Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

ach ano :-)), pil a piji, oba typy destilátu ale nejde dost dobře porovnat - slivovice se po destilaci uchovává ve skle, jde tedy o typický destilát, který se vyvíjí jenom málo.

Calvados je "jablkovice" , která ovšem zraje v dřevěných sudech..Někdy se používají sudy , kde roky před tím zrálo portské- z čirého "ostrého" destilátu tady vyzraje medově aź jantarově zbarvená tekutina, která se, je-li calvados špičkový vyrovná nejlepším koňakům. Nemyslím tím nějaké ušmudlané komerční koňaky MArtel, Courvoasier, Hennesy, ale špičku od malovýrobců jako je třeba Godet.

Nicméně, pokud nemáte přítele someliéra, nebo nechcete zbytečně utrácet, může vám poněkud (za rozumné peníze) přiblížit některé španělské vinné destiláty (nikoliv koňaky - tak se smí nazývat jenom vínovice z oblasti Cognac)
pak zakupte brandy španělské  "Tres Tores", nebo  "Marques de Missa" Je to extrémně aromatické pití, které je plné vůní, cítíte med, jemně květiny, jablka, čokoládu, koření... A  přes 40% obsah alkoholu ani něštípne...

Ale jak říkám, slivovici nelze srovnávat se zrajícím Calvadosem, a to prostě proto, že se jedná o zcela odlišné kvality. Je to stejné jako se ptát, jestli je lepší vozidlo traktor JonDeere, nebo SUV Audi Q7

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika