Pokazil jsem kvas?



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                  
host - 218.136 (?) 
17.2.2009 14:30

Leda by se jednalo o sklenikovy vytvor, letni hrusen z konce srpna a mozna je jedna o dovoz ze velke vzdalenosti, kde je jiz leto.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
jalav - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (69) - 234.184 (?), 10.2.2009 13:32

osm týdnů je málo.Já to vypáluju až za tři měsíce.Je zbytečné to drtit.stačí jen nasypat.Až vše spadne ke dnu, je vykvašeno.Neuspěhejte to.Já také nechávám kvas při teplotě 10-12st.Déle to trvá, ale má to větší obsah cukru.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 187.217 (?), 18.5.2009 18:24

Cukr se do kvasu pro pěstitelské pálení přidávat nesmí, celníci vám to rádi vysvětlí :-))

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 10.86 (?), 2.7.2009 10:30

Jsem celý nedočkavý, protože mi stále chybí tečka za touto zajímavou diskusí. Tázající pan "253.237" nám sdělil, že z kvasu cca 200litrů vytěžil 17 litrů slivovice 52%, ale to nejdůležitější nám zatajil, zda po ochutnání byl v šoku, že něco tak vynikajícího ještě nepil, nebo tomu bylo naopak?

     Já mám taky zkušenost, že přidání cukru zhoršuje jakost destilátu. Pro zajímavost jsem zkoušel kvašení samotného cukru s kvasinkami a živnou soli. Kromě toho, že to mizerně kvasilo, výsledkem byl hnus, kterým by i bezdomovec pohrdnul. Zkusil jsem jak budou kvasit švestky ze staré české švestky. Ověřil jsem jenom, že kvašení probíhá i bez vzduchu, protože 10l Ph demižon praskl (uvolněný uzavěr se asi ucpal) a to co zbylo jsem přidal k jugoslávským švestkám. Byl tam cukr v 50l demižonu a taky nic moc. Zkoušel jsem taky jak budou kvasit švestky nedrcené, nasypané do 50l PH sudu, zašprajcnuté dlaždicem, aby nestoupaly a byly vystaveny působení roztoku, a bylo to zalito cukrovou vodou, opět asi 4kg na 50 litrů. Nahoře vznikla docela chutné švestkové víno, ale výsledek taky nic zvláštního. Navíc jsem se dočetl, že ty špatné látky vznikají ze slupek ovoce. Zkoušel jsem slivovici kupovanou i darovanou a nic mi nechutná. Není snadné vyrobit něco chutného.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 94.12 (?), 2.7.2009 21:37

Vaše zkušenost je nepochybně pravdivá. Pro upřesnění si spočítejte, kolik pálenky lze získat z 50 litrů čistých jugoslávských švestek a kolik lihu vykvasí ze 4 kil cukru.  Vyjde Vám, že vypálením takového kvasu získáte směs zhruba stejných dílů slivovice a cukrovice.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 251.48 (?), 2.7.2009 23:38

     Jak Vy to pane Vysloužile děláte, že jste schopný na kdejaký nový příspěvek takhle okamžitě reagovat. Odcházíte vůbec od počítače? Buďto máte strašně hodnou manželku anebo jste vdovec.
     Vzpomínal jsem na Vás při sběru třešní ještě než začaly ty deště, jak jste nasbíral těch 130 litrů. Mám jen 1 strom. Ještě před dešti jsem nasbíral třešně do 10 l demižonu. Třešně jsem v ruce rozmačkal, vše dal do demižonu. pecky jsem nedrtil, nepřidal vodu ani cukr. Nasadil jsem bulkátko. Druhý den to vůbec nekvasilo. Přidal jsem proto malou lžičku droždí s lžičkou cukru (droždí začne pěnit pokud je čerstvé). Od toho dne to nádherně bulká a pěkně voní (už 12 dnů).
     V dalších asi pěti dnech jsem ještě nasbíral natřikrát demižon 5 litrů (ještě za sucha), pak začaly deště a třešně začaly praskat a hnít. Dosbíral jsem ještě 4l láhev od okurek a nakonec asi 7 litrů už úplně vzhledově odporných třešní. Začalo toho nabývat, tak jsem všechny tři díly (5+4+7 litrů) bohužel dal do 30 l PH demižonu včetně zbytku droždí (necelých 40g bez té lžičky). Zpočátku to kvasilo, ale teď se to téměř úplně zastavilo. Kvasnic je tam více a stejně to nekvasí.
Zajímalo by mne teď proč ta druhá část nekvasí: Je to proto, že:
- je tam moc kvasnic, což zastavilo kvašení nebo
- způsobila to plíseň šedá (šedý povlak, který se ve vlhku objevuje nejen na třešních, ale i na malinách, jahodách. Maliny jsou teď po těch deštích téměř nejedlé – též nevím, zda se dá kromě spálení rostlin nebo aspoň napadených plodů něco ještě dělat)
- byla bouřka, kvasné bakterie dostaly snad nějakou „mrtvici“ (u vína jsem kdysi pozoroval, že po bouřce se kvašení zhoršilo nebo úplně zastavilo)
- PH demižon je naplněn na necelé 2/3 objemu, vzduch ve volném prostoru zhoršuje kvašení

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
rosta71 - (3) - 172.1 (?), 20.7.2009 18:29
Dobry den, potreboval bych poradit ohledne kvasu z visni.Do vymytych plastovych sudu sem do trictvrtin nasypal pomackane visne (asi 120l) a pridal 9kg rozpusteneho cukru.Nadoby sem prekryl jemnou folii a zavazal. Po tydnu sem zjistil ze k zadnemu kvaseni nedoslo tak sem na radu odbornika ve vinarstvi, pridal specialni kvasinky na rozkvaseni.Doslo jen k mirnemu vreni ktere po dvou dnech ustalo a vytvoril se (klobouk). Stava je po 19ti dnech na chut nakysla beze znamek alkoholu.Da se s tim jeste neco delat? jeste musim dodat ze v mistnosti je pres den 23° chladnejsi prostory nemam k dispozici.Dekuji za jakoukoli radu
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 71.211 (?), 21.7.2009 13:18
Jediné čo môžete je zmerať cukor v kvase a zistíte či kvasenie prebehlo. Pridať 9 kg cukru na 120l kvasu je zhruba zdvihnúť cukornatosť o 7,5%, ak mali višne napríklad cukornatosť 8 (neviem koľko tak mávajú) tak počiatočný stav bol 15,5%. Ak vám cukromer ukáže 2% a menej tak je všetko vporiadku a utekajte páliť. Ak ukáže vysoké číslo tak je to neprekvasené ale to si nemyslím. Dajte vedieť ako to dopadne. Johny
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
rosta71 - (3) - 172.1 (?), 25.7.2009 14:41
Dekuji za radu, cukromer sem zakoupil a po zmereni mi ukazuje 3% zbytkoveho cukru.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 71.211 (?), 27.7.2009 7:25
To znamená že kvasenie prebehlo, pre istotu už nečakajte a prežeňte to cez trúbky. Teraz je už len otázka či sa cukor zmenil na lieh alebo ocot a to už zistíte len v pálenici. Držím palce. Johny
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika