Roundap



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) 
3.7.2007 7:26
Nejspíš nemají. A vzhledem k malé spotřebě rozumných zahrádkářů mají nevelký význam i rozdíly v cenách.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
         
host - 96.148 (?), 3.7.2007 9:23
Vážený pane, když spojíte lepší účinnost a nižší cenu, tak jednoznačně doporučuji herbicid Touchdown. Vychází opravdu lépe. Z herbicidů na bázi glyphosate, co jsem testoval je pořadí: 1. Roundup Rapid (Monsanto), 2. Touchdown Quattro (Syngenta), 3. Roundup Klasik (Monsanto), 4. Dominátor (Dow Agro Sciences). Ostatní glyphosaty budou mít pravděpodobně horší účinnost, protože tyto jsou od nejrenomovanějších firem. Kaput, Glyfos, Glyfogan, Clinic, atd.... pravděpodobně nebudou tak kvalitně naformulovány. Roundup Biaktiv a Forte letos končí. Z ryze etického hlediska je správné používat Roundapy, protože právě firma Monsanto, ´vynalezla´ a.i. glyphosate. P.Š.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311), 3.7.2007 10:37
Z ryze etického hlediska bychom neměli spolknout Acylpyrin, jelikož ho vymysleli v  Bayeru. Neetické by to bylo, kdyby výrobci technologii ukradli (což se možná někde stává), pokud licenci řádně koupili, nic neetického v tom nevidím. Možnou otázkou je, jak etické je prodávat preparát, který je v nezměněné podobě na trhu přes 20 let za nesnižující se cenu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 96.148 (?), 3.7.2007 14:30
Nechápu, co je neetické, když někdo kupuje výrobky firmy Bayer CropScience, která dodává na trh nejkvalitnější pesticidy, to mi opravdu odpovězte. Doma kupuji z 80 % výrobky právě této firmy. Letos zavedené přípravky - např. fungicid Fandango a mořidlo Scenic již tvoří standarty v ochraně rostlin. Nevím, co by si bez výrobků této firmy poděli z malopěstitelů např. vinaři a zahrádkáři. O zemědělcích ani nemluvě. Pokud vím, tak firmě Monsanto po dvaceti letech končila platnost patentu a ostatní firmy glyphosate převzali. Syngenta dokonce změnila v Touchdownu a.i. sulphosate na glyphosate. Třeba Vámi zmiňovaný Bayer má svůj totální herbicid pod jménem Basta (gluphosinate ammonium). Bayer jde svojí vlastní cestou a nepřijímá cizí a.i., nemá to zapotřebí. Před 20 lety jsem chodil ještě v dupačkách, tak nepamatuji cenu herbicidu Roundup. Ale nechápu, proč si myslíte, že je je neetické prodávat přípravek za stejnou cenu jako před 20ti lety. Platy stále rostou, pesticidy všeobecně zlevňují. Vím, že asi o 20 korun podražil jen fungicid Acrobat. A to ještě ani není taková tragédie, protože Acrobat mezi špičku nepatří, jsou lepší fungicidy do bramboru na výběr. Toť vše. A myslíte si, že je pesticid Roundup stále stejný? Omyl! Evoluce samozřejmě je - Roundup - Klasik - Biaktiv - Forte - Rapid. Pokud někdo opravdu glyphosáty ´vylepšuje´ pak je to právě Monsanto. Navíc receptura přípravků na bázi glyphosátů se neustále mění s vývojem nových adjuvantů, smáčedel, penetrantů. Navíc je glyphosate k dostání  jako samotný glyphosate, tak i ve formě IPA soli. Můžete si vybírat. Označení, že je neetické prodávat tento ´nezměněný´ herbicid za stejnou cenu je za prvé mylné a za druhé demagogie. Mě cena vyhovuje. Litr Touchdownu kupuji za 169,- a Roundupu za 189,-. Cena aplikace cca 500,-/ha se mi zdá velice přijatelná když vemu v potaz, že glyphosate je s to redukovat i vytrvalé plevele... Šmída Petr
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311), 3.7.2007 15:56

Já, na rozdíl od Vás, pamatuji dobu, kdy si malopěstitelé - zahrádkáři a vinaři "počali" i bez herbicidů docela dobře, žádné pro ně totiž nebyly.
    Možná jsem se špatně vyjádřil, nebo jste mi nerozumněl. Bayer jsem zmínil kvůli jejich původnímu Aspirinu (a měli bychom eticky zůstat u něj místo Acylpyrinu?) nikoli pro herbicidy, které vyrábějí. Drobná zemědělská produkce mě baví, ale neživí, proto herbicidy na zahrádce nepoužívám a glyfosfát užívám jenom jako potěr odstřižených pahýlů náletových dřevin.
   Nechci s Vámi diskutovat o kvalitě, původu a vývoji chemikálií, v nichž se neorientuji. Na trochu silná slova máte, vzhledem ke svému mládí, nárok. Budete-li číst pozorně, uvidíte, že jsem svou myšlenku uvedl slovy: "Možnou otázkou je...." To je snad námět k úvaze, nikoli demagogické tvrzení, možná se mylím.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 96.148 (?), 4.7.2007 15:36
No, když si myslíte, že je úsměvné předkládat výsledky účinnosti glyfosátů, tak si to myslete, já Vám to neberu. Chtěl jsem jenom zahrádkářům poradit, který si vybrat, když za stejné peníze mohou mít lepší výsledky. To je stejné jako vybrat si motorovou pilu. Já si koupil STIHL MS 280 za 14800,- a v Mountfieldu je za stejné prachy Oleo Mac 956 - 14960,-. Jakou byste si vybral Vy, když parametry jsou prakticky totožné? Takhle jsem to myslel i s tím glyfosátem, kdy za stejné peníze můžete mít více muziky..
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 96.148 (?), 4.7.2007 15:38
To byla reakce na Alího
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247), 4.7.2007 23:01

Vaše názory, nebru vám přehled v herbicidní chemii, ale nezlobte se. VAše analogie trpí jako většina analogií značnou nepřesností  - Vaše volba při nákupu pily byla jednoznačně správná.

Pokud vedle ale postavím dva nonselektivní herbicidy nehrozí mi s tím "horším" nic tak dramatického , ve srovnání s herbicdem No.1 jako při nákupu Oleomacu ve srovnání s Husquarnou.

Pokud bychom dotáhli analogii do konce Oleomac by musel být  jenom o málo méně dobrý než Husquarna.

Ale možná jsem byl příliš příkrý, jenom jsem si představil ty nešťastníky, kteří mají v chemii nulovou orientaci a poženou se za chimérou..

PS. Předpokládám, že jste to nebyl Vy, kdo psal, že generika budou horší, protože to jsou generika...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 109.58 (?), 28.2.2009 22:20

Radsi nestrikat.

Axenare

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 133.102 (?), 2.7.2009 11:08

buďme rádi, že si Rundap drží svoji cenu. Z toho důvodu ho zahrádkáři nepoužívají v nadbytečné míře. Kdyby byl levný, špatně by to dopadlo. Znám souseda, který ho má z práce zadarmo a ten naši přírodu vůbec nešetří!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika