Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Rychle rostoucí živý plot. Vypěstujete maxirychle s minináklady. Více info>

Při vkládání příspěvků prosím respektujte pravidla pro vkládání příspěvků. Pro vyhledávání obchodů, poskytovatelů služeb a nejvýhodnějších cen použijte internetové katalogy, srovnávače a vyhledávače, pro inzerci pak specializované inzertní a aukční servery.
Připojit reakci do diskuze Vymrazování
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

V loňském roce jsem měl málo kvasu a nedal jej zpracovat.Byl v 25L barelech.Při letošních mrazech v nich vznikla ledová tříšť.Nezmrzlou tekutinu jsem přelil do jiné nádoby.Nemám žádné měřidla a tak jsem dal do kastrůlku vymraženou tekutinu která po zahřátí pára dobře hořela. Pára z rozmrazené tekutiny nehořela vůbec.
Pokusil se někdo o něco podobného?Jaký byl výsledek?   

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG.
Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů a rozměry 4920x3218 obrazových bodů.
Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Souhlas autora:*Jako autor příspěvku souhlasím s jeho časově neomezeným zveřejněním na serveru ZAHRADA.cz
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.

Vymrazování


host - xxx.xxx.91.178 (?)
10.1.2017 19:48, počet návštěv: 3958
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

V loňském roce jsem měl málo kvasu a nedal jej zpracovat.Byl v 25L barelech.Při letošních mrazech v nich vznikla ledová tříšť.Nezmrzlou tekutinu jsem přelil do jiné nádoby.Nemám žádné měřidla a tak jsem dal do kastrůlku vymraženou tekutinu která po zahřátí pára dobře hořela. Pára z rozmrazené tekutiny nehořela vůbec.
Pokusil se někdo o něco podobného?Jaký byl výsledek?   

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Vymrazování


vyslouzil (16174) - xxx.xxx.92.38 (?)
10.1.2017 22:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Že voda zmrzne a líh nezmrzne, to zas není tak velké překvapení.

Připojit reakci
      

Vymrazování


Mimmo (1400) - xxx.xxx.91.93 (?)
11.1.2017 17:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já jsem se pokusil v malém o něco aspoň trochu podobného. Z částečně zmrzlého hroznového moštu v PET lahvích jsem oddělil kapalinu a zjistil jsem, že má asi 25% cukru. Led byl tvořen jehličkami - nebyl to kompaktní válec. Po jeho roztátí obsahoval víc než 5% cukru. Uvažoval jsem o přípravě imitace ledového vína, protože vymrazený mošt má zřejmě stejné složení jako vzácný mošt z lisování zmrzlých hroznů. Touto úvahou však moje experimenty zatím skončily.

Připojit reakci
         

Vymrazování


host - xxx.xxx.206.182 (?)
11.1.2017 17:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mužikové na Sibiři prý destilují mrazem litím mače přes ocelový sochor.

Připojit reakci
            

Vymrazování


alfonss (100) - xxx.xxx.32.72 (?)
16.1.2017 9:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Bohatýři nasají mač do úst a co teče vypijí a led vyplivnou.

Připojit reakci
      

Vymrazování


host - xxx.xxx.91.178 (?)
11.1.2017 19:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To že to není něco neznámého vím.Na internetu je o tom dost odkazů.Mi šlo jen o to zeptat se zda to někdo dělá a jaký vliv to má na další postup.Zda to má vůbec význam.

Připojit reakci
         

Vymrazování


host - xxx.xxx.19.119 (?)
15.1.2017 12:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,
Poprvé jsem se s termínem „vymrazování“ setkal, koncem 60-sátých let, v publikaci „Příprava domácích vín“ od B. Valenty - odkazy na ni zde byly již několikrát a lze ji stáhnou z „uložto“.
Cca před dvěma až čtyřma roky se tato problematika „diskutovala“ myslím i na vlákně „destilační přístroj“, nebo obdobném …
Co se týče samotného procesu, většinou se „vymrazování“ používalo u vína, které bylo již stažené z kalů. Nevýhodou je, že v něm zůstanou všechny obsažené kyseliny, takže je z něj „kameňák“. To se otupovalo přídavkam „křídy“ a novým stočením. Vymrazení zesílilo obsah alkoholu asi dvojnásobně.

U kvasu/mače sice slitím odstraníte zmrzlý led a tuhé části (přes nějaký ceďák), ale zůstanou vám tam, jak „úkapové“ tak „dokapové“ látky. Obsah Alkoholu se sice zdvojnásobí, ale stejně by to chtělo ještě to "rektifikaci/ přečištění" na destiláku...                                                                 Takže jako jediný výrobní postup domácího „zesílení“ alkoholu to může stačit tak akorát u „vodky“ (a na dvakrát!!) …

V poslední době, co jsem stačil na netu zaregistrovat je, že tuto metodu používají homebrewáři, pro zesílení již hotového piva na Eisbock.

A úplně poslední poznámka : pamatuje na to i (CZ) Zákon o lihu, který tento postup zařadil mezi nedovolené metody získání alkoholu v domácích podmínkách …

Tak snad si z toho něco vyberete... hezký den
 

Připojit reakci
            

Vymrazování


host - xxx.xxx.91.178 (?)
16.1.2017 11:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji za odpověď.Nehodlám vzniklou tekutinu pít.Udělal jsem to proto že jsem nechtěl tak malé množství vozit na vypálení.Sito nebylo třeba v barelech vznikla porovitá hmota?ta při převrácení zůstala v hrdle a vytékala jen nezmrazená část.
  Domnívám se že zvýšením obsahu alkoholu dojde ke konzervaci a tekutinu přidám k letošnímu kvasu a zavezu vypálit.
Jen tak pro zajímavost.
V minulosti se vyváželo pivo do sssr ještě v dřevěných sudech.V zimě se do vagonů dával železný koš se zapáleným dřevěným uhlím.Ani to občas nestačilo a do pivovaru se vracely plné zmrzlé sudy.Hradící špunt se odvrtal a tekutý obsah někteří přímo pili.Zbytek se vozil na vypálení.Jak to chutnalo nevím. 

Připojit reakci
               

Vymrazování


vyslouzil (16174) - xxx.xxx.67.66 (?)
16.1.2017 16:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já jsem nic podobného nedělal. Nicméně si myslím,. že zmrznutím kvasu nedojde k oddělení pouze čisté vody ve formě ledu od zbytku kvasu. Když zmrzne pivo nebo mléko, tak i ten ý led, když se rozpustí, chutná trochu po té původní surovině. Tedy soudím, že odělením zmrzlého podílu kvasu byste se připravil o část cenných látek.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Jaký zavařovací hrnec na destilaci816.7.20181549
Proč se přidává cukr do meruňkového maču?2416.7.201810884
Pěstitelská pálenice v okolí Brna914.7.2018769
Kvas z čerešní = ako na to1113.7.20182188
Domácí ořechovice9612.7.2018173681
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?1811.7.20186652
Izolace přestupní trubky310.7.2018309
Palenka z exotickeho ovoce56.7.201815852
Dřevo do destilátu353.7.201818129
Jak vyrobit kvas na vodku?2230.6.201837824
Malinovica626.6.2018645
Destilát z kukuřice2723.6.201870672
Marpelně kvas1422.6.20181514
Dubove barikové chipsy - výroba a spracovanie520.6.2018535
Kostkovica - Jadrnicka819.6.2018698
Jaký vybrat refraktometr?2819.6.201819969
Cukr, cukr a jenom cukr1319.6.201812726
Kvas z moruší88.6.20189158
Zestaření pálenky pomocí ultrazvuku2431.5.201833018
Pálení z řepného cukru930.5.20181791
Praxe v pálení329.5.2018928
Destilační přístroj - sestrojení5514.5.2018116994
destilační přístroj102810.5.20181331116
Refraktometer - poradte vhodny233.5.20189400
Sušené švestky622.4.20181013
Hruškovice1419.4.201815539
Test na metanol534.4.201868328
Pěstitelská pálenice v okolí Berouna - hledám728.3.20187053
Slivovice 20172725.3.20185111
Destilace vína - vínovice5319.3.201883724
Nákup drtiče jablek 1118.3.201819087
Radimov 2018 718.3.20181471
Slivovice - kvas24014.3.2018366599
Měření alkoholu ve vykvašeném kvasu...1113.3.201852340
Modrý kal 208.3.20182673
Malinovice, Banánovice, Melounovice156.3.201820923
Prosba o radu - vhodná koncentrace alkoholu v lutru před 2D82.3.20182357
Kvasenie stavy z cukrovej trstiny1322.2.20182331
Zakalení macerátu1322.2.20181956
Mišpule418.2.20185706
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?17.7.2018
Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?15.7.2018
Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?14.7.2018
Váš recept na vyprošťovák11.7.2018
Dehtování7.6.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů