Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Rychle rostoucí živý plot. Vypěstujete maxirychle s minináklady. Více info>


Pálení > Vymrazování

Vymrazování


alfonss (100) - xxx.xxx.32.72 (?)
16.1.2017 9:01

Bohatýři nasají mač do úst a co teče vypijí a led vyplivnou.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty

Vymrazování


host - xxx.xxx.91.178 (?)
10.1.2017 19:48, počet návštěv: 3731
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

V loňském roce jsem měl málo kvasu a nedal jej zpracovat.Byl v 25L barelech.Při letošních mrazech v nich vznikla ledová tříšť.Nezmrzlou tekutinu jsem přelil do jiné nádoby.Nemám žádné měřidla a tak jsem dal do kastrůlku vymraženou tekutinu která po zahřátí pára dobře hořela. Pára z rozmrazené tekutiny nehořela vůbec.
Pokusil se někdo o něco podobného?Jaký byl výsledek?   

Připojit reakci   
   

Vymrazování


Miloš Vysloužil (15833) - xxx.xxx.92.38 (?)
10.1.2017 22:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Že voda zmrzne a líh nezmrzne, to zas není tak velké překvapení.

Připojit reakci
      

Vymrazování


Mimmo (1245) - xxx.xxx.91.93 (?)
11.1.2017 17:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já jsem se pokusil v malém o něco aspoň trochu podobného. Z částečně zmrzlého hroznového moštu v PET lahvích jsem oddělil kapalinu a zjistil jsem, že má asi 25% cukru. Led byl tvořen jehličkami - nebyl to kompaktní válec. Po jeho roztátí obsahoval víc než 5% cukru. Uvažoval jsem o přípravě imitace ledového vína, protože vymrazený mošt má zřejmě stejné složení jako vzácný mošt z lisování zmrzlých hroznů. Touto úvahou však moje experimenty zatím skončily.

Připojit reakci
         

Vymrazování


host - xxx.xxx.206.182 (?)
11.1.2017 17:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mužikové na Sibiři prý destilují mrazem litím mače přes ocelový sochor.

Připojit reakci
            

Vymrazování


alfonss (100) - xxx.xxx.32.72 (?)
16.1.2017 9:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Bohatýři nasají mač do úst a co teče vypijí a led vyplivnou.

Připojit reakci
      

Vymrazování


host - xxx.xxx.91.178 (?)
11.1.2017 19:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To že to není něco neznámého vím.Na internetu je o tom dost odkazů.Mi šlo jen o to zeptat se zda to někdo dělá a jaký vliv to má na další postup.Zda to má vůbec význam.

Připojit reakci
         

Vymrazování


host - xxx.xxx.19.119 (?)
15.1.2017 12:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,
Poprvé jsem se s termínem „vymrazování“ setkal, koncem 60-sátých let, v publikaci „Příprava domácích vín“ od B. Valenty - odkazy na ni zde byly již několikrát a lze ji stáhnou z „uložto“.
Cca před dvěma až čtyřma roky se tato problematika „diskutovala“ myslím i na vlákně „destilační přístroj“, nebo obdobném …
Co se týče samotného procesu, většinou se „vymrazování“ používalo u vína, které bylo již stažené z kalů. Nevýhodou je, že v něm zůstanou všechny obsažené kyseliny, takže je z něj „kameňák“. To se otupovalo přídavkam „křídy“ a novým stočením. Vymrazení zesílilo obsah alkoholu asi dvojnásobně.

U kvasu/mače sice slitím odstraníte zmrzlý led a tuhé části (přes nějaký ceďák), ale zůstanou vám tam, jak „úkapové“ tak „dokapové“ látky. Obsah Alkoholu se sice zdvojnásobí, ale stejně by to chtělo ještě to "rektifikaci/ přečištění" na destiláku...                                                                 Takže jako jediný výrobní postup domácího „zesílení“ alkoholu to může stačit tak akorát u „vodky“ (a na dvakrát!!) …

V poslední době, co jsem stačil na netu zaregistrovat je, že tuto metodu používají homebrewáři, pro zesílení již hotového piva na Eisbock.

A úplně poslední poznámka : pamatuje na to i (CZ) Zákon o lihu, který tento postup zařadil mezi nedovolené metody získání alkoholu v domácích podmínkách …

Tak snad si z toho něco vyberete... hezký den
 

Připojit reakci
            

Vymrazování


host - xxx.xxx.91.178 (?)
16.1.2017 11:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji za odpověď.Nehodlám vzniklou tekutinu pít.Udělal jsem to proto že jsem nechtěl tak malé množství vozit na vypálení.Sito nebylo třeba v barelech vznikla porovitá hmota?ta při převrácení zůstala v hrdle a vytékala jen nezmrazená část.
  Domnívám se že zvýšením obsahu alkoholu dojde ke konzervaci a tekutinu přidám k letošnímu kvasu a zavezu vypálit.
Jen tak pro zajímavost.
V minulosti se vyváželo pivo do sssr ještě v dřevěných sudech.V zimě se do vagonů dával železný koš se zapáleným dřevěným uhlím.Ani to občas nestačilo a do pivovaru se vracely plné zmrzlé sudy.Hradící špunt se odvrtal a tekutý obsah někteří přímo pili.Zbytek se vozil na vypálení.Jak to chutnalo nevím. 

Připojit reakci
               

Vymrazování


Miloš Vysloužil (15833) - xxx.xxx.67.66 (?)
16.1.2017 16:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já jsem nic podobného nedělal. Nicméně si myslím,. že zmrznutím kvasu nedojde k oddělení pouze čisté vody ve formě ledu od zbytku kvasu. Když zmrzne pivo nebo mléko, tak i ten ý led, když se rozpustí, chutná trochu po té původní surovině. Tedy soudím, že odělením zmrzlého podílu kvasu byste se připravil o část cenných látek.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Sušené švestky321.4.2018122
Hruškovice1419.4.201814674
Dřevo do destilátu3017.4.201816190
Cukr, cukr a jenom cukr1213.4.201811251
Pálení z řepného cukru611.4.2018584
Test na metanol534.4.201865384
Pěstitelská pálenice v okolí Berouna - hledám728.3.20186649
Slivovice 20172725.3.20184109
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?1324.3.20184081
Destilace vína - vínovice5319.3.201881085
Nákup drtiče jablek 1118.3.201818257
Radimov 2018 718.3.2018947
Slivovice - kvas24014.3.2018361531
Měření alkoholu ve vykvašeném kvasu...1113.3.201850124
Modrý kal 208.3.20181917
Malinovice, Banánovice, Melounovice156.3.201819274
destilační přístroj10282.3.20181318215
Prosba o radu - vhodná koncentrace alkoholu v lutru před 2D82.3.20181759
Kvasenie stavy z cukrovej trstiny1322.2.20181807
Zakalení macerátu1322.2.20181492
Mišpule418.2.20185362
Ražná - ražovica1117.2.201829769
Dosladzovanie domaceho brandy a znizovanie liehovitosti116.2.2018263
Kde sehnat malou pálenici18514.2.2018314268
Obnovení kvasu3813.2.20183893
Marhulový kvas nekvasí2712.2.20186112
Slad - pálení205.2.201817928
Kvas Oskeruše701.2.201862432
Destilace levného vína528.1.20181012
Cukerný kvas z poských rychlokvasinek127.1.2018460
Vypeckovat svestky?2025.1.20182389
Repák + řepná pálenka2925.1.201854622
Sejmutí etiket z lahví766.1.2018102033
Kde se stala chyba?113.1.20181727
Odkôstkovač ovocia3226.12.201745415
Hruškový kvas, konec kvašení2914.12.20174651
Archivace slivovice - co a jak?210.12.2017864
Založení kvasu z bobulí stolní vinné révy 64.12.20171150
Jablečný kvas má zbytkvou cukernatost 6% Brix, co s ním?134.12.201719540
Palenka z exotickeho ovoce42.12.201715006
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře17.4.2018
Generátor kouře17.4.2018
Generátor kouře17.4.2018
Závady při výrobě domácích uzenin?10.4.2018
Kolik soli na lák na uzené?9.4.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů