Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Slivovice vs. calvados

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...>   

Slivovice vs. calvados


host - xxx.xxx.176.186 (?)
30.6.2007 21:42, počet návštěv: 352433
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Zajímalo by mě, jestli někdo pil pravý francouzský calvados, třeba i nějaký skutečně lepší a může to porovnat s dobrou slivovicí. Je jasné, že chutě jsou individuální, ale jde přece jen o názor.
Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Slivovice vs. calvados


Chemický Alí (1183)
30.6.2007 22:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ach ano :-)), pil a piji, oba typy destilátu ale nejde dost dobře porovnat - slivovice se po destilaci uchovává ve skle, jde tedy o typický destilát, který se vyvíjí jenom málo.

Calvados je "jablkovice" , která ovšem zraje v dřevěných sudech..Někdy se používají sudy , kde roky před tím zrálo portské- z čirého "ostrého" destilátu tady vyzraje medově aź jantarově zbarvená tekutina, která se, je-li calvados špičkový vyrovná nejlepším koňakům. Nemyslím tím nějaké ušmudlané komerční koňaky MArtel, Courvoasier, Hennesy, ale špičku od malovýrobců jako je třeba Godet.

Nicméně, pokud nemáte přítele someliéra, nebo nechcete zbytečně utrácet, může vám poněkud (za rozumné peníze) přiblížit některé španělské vinné destiláty (nikoliv koňaky - tak se smí nazývat jenom vínovice z oblasti Cognac)
pak zakupte brandy španělské  "Tres Tores", nebo  "Marques de Missa" Je to extrémně aromatické pití, které je plné vůní, cítíte med, jemně květiny, jablka, čokoládu, koření... A  přes 40% obsah alkoholu ani něštípne...

Ale jak říkám, slivovici nelze srovnávat se zrajícím Calvadosem, a to prostě proto, že se jedná o zcela odlišné kvality. Je to stejné jako se ptát, jestli je lepší vozidlo traktor JonDeere, nebo SUV Audi Q7

Připojit reakci
      

Slivovice vs. calvados


host - xxx.xxx.130.2 (?)
9.11.2007 11:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, měl bych takový skromný dotaz. Nezkoušel někdo přidat po vypálení do láhve se slivovicí nějakou přísadu, např. mátu, papričku, nebo něco takového. Chtěl bych to zkusit. Může někdo poradit.

Děkuji. Buďte fit. Radek

Připojit reakci
         

Slivovice vs. calvados


vyslouzil (17299) - xxx.xxx.85.27 (?)
9.11.2007 11:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mátu jsem dával, chtěje vyrobit tehdy populární zelenou. Bez přislazení to chutnalo jinak, ale špatná nebyla. Akorát časem trochu změnila barvu na nepěkně hnědozelenou. Ze smradlavé slivovice to ale dobrý nápoj neudělá.
Připojit reakci
            

Slivovice vs. calvados


host - xxx.xxx.167.48 (?)
26.3.2009 8:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Bylinky v destilátech jsou tak pro staré báby kořenářky.Pokud chcete vyzkoušet něco extra, tak dejte do destilátu kvalitní konopí tak aspoň dvě pořádné paličky trávy a po 2 měsících macerování, získáte vychechtaný zázrak.Trpělivost je důležitá a násosky u kterých litr nevydrží ani do zítřejšího rána mají smůlu.Na destilátu nezáleží a pokud s ním nechodíte na soutěže tak je jedno jesti konopí dáte do jablek, nebo hrušek.Tak dobrou trpělivost a zábavu.Pa

Připojit reakci
               

Slivovice vs. calvados


host - xxx.xxx.158.102 (?)
4.4.2017 22:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Na toto by som sa rád spýtal: " aspoň dvě pořádné paličky trávy" Čo tým myslel zadávateľ? Koľko šišiek? Akože len 2 šišky?
Připojit reakci
         

Slivovice vs. calvados


host - xxx.xxx.218.237 (?)
26.4.2009 15:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vážený pane,

kdyby někdo zkoušel něco přidávát do slivovice navýše pravé moravské, ať mu ruce upadnou.Když už mu nechutná slivovice nechť pije vodu a do té si může dát cokoliv.

Čtenář z Moravského Slovácka.

Připojit reakci
         

Slivovice vs. calvados


host - xxx.xxx.183.242 (?)
17.12.2009 23:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrá je medunka s trochou medu do hotového destilátu, jinak samozřejmě nejlepší je bez přísad. Elena

Připojit reakci
   

Slivovice vs. calvados


host - xxx.xxx.175.250 (?)
1.7.2007 9:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Podle mého názoru je destilát z jablek, tak jak jej děláme dosti „drsné pití“ a jak bylo uvedeno má pramálo společného se skutečným calvadosem a se slivovicí se nedá porovnávat. Faktem je, že dlouhodobým skladováním byť i ve skle trochu mění senzorické vlastnosti k lepšímu co se až tak neděje u slivovice. Korunu k horším senzorickým vlastnostem destilátu z jablek dá přidání cukru do kvasu.  

Připojit reakci
      

Slivovice vs. calvados


vyslouzil (17299)
1.7.2007 13:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Souhlasím beze zbytku s oběma příspěvky. Jablkovice odpovídající naší slivovici je pouze surovinou pro výrobu Calvadosu, který při procesu zrání ztratí hodně % alkoholu a naopak získá řadu zajímavých chutí a vůní.
   České pálence z jablečného kvasu se říká lidově taky kalvádos, ale je to skoro totéž, jako kdybychom vypálili rozvařený kukuřičný šrot a nazvali to bourbonem.
   Na druhé straně si myslím, že horší kvalita jabkovice oproti slivovici je způsobena špatnou technologií přípravy kvasu. Zatímco na slivovicovém mači, sbíráme-li zralé sladké plody, v podstatě nelze nic pokazit a výsledek bude dobrý, u jablek tomu tak zdaleka není. Osobně vyrábím ob rok oba druhy destilátu, pro vlastní potřebu sáhnu raději k jablkovici. Při její výrobě ovšem dodržuji přísná pravidla.
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20192927
Koupě Palírny 1120.9.20191156
Marhulovy kvas je moc husty1420.9.20191172
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201921859
Novy kvas nekvasi712.9.20191097
Výtěžnost a cena1012.9.20191259
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.2019770
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019136975
Smíchání dvou kvasů?155.9.20199931
Destilační přístroj193.9.20192839
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201934367
Míchat lutr při 2D?329.8.2019568
Pečetní vosk1027.8.20191037
Da se to este?927.8.2019909
borovička827.8.201921084
Kvas broskve226.8.2019797
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20191496
Olej v destilatu222.8.2019445
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191450
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201917740
Aroma meruňkovica813.8.20191445
Pálení ovocných vín1912.8.201911391
Melounovice610.8.2019848
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201930447
destilační přístroj10529.8.20191446869
Refraktometr na měření kvasu233.8.201911848
Trubka ke chladiči21.8.2019594
Z ceho udelat visnovku2231.7.20193318
Cudny proces palenia430.7.2019858
Meruňkový kvas 4627.7.201945965
Ražná - ražovica1526.7.201943834
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.20191328
Ananasový kvas318.7.20191498
Poraďte jaké kvasinky2714.7.201917127
Pálenka z mladých smrčků310.7.20191778
Kolik nateče ze 100l vína59.7.20191530
Pach po acetonu35.7.20191201
Domácí ořechovice1131.7.2019206779
Kvas z mandarinek1923.6.20192916
Zapach dymu623.6.20191963
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Kaiserova elektrická udírna12:43
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování14.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování13.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů