Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Vymrazování

Vymrazování


host - xxx.xxx.91.178 (?)
11.1.2017 19:46

To že to není něco neznámého vím.Na internetu je o tom dost odkazů.Mi šlo jen o to zeptat se zda to někdo dělá a jaký vliv to má na další postup.Zda to má vůbec význam.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty

Vymrazování


host - xxx.xxx.91.178 (?)
10.1.2017 19:48, počet návštěv: 4426
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

V loňském roce jsem měl málo kvasu a nedal jej zpracovat.Byl v 25L barelech.Při letošních mrazech v nich vznikla ledová tříšť.Nezmrzlou tekutinu jsem přelil do jiné nádoby.Nemám žádné měřidla a tak jsem dal do kastrůlku vymraženou tekutinu která po zahřátí pára dobře hořela. Pára z rozmrazené tekutiny nehořela vůbec.
Pokusil se někdo o něco podobného?Jaký byl výsledek?   

Připojit reakci   
   

Vymrazování


vyslouzil (16631) - xxx.xxx.92.38 (?)
10.1.2017 22:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Že voda zmrzne a líh nezmrzne, to zas není tak velké překvapení.

Připojit reakci
      

Vymrazování


Mimmo (1536) - xxx.xxx.91.93 (?)
11.1.2017 17:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já jsem se pokusil v malém o něco aspoň trochu podobného. Z částečně zmrzlého hroznového moštu v PET lahvích jsem oddělil kapalinu a zjistil jsem, že má asi 25% cukru. Led byl tvořen jehličkami - nebyl to kompaktní válec. Po jeho roztátí obsahoval víc než 5% cukru. Uvažoval jsem o přípravě imitace ledového vína, protože vymrazený mošt má zřejmě stejné složení jako vzácný mošt z lisování zmrzlých hroznů. Touto úvahou však moje experimenty zatím skončily.

Připojit reakci
         

Vymrazování


host - xxx.xxx.206.182 (?)
11.1.2017 17:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mužikové na Sibiři prý destilují mrazem litím mače přes ocelový sochor.

Připojit reakci
            

Vymrazování


alfonss (100) - xxx.xxx.32.72 (?)
16.1.2017 9:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Bohatýři nasají mač do úst a co teče vypijí a led vyplivnou.

Připojit reakci
      

Vymrazování


host - xxx.xxx.91.178 (?)
11.1.2017 19:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To že to není něco neznámého vím.Na internetu je o tom dost odkazů.Mi šlo jen o to zeptat se zda to někdo dělá a jaký vliv to má na další postup.Zda to má vůbec význam.

Připojit reakci
         

Vymrazování


host - xxx.xxx.19.119 (?)
15.1.2017 12:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,
Poprvé jsem se s termínem „vymrazování“ setkal, koncem 60-sátých let, v publikaci „Příprava domácích vín“ od B. Valenty - odkazy na ni zde byly již několikrát a lze ji stáhnou z „uložto“.
Cca před dvěma až čtyřma roky se tato problematika „diskutovala“ myslím i na vlákně „destilační přístroj“, nebo obdobném …
Co se týče samotného procesu, většinou se „vymrazování“ používalo u vína, které bylo již stažené z kalů. Nevýhodou je, že v něm zůstanou všechny obsažené kyseliny, takže je z něj „kameňák“. To se otupovalo přídavkam „křídy“ a novým stočením. Vymrazení zesílilo obsah alkoholu asi dvojnásobně.

U kvasu/mače sice slitím odstraníte zmrzlý led a tuhé části (přes nějaký ceďák), ale zůstanou vám tam, jak „úkapové“ tak „dokapové“ látky. Obsah Alkoholu se sice zdvojnásobí, ale stejně by to chtělo ještě to "rektifikaci/ přečištění" na destiláku...                                                                 Takže jako jediný výrobní postup domácího „zesílení“ alkoholu to může stačit tak akorát u „vodky“ (a na dvakrát!!) …

V poslední době, co jsem stačil na netu zaregistrovat je, že tuto metodu používají homebrewáři, pro zesílení již hotového piva na Eisbock.

A úplně poslední poznámka : pamatuje na to i (CZ) Zákon o lihu, který tento postup zařadil mezi nedovolené metody získání alkoholu v domácích podmínkách …

Tak snad si z toho něco vyberete... hezký den
 

Připojit reakci
            

Vymrazování


host - xxx.xxx.91.178 (?)
16.1.2017 11:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji za odpověď.Nehodlám vzniklou tekutinu pít.Udělal jsem to proto že jsem nechtěl tak malé množství vozit na vypálení.Sito nebylo třeba v barelech vznikla porovitá hmota?ta při převrácení zůstala v hrdle a vytékala jen nezmrazená část.
  Domnívám se že zvýšením obsahu alkoholu dojde ke konzervaci a tekutinu přidám k letošnímu kvasu a zavezu vypálit.
Jen tak pro zajímavost.
V minulosti se vyváželo pivo do sssr ještě v dřevěných sudech.V zimě se do vagonů dával železný koš se zapáleným dřevěným uhlím.Ani to občas nestačilo a do pivovaru se vracely plné zmrzlé sudy.Hradící špunt se odvrtal a tekutý obsah někteří přímo pili.Zbytek se vozil na vypálení.Jak to chutnalo nevím. 

Připojit reakci
               

Vymrazování


vyslouzil (16631) - xxx.xxx.67.66 (?)
16.1.2017 16:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já jsem nic podobného nedělal. Nicméně si myslím,. že zmrznutím kvasu nedojde k oddělení pouze čisté vody ve formě ledu od zbytku kvasu. Když zmrzne pivo nebo mléko, tak i ten ý led, když se rozpustí, chutná trochu po té původní surovině. Tedy soudím, že odělením zmrzlého podílu kvasu byste se připravil o část cenných látek.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Destilační přístroj - sestrojení5621.10.2018123200
Hruškovice2221.10.201820185
Kvas s hrusiek a jablk1521.10.20188880
Kvas ze švestek "na pokračování"1820.10.20182104
Cukerný kvas z poských rychlokvasinek220.10.20181031
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?3120.10.201814316
Čo s pálenkou nižšej kvality820.10.20183485
Destilace - základní dotazy2220.10.20182275
Koupě automatické pálenice 6819.10.201811416
Délka prokvašení kdoulového kvasu119.10.2018104
Jablkovy kvas meranie cukru1419.10.2018984
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3918.10.201864783
Vady pálenky716.10.2018961
Jak legálně provozovat domácí pálenici?616.10.2018694
Hruškový kvas1716.10.20185465
Teplota a rýchlosť kvasenia1015.10.20181194
Biely povlak na slivkovom kvase 115.10.2018344
Kvašení jablečného moštu315.10.2018395
Deka se propadá, ale cukr ukazuje 7%714.10.20181108
Pálení z řepného cukru1513.10.20183854
Turbo kvasnice1313.10.20181167
Ražná - ražovica1213.10.201834564
Škrábavost pálenky3312.10.201845015
Pálenka z dýně5612.10.201845635
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1011.10.2018958
Jablkovy kvas2611.10.20183530
Šípkovica ako ma to229.10.201832319
Nová pálenice - jaký kotel?528.10.201850902
Vápno do kvasu pred destiláciou - áno alebo nie?46.10.2018682
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek156.10.201811383
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár265.10.201820544
Průběh kvašení jablek 65.10.20181047
Kolko odobrat metylalkoholu553.10.201887264
Cukornatosť slivky83.10.2018841
Kde sehnat malou pálenici1891.10.2018340364
Kvas Oskeruše711.10.201869654
Methanol51.10.2018955
Paleni slivovice doma727.9.20181743
Poraďte jaké kvasinky2424.9.201811125
Kvas z jablek3623.9.20188318
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Domácí klobásy19.10.2018
Domácí klobásy18.10.2018
Domácí klobásy16.10.2018
Domácí klobásy15.10.2018
Dehtování14.10.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů