Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Souhlasím beze zbytku s oběma příspěvky. Jablkovice odpovídající naší slivovici je pouze surovinou pro výrobu Calvadosu, který při procesu zrání ztratí hodně % alkoholu a naopak získá řadu zajímavých chutí a vůní.
   České pálence z jablečného kvasu se říká lidově taky kalvádos, ale je to skoro totéž, jako kdybychom vypálili rozvařený kukuřičný šrot a nazvali to bourbonem.
   Na druhé straně si myslím, že horší kvalita jabkovice oproti slivovici je způsobena špatnou technologií přípravy kvasu. Zatímco na slivovicovém mači, sbíráme-li zralé sladké plody, v podstatě nelze nic pokazit a výsledek bude dobrý, u jablek tomu tak zdaleka není. Osobně vyrábím ob rok oba druhy destilátu, pro vlastní potřebu sáhnu raději k jablkovici. Při její výrobě ovšem dodržuji přísná pravidla.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika