Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma

Při vkládání příspěvků prosím respektujte pravidla pro vkládání příspěvků. Pro vyhledávání obchodů, poskytovatelů služeb a nejvýhodnějších cen použijte internetové katalogy, srovnávače a vyhledávače, pro inzerci pak specializované inzertní a aukční servery.
Připojit reakci do diskuze Vymrazování
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Já jsem nic podobného nedělal. Nicméně si myslím,. že zmrznutím kvasu nedojde k oddělení pouze čisté vody ve formě ledu od zbytku kvasu. Když zmrzne pivo nebo mléko, tak i ten ý led, když se rozpustí, chutná trochu po té původní surovině. Tedy soudím, že odělením zmrzlého podílu kvasu byste se připravil o část cenných látek.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG.
Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů a rozměry 4920x3218 obrazových bodů.
Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Souhlas autora:*Jako autor příspěvku souhlasím s jeho časově neomezeným zveřejněním na serveru ZAHRADA.cz
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.

Vymrazování


host - xxx.xxx.91.178 (?)
10.1.2017 19:48, počet návštěv: 4776
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

V loňském roce jsem měl málo kvasu a nedal jej zpracovat.Byl v 25L barelech.Při letošních mrazech v nich vznikla ledová tříšť.Nezmrzlou tekutinu jsem přelil do jiné nádoby.Nemám žádné měřidla a tak jsem dal do kastrůlku vymraženou tekutinu která po zahřátí pára dobře hořela. Pára z rozmrazené tekutiny nehořela vůbec.
Pokusil se někdo o něco podobného?Jaký byl výsledek?   

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Vymrazování


vyslouzil (16831) - xxx.xxx.92.38 (?)
10.1.2017 22:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Že voda zmrzne a líh nezmrzne, to zas není tak velké překvapení.

Připojit reakci
      

Vymrazování


Mimmo (1587) - xxx.xxx.91.93 (?)
11.1.2017 17:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já jsem se pokusil v malém o něco aspoň trochu podobného. Z částečně zmrzlého hroznového moštu v PET lahvích jsem oddělil kapalinu a zjistil jsem, že má asi 25% cukru. Led byl tvořen jehličkami - nebyl to kompaktní válec. Po jeho roztátí obsahoval víc než 5% cukru. Uvažoval jsem o přípravě imitace ledového vína, protože vymrazený mošt má zřejmě stejné složení jako vzácný mošt z lisování zmrzlých hroznů. Touto úvahou však moje experimenty zatím skončily.

Připojit reakci
         

Vymrazování


host - xxx.xxx.206.182 (?)
11.1.2017 17:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mužikové na Sibiři prý destilují mrazem litím mače přes ocelový sochor.

Připojit reakci
            

Vymrazování


alfonss (100) - xxx.xxx.32.72 (?)
16.1.2017 9:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Bohatýři nasají mač do úst a co teče vypijí a led vyplivnou.

Připojit reakci
      

Vymrazování


host - xxx.xxx.91.178 (?)
11.1.2017 19:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To že to není něco neznámého vím.Na internetu je o tom dost odkazů.Mi šlo jen o to zeptat se zda to někdo dělá a jaký vliv to má na další postup.Zda to má vůbec význam.

Připojit reakci
         

Vymrazování


host - xxx.xxx.19.119 (?)
15.1.2017 12:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,
Poprvé jsem se s termínem „vymrazování“ setkal, koncem 60-sátých let, v publikaci „Příprava domácích vín“ od B. Valenty - odkazy na ni zde byly již několikrát a lze ji stáhnou z „uložto“.
Cca před dvěma až čtyřma roky se tato problematika „diskutovala“ myslím i na vlákně „destilační přístroj“, nebo obdobném …
Co se týče samotného procesu, většinou se „vymrazování“ používalo u vína, které bylo již stažené z kalů. Nevýhodou je, že v něm zůstanou všechny obsažené kyseliny, takže je z něj „kameňák“. To se otupovalo přídavkam „křídy“ a novým stočením. Vymrazení zesílilo obsah alkoholu asi dvojnásobně.

U kvasu/mače sice slitím odstraníte zmrzlý led a tuhé části (přes nějaký ceďák), ale zůstanou vám tam, jak „úkapové“ tak „dokapové“ látky. Obsah Alkoholu se sice zdvojnásobí, ale stejně by to chtělo ještě to "rektifikaci/ přečištění" na destiláku...                                                                 Takže jako jediný výrobní postup domácího „zesílení“ alkoholu to může stačit tak akorát u „vodky“ (a na dvakrát!!) …

V poslední době, co jsem stačil na netu zaregistrovat je, že tuto metodu používají homebrewáři, pro zesílení již hotového piva na Eisbock.

A úplně poslední poznámka : pamatuje na to i (CZ) Zákon o lihu, který tento postup zařadil mezi nedovolené metody získání alkoholu v domácích podmínkách …

Tak snad si z toho něco vyberete... hezký den
 

Připojit reakci
            

Vymrazování


host - xxx.xxx.91.178 (?)
16.1.2017 11:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji za odpověď.Nehodlám vzniklou tekutinu pít.Udělal jsem to proto že jsem nechtěl tak malé množství vozit na vypálení.Sito nebylo třeba v barelech vznikla porovitá hmota?ta při převrácení zůstala v hrdle a vytékala jen nezmrazená část.
  Domnívám se že zvýšením obsahu alkoholu dojde ke konzervaci a tekutinu přidám k letošnímu kvasu a zavezu vypálit.
Jen tak pro zajímavost.
V minulosti se vyváželo pivo do sssr ještě v dřevěných sudech.V zimě se do vagonů dával železný koš se zapáleným dřevěným uhlím.Ani to občas nestačilo a do pivovaru se vracely plné zmrzlé sudy.Hradící špunt se odvrtal a tekutý obsah někteří přímo pili.Zbytek se vozil na vypálení.Jak to chutnalo nevím. 

Připojit reakci
               

Vymrazování


vyslouzil (16831) - xxx.xxx.67.66 (?)
16.1.2017 16:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já jsem nic podobného nedělal. Nicméně si myslím,. že zmrznutím kvasu nedojde k oddělení pouze čisté vody ve formě ledu od zbytku kvasu. Když zmrzne pivo nebo mléko, tak i ten ý led, když se rozpustí, chutná trochu po té původní surovině. Tedy soudím, že odělením zmrzlého podílu kvasu byste se připravil o část cenných látek.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Pálenka z moštu4319.12.201813312
Švestkový kvas - bílá plíseň 1318.12.20181571
Domácí pálení - danový přestupek nebo už trestný čin?2118.12.201842604
Koupě automatické pálenice 10317.12.201824179
Stojanek na cedění kvasu 717.12.2018835
Aroma slivovice2716.12.20183450
Uchování opakování kvašení turbokvasnic2116.12.20181924
Zápach pálenky816.12.2018815
Jblkový kvas (druhák)516.12.2018643
Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?1915.12.20182547
Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?1414.12.20182930
Slivovice vs. calvados22511.12.2018331688
Ukončení destilace + ředění110.12.2018532
Mišpule610.12.20187234
Kvas ze švestek "na pokračování"419.12.20188662
Turbo kvasnice328.12.20183883
Ananasovice, pomerančovice164.12.201811879
Domácí pálenice174.12.20185323
Jednokotlová destilácia s deflegmátorom52.12.20181243
Jak legálně provozovat domácí pálenici?71.12.20182604
Kolko odobrat metylalkoholu6230.11.201893567
Jablkovy kvas meranie cukru6127.11.20188853
Refraktometr na měření kvasu2227.11.20186626
Zakalená slivovice17027.11.2018209171
Vínovice226.11.2018470
Kvas z cca 20kg broskví2825.11.201810660
Teoretický výnos2323.11.20185024
Jablkovy kvas5723.11.20189758
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?4021.11.201819613
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1220.11.20185672
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1419.11.20182897
Paleni slivovice doma1117.11.20184769
Hruškovice2817.11.201824205
Cukr nebo med?414.11.2018969
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6914.11.201856899
Škrábavost pálenky4014.11.201850226
Trnkovica (trnka obecna)3710.11.201822582
Pliseň na švestkách 210.11.2018800
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek167.11.201814565
Destilace - základní dotazy415.11.20188432
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa11.12.2018
Uzení masa11.12.2018
Uzení masa10.12.2018
Uzení masa8.12.2018
Dehtování8.12.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů