Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Pálenka z moštu

   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   
            

Pálenka z moštu


host - xxx.xxx.85.185 (?)
7.11.2018 17:48, počet návštěv: 7298
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ještě bych doplnil, že při mírném potlačení na víko se voda začne přesouvat do vedlejší komory a vytvoří se bublina. Myslíte, že i přesto je víko netěsné? Děkuji za reakci.
Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
               

Pálenka z moštu


host - xxx.xxx.55.32 (?)
7.11.2018 18:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevím jak Vy, ale já mám bublátka zasunuté v měkké pryžové hadičce.
A jak potřebuji zjistit těsnost mezi sudem a víkem tak do ní vší silou ústy fouknu a případná netěsnost jde slyšet a identifikovat i její místo.

Rafael.

Připojit reakci
                  

Pálenka z moštu


Marek-TT (394) - xxx.xxx.235.1 (?)
7.11.2018 19:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vždy keď sledujem hocaký kvasný proces, kontrolujem 2 veci. Jedna sa dá zistiť voľným okom a to je uvoľňovanie bublín cez kvasnú zátku. Tu si hlavne všímam, či sa vôbec uvoľňujú a ako rýchlo sa uvoľňujú. Druhým parametrom je zbytkový cukor, ktorý meriam refraktometricky. Na základe toho viem, v akom štádiu kvasenia sa mušt nachádza. Vo Vašom prípade by som skúsil tú druhú možnosť, refraktometer alebo iné zariadenie na meranie cukru (vstupný údaj máte z pálenice, viete si ich porovnať).

Připojit reakci
                     

Pálenka z moštu


host - xxx.xxx.252.168 (?)
7.11.2018 21:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
30 Oktobra Som vylisoval 40 L muštu pridal som živnú soľ, kvasinky na druhý deň už riadne bublalo dnes po týždni a jednom dni už buble iba raz za 15 sekúnd ako je to možné že po takom krátkom čase mi už prestáva bublať? Doobeda bublalo každých 5 sek(keď som prišiel z práce už len 1*15sek) z hladiny zmizli aj bubliny v miestnosti je od 16-20°C (pridal. Som do mustu 0.3kg cukru(keď som ho zakladal) šťavu som aj zaváral bola sladká (zabudol som zmerať cukor :(viete mi poradiť čo by s tým mohlo byť?
Připojit reakci
                        

Pálenka z moštu


Kamil Severa (79) - xxx.xxx.187.206 (?)
7.11.2018 21:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nejhorší je smrt z vyděšení))) jedna bublinka za 15 sec pro vás znamená že už to nebublá a tím pádem nekvasí? Buďte v klidu, bublá to a kvasí to. Jestli teplota kolísá i k 16°C tak kvasinky zpomalují činnost, ale furt makají a ještě nějaký čas makat budou, i když to tak třeba nevypadá. Jestli máte v sudu 20 litrů vzduchu a 40 litrů moštu a sud otvíráte, tak i chvilku trvá, než se sud "natlakuje".

Připojit reakci
                        

Pálenka z moštu


Marek-TT (394) - xxx.xxx.235.1 (?)
7.11.2018 21:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ako som písal vyššie, najlepšie by bolo zistiť, koľko tam toho cukru ešte ostáva. To, že šťava sa zdala byť na začiatku sladká nehovorí nič o množstve cukru. Sladká je aj šťava, ktorá má málo kyselín a zároveň aj relatívne málo cukru.  Prídavok 0,3 kg na 40 l muštu predstavuje zvýšenie cukornatosti o 0,75° NM, čo nie je veľa. Je možné, že kvasný proces sa blíži ku koncu, preto to spomalenie. Na druhej strane, 15 s nie je zas až tak málo. Pomalšie kvasenie dáva kvalitnejší výsledný produkt, najmä čo sa senzoriky týka.

Připojit reakci
                           

Pálenka z moštu


host - xxx.xxx.252.168 (?)
8.11.2018 4:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Tak čo navrhujete ako by som mal. Postupovať? Ak bude bublať nebudem to riešiť ale ak prestane mám to premerať? Kvázi dosladiť?
Připojit reakci
                           

Pálenka z moštu


host - xxx.xxx.61.187 (?)
8.11.2018 6:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Utěsnit víko.

Připojit reakci
                           

Pálenka z moštu


host - xxx.xxx.61.187 (?)
8.11.2018 6:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To platíí pro příspěvek hosta 186.41

Připojit reakci
                           

Pálenka z moštu


host - xxx.xxx.252.168 (?)
8.11.2018 6:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mám ho riadne utesnene plastelínou na vrchu
Obrázky:

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Palenka z exotickeho ovoce718.4.201920051
Kvas z mandarinek1616.4.20191088
Malinovice, Banánovice, Melounovice1615.4.201925654
destilační přístroj104915.4.20191418855
Lze využít drtič větví i na ovoce?2912.4.201947791
Zápach v trnkovici po lihu86.4.20191315
Turbo kvasnice345.4.20196667
Délka prokvašení kdoulového kvasu74.4.20191553
Aroma slivovice364.4.20199506
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni33.4.2019401
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?543.4.201927575
Palenka z datli?92.4.20195731
Ochutnávka Radimov623.3.20191523
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20194036
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019644
Parciální fermentace518.3.2019891
Ananasový kvas214.3.2019529
Kvas z mirabelek2011.3.201912552
Kvasenie a palenie manga710.3.2019937
Dřinka - použití229.3.201929370
Destilace - základní dotazy497.3.201914015
Test na metanol8025.2.201986612
3D pálení2323.2.20193729
Koupě automatické pálenice 11021.2.201935295
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201915487
Posudzovanie ovocného kvasu717.2.20191484
Odpeckovač317.2.2019718
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20192127
Kvas přes zimu1012.2.20192269
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201919241
Kvasná zátka1611.2.201911489
Pálenka z melasy207.2.20192866
Škrábavost pálenky464.2.201958383
Destilát z piva a vína121.2.201913105
Kolko odobrat metylalkoholu6631.1.2019104206
Ředění slivovice629.1.20195816
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1629.1.20199095
Cukr626.1.20191670
Umístění palírny3918.1.20196041
Chut po siře318.1.2019805
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Strojek na uzavírání konzerv14.4.2019
Generátor kouře18.3.2019
Uzení masa studeným kouřem18.3.2019
Dehtování18.3.2019
Dehtování16.3.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů