Atraktívne druhy rajčín
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3156) - 6.138 (?), 6.2.2021 12:18
Katko, moc děkuju za nabídku. Zatím to u mne není na pořadu sezóny. Hotel je plně obsazen a ještě budu muset nějaké místnosti "přistavět". Opět budu zvětšovat obdělávanou plochu. Pokud bych neměl jiný zdroj, obrátím se na Vás. Ale ono je to docela drahé posílat mezistátně. Třeba mi přijdou z USA spolu s těmi ostatními. Jste velice laskavá.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3156) - 6.138 (?), 3.2.2021 23:25
Vladimíre, ta největší sranda na konec: Imun nabízí Kvapil na Permasemínkách. Nikdo jiný mi nevyskočil. Oprava: Immun také nabízejí Němci pod názvem Irion (Immun). Ovšem to nemusí být ten náš. A tam cítím narážku na Železnou oponu. A taky Francouzi. Dokonce zmiňují i Sodomku, ale mluví o Slovensku. Ale to dokazuje, že je to ten náš.
Urbikany se zdá docela populární a k dostání i v cizině. To samé Czech Bush.
Začínám být zapáleným patriotem, protože spousta Čechů se skoro stydí za to, že jsou Češi a média, naše vlastní, kálejí velmi radostně do našeho hnízda. Takže jsem se rozhod, že je seženu všechny 3 a vyzkouším. Nejspíš doma, protože jsou keříkové. Tady bude ještě sranda. No nic, zdá se, že jsem v tom až po uši.
Milan
|
|
 |
|
 |
 |
|
Eva T. - Zlatý Zahrádkář (746) - 233.72 (?), 5.2.2021 9:18
Milane, Olomoucké nízke mám ešte tuším nejaké to semienko od Vladimíra, môžem ti poslať, sadila som ho v r 2018,tiež som chcela vyskúšať nejaké tie odrody z môjho detstva, ktoré chutili, ale rok 2018 nebol pre moje rajčiny najšťastnaštnejší- mala som vtedy zrejme nejakú bakteriozu, alebo fuzarium, Olomoucké odišlo medzi prvými, plody boli chuťový priemer. Pridávam teda obr. mojich čs. stálic ktoré aj rýchlievam(na obr. sú aj niekde dátumy zberu- pre Vladimíra- pri Startkách som použila 1 obr.jeho rozkrojenej Startky z Tatianatomatobase, lebo ja som doteraz rozkrojené Startky nefotila a ani som inú žiadnu rozkrojenú nevygooglila- musím to tento rok napraviť). Stupické som tento rok vynechala a Startky som vysiala až v polovici januára na rýchlenie do skleníka.
Eva T.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3156) - 6.138 (?), 5.2.2021 19:49
Evi, díky moc za nabídku.
Ale zatím je čas, ozvu se někdy na podzim. Zkusím je pěstovat doma, protože moc nevěřím jejich toleranci vůči chorobám. Tady dole jsem ještě plíseň nezažil (ťuky, ťuk), možná proto, že jsem ve čtvrtém patře.
Přesně jako Ty vynechávám Stupice. Omezuji neodolné odrůdy a Startka je přeci jen o něco odolnější a taky chutnější. Mám je doma a zase jsou to favoritky. Tedy spolu se Sofií, u té jedné mám strach, že ten počet plodů, které si nasadila ani neutáhne. Musím ji štědře hnojit. Ale dosypávat Sofii nebo Karlika je pěkný vopruz: to jsou tak husté keře, že se pomalu k nim nedostanu ani hubicí konvičky. Obě Arctic Rose mi vyrostly už do 75 cm (od vrchu květináče) a na rozdíl od tyčkových jsem je nezačal vyvazovat do spirály a teď už je pozdě. Mají příliš silné stonky.
Měj se. Milan
|
|
 |
|
 |
 |
|
JanG - (17) - 199.130 (?), 3.2.2021 14:41
Elen, Kellog's jsem pěstoval v minulém roce, spolu s dalšími asi 20 steakovými odrůdami. Semínka špatně klíčila a rostlinky v sadbovači nic moc. Lépe se rozjely až po výsadbě na záhon. Plody nasazovaly pozdě a moc jich nebylo. Odrůda měla velké problémy s opylením. Předtím než stihlo něco uzrát, tak rostliny zničila plíseň. Pěstoval jsem ale venku ve vyšší poloze a na vlhkém pozemku. Ve skleníku to může být úplně jiné.
JInak co se týká steakových odrůd, tak z těch odrůd v seznamu se celkem dobře dařilo odrůdě Mortgage Lifter. Slušné klíčení i růst sazenic. Zpočátku sice taky problémy s opylením, ale později slušná násada hezkých plodů. Škoda, že přišla plíseň. Tuto odrůdu plánuji do budoucna ještě zkusit.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.145 (?), 5.2.2021 10:32
Pokud má někdo zájem vybrat si z více než 1400 odrůd rajčat, doporučuju stránky www.cultivetarue.fr
Cena 15 semínek jsou 2€, poštovné obyčejným dopisem 1€, doporučeným 3€, platba kartou. Naprosto bezproblémové dodání do týdne i dříve po objednání. Na vánoce psali že už dodávají pěstitelům z 32 zemí.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3374) - 61.132 (?), 6.2.2021 12:10
Dnes jsem poslal objednávku na ty odrůdy z knihy: Amish Paste, Brandywine Pink, Brandywine Yellow, Bulgarian Triumph, Eva Purple Ball, German Red Strawberry, Hemran´s Yellow, Noire de Crimee, Redffeid Beauty a Trif Red Heart.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3374) - 61.132 (?), 6.2.2021 12:28
Z toho dědictví po Carolyn chci objednat šest odrůd (kvůli tomu aby to šlo do dopisu):
Ciliega, Medovaya Kaplya, King Humbert, Reinhard´s Chocolate Heart, Rajce Tyck Hroznove, Joe´s Pink Oxheart a jako náhrady jsem dal Dr Carolyn Pink, Jean´s Prize, Magnus a Colgar Papuo. Semena jsou dost stará, některá až moc, nejstarší z r.1994. Bude to asi zábava je oživit.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3374) - 63.230 (?), 27.3.2021 18:31
Nakonec jsem dostal Joe´s Pink Heart, Reinhard´s Chocolate Heart, Fish Lake Oxheart, Ciliega, Dr Carolyn Pink, Medovaya Kaplya a king Humbert. Včera jsem dostal ještě jednu cennější zásilku. Heide mně poslala tu knížku od Carolyn. Když to spočítám, tak ji to přišlo na padesát dolarů. Nevím co k tomu dodat. Přemýšlím co bych jí mohl od nás poslat. Kdyby to byla Carolyn, tak bych poslal nějaké belgické nebo české čokolády které měla ráda. Poraďte.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|