Pokazil jsem kvas?



host - 51.34 (?)
13.9.2009 19:58

Já bych u octovou vůni nijak neřešil. Stalo se mi to taky, chtěl jsem ten kvas málem vylít do kanálu. V pálenici mi řekli, že při kvasném procesu vznikají různé plyny (a tím pádem může být cítit i ocet).

P.S. kdyby jste tam přidal ten cukr, tak by to možná tu octovou vůni neudělalo (tzn. příště se ho nebojte přidat)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 97.44 (?), 5.9.2009 11:11

Když jsem letos připravoval kvas z odrudy Stanley, tak jsem postivě vypeckoval všechny slívy, načež jsem přidal do každého sudu tak 30 jader z rozbitých pecek. 
Sám si myslím, že Váš kvas nebude špatný, když píšete, že jste jen občas rozbil nějakou tu pecku.
Martin

                     
Jaroslav Gregorec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (108) - 223.151 (?), 5.9.2009 16:40

Malé plody a stredne veľké plody sliviek rôznych odrôd nevykôstkovávam vôbec. Jedine u ringlót a veľkoslív všetky do jednej.  Vezmite si napr. Durancie. Nejde od kôstky a destilát z nich bežne vyhráva prvé ceny pri ochutnávkach.

                     
host - 51.34 (?), 13.9.2009 19:58

Já bych u octovou vůni nijak neřešil. Stalo se mi to taky, chtěl jsem ten kvas málem vylít do kanálu. V pálenici mi řekli, že při kvasném procesu vznikají různé plyny (a tím pádem může být cítit i ocet).

P.S. kdyby jste tam přidal ten cukr, tak by to možná tu octovou vůni neudělalo (tzn. příště se ho nebojte přidat)

   
host - 34.248 (?), 5.9.2009 20:25

A co takhle odebrat vzorek a změřit obsah zbytkového cukru?  Každá pálenice by to měla být schopna udělat. Je to nejjistější praxe.

      
host - 51.201 (?), 7.9.2009 17:08

při změření cukru ukázalo 7,7?

         
host - 176.34 (?), 9.9.2009 17:46

Dobrý den, já mám svůj kvas v pokojových teplotách, není problém? Mám ho cca 10 dní a pěkně to bublá. Uložil jsem je nasypané a nerozšťouchané, není problém? dík

            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 94.12 (?), 10.9.2009 10:35

Pokojové teploty jsou teď všude, jinak to nejde. Můžete-li dát kvas do teploty nižší - tak 15o, prospěje mu to.

         
Honza_P - (33) - 96.36 (?), 11.9.2009 13:50
Na pálení to rozhodně není. Kvasný proces ještě pokračuje. Délka kvašení je ovlivněna více faktory a nelze paušálně určit, že bude za 3 týdny hotový. Zkuste cukr občas změřit. Až se zbytkový cukr bude blížit k 1% tak hurá do palírny.
            
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.136 (?), 13.9.2009 20:10

pokud máte jablka nebo švestky, tak to moc nevadí, jak to dobublá, tak do palírny... alespoň do zýdne, pokud hrušky, tak hned

               
Honza_P - (33) - 96.36 (?), 17.9.2009 13:20
Letos mám z poloviny už vypáleno. Byl jsem v palírně z hruškami a merunkami. Před pálením měly hrušky 2% cukru a merunky 1,5% S hruškami se opravdu nemá otálet. Pokud cukr po týdením měření neklesá hurá do palírny. A můj letošní výsledek: 2x 150 litrů kvasu. Merunky 13,5 litrů 51% pálenky. Hrušky 12 litrů 51% pálenky. Vím, že to nic neříká o kvalitě. Mám opravdu kvalitní a proto chodím s kůží na trh. Každoročně dávám vzorek na jednu místní soutěž kde se schází okolo 200 vzorků pálenek. Každoročně se umistuji nadprůměrně, pričemž nejlepší výsledek byl před 3 roky na 10. až 19. místě ze 90 vzorků švestkových pálenek.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika