Pokazil jsem kvas?
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 6, 7, 8, 9, 10 >
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 51.34 (?), 13.9.2009 19:58
Já bych u octovou vůni nijak neřešil. Stalo se mi to taky, chtěl jsem ten kvas málem vylít do kanálu. V pálenici mi řekli, že při kvasném procesu vznikají různé plyny (a tím pádem může být cítit i ocet).
P.S. kdyby jste tam přidal ten cukr, tak by to možná tu octovou vůni neudělalo (tzn. příště se ho nebojte přidat)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Honza_P - (33) - 96.36 (?), 11.9.2009 13:50
Na pálení to rozhodně není. Kvasný proces ještě pokračuje. Délka kvašení je ovlivněna více faktory a nelze paušálně určit, že bude za 3 týdny hotový. Zkuste cukr občas změřit. Až se zbytkový cukr bude blížit k 1% tak hurá do palírny.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Honza_P - (33) - 96.36 (?), 17.9.2009 13:20
Letos mám z poloviny už vypáleno. Byl jsem v palírně z hruškami a merunkami. Před pálením měly hrušky 2% cukru a merunky 1,5% S hruškami se opravdu nemá otálet. Pokud cukr po týdením měření neklesá hurá do palírny. A můj letošní výsledek: 2x 150 litrů kvasu. Merunky 13,5 litrů 51% pálenky. Hrušky 12 litrů 51% pálenky. Vím, že to nic neříká o kvalitě. Mám opravdu kvalitní a proto chodím s kůží na trh. Každoročně dávám vzorek na jednu místní soutěž kde se schází okolo 200 vzorků pálenek. Každoročně se umistuji nadprůměrně, pričemž nejlepší výsledek byl před 3 roky na 10. až 19. místě ze 90 vzorků švestkových pálenek.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 6, 7, 8, 9, 10 >
|
|
|