale na to asi nikdo neodpoví.
Silně pochybuji - reakce by proběhla hned, později se jedná spíš o rozklad se ztrátou všech užitných vlastností. Ale může dojít k omylu při ředění.
Poslední pokus bych udělal takto: Sazenice bych vyjmul z kelímků do kbelíku s čistou vodou, nechal bych rozplavit zeminu a vysadil bych prostokořenné sazenice na záhon do kvalitní zeminy na vodu (do bláta, zahrnout suchou zeminou). J.