Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Pálenka z moštu

   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   
            

Pálenka z moštu


host - xxx.xxx.85.185 (?)
7.11.2018 17:48, počet návštěv: 6458
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ještě bych doplnil, že při mírném potlačení na víko se voda začne přesouvat do vedlejší komory a vytvoří se bublina. Myslíte, že i přesto je víko netěsné? Děkuji za reakci.
Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
               

Pálenka z moštu


host - xxx.xxx.55.32 (?)
7.11.2018 18:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevím jak Vy, ale já mám bublátka zasunuté v měkké pryžové hadičce.
A jak potřebuji zjistit těsnost mezi sudem a víkem tak do ní vší silou ústy fouknu a případná netěsnost jde slyšet a identifikovat i její místo.

Rafael.

Připojit reakci
                  

Pálenka z moštu


Marek-TT (270) - xxx.xxx.235.1 (?)
7.11.2018 19:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vždy keď sledujem hocaký kvasný proces, kontrolujem 2 veci. Jedna sa dá zistiť voľným okom a to je uvoľňovanie bublín cez kvasnú zátku. Tu si hlavne všímam, či sa vôbec uvoľňujú a ako rýchlo sa uvoľňujú. Druhým parametrom je zbytkový cukor, ktorý meriam refraktometricky. Na základe toho viem, v akom štádiu kvasenia sa mušt nachádza. Vo Vašom prípade by som skúsil tú druhú možnosť, refraktometer alebo iné zariadenie na meranie cukru (vstupný údaj máte z pálenice, viete si ich porovnať).

Připojit reakci
                     

Pálenka z moštu


host - xxx.xxx.252.168 (?)
7.11.2018 21:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
30 Oktobra Som vylisoval 40 L muštu pridal som živnú soľ, kvasinky na druhý deň už riadne bublalo dnes po týždni a jednom dni už buble iba raz za 15 sekúnd ako je to možné že po takom krátkom čase mi už prestáva bublať? Doobeda bublalo každých 5 sek(keď som prišiel z práce už len 1*15sek) z hladiny zmizli aj bubliny v miestnosti je od 16-20°C (pridal. Som do mustu 0.3kg cukru(keď som ho zakladal) šťavu som aj zaváral bola sladká (zabudol som zmerať cukor :(viete mi poradiť čo by s tým mohlo byť?
Připojit reakci
                        

Pálenka z moštu


Kamil Severa (77) - xxx.xxx.187.206 (?)
7.11.2018 21:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nejhorší je smrt z vyděšení))) jedna bublinka za 15 sec pro vás znamená že už to nebublá a tím pádem nekvasí? Buďte v klidu, bublá to a kvasí to. Jestli teplota kolísá i k 16°C tak kvasinky zpomalují činnost, ale furt makají a ještě nějaký čas makat budou, i když to tak třeba nevypadá. Jestli máte v sudu 20 litrů vzduchu a 40 litrů moštu a sud otvíráte, tak i chvilku trvá, než se sud "natlakuje".

Připojit reakci
                        

Pálenka z moštu


Marek-TT (270) - xxx.xxx.235.1 (?)
7.11.2018 21:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ako som písal vyššie, najlepšie by bolo zistiť, koľko tam toho cukru ešte ostáva. To, že šťava sa zdala byť na začiatku sladká nehovorí nič o množstve cukru. Sladká je aj šťava, ktorá má málo kyselín a zároveň aj relatívne málo cukru.  Prídavok 0,3 kg na 40 l muštu predstavuje zvýšenie cukornatosti o 0,75° NM, čo nie je veľa. Je možné, že kvasný proces sa blíži ku koncu, preto to spomalenie. Na druhej strane, 15 s nie je zas až tak málo. Pomalšie kvasenie dáva kvalitnejší výsledný produkt, najmä čo sa senzoriky týka.

Připojit reakci
                           

Pálenka z moštu


host - xxx.xxx.252.168 (?)
8.11.2018 4:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Tak čo navrhujete ako by som mal. Postupovať? Ak bude bublať nebudem to riešiť ale ak prestane mám to premerať? Kvázi dosladiť?
Připojit reakci
                           

Pálenka z moštu


host - xxx.xxx.61.187 (?)
8.11.2018 6:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Utěsnit víko.

Připojit reakci
                           

Pálenka z moštu


host - xxx.xxx.61.187 (?)
8.11.2018 6:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To platíí pro příspěvek hosta 186.41

Připojit reakci
                           

Pálenka z moštu


host - xxx.xxx.252.168 (?)
8.11.2018 6:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mám ho riadne utesnene plastelínou na vrchu
Obrázky:

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Koupě automatické pálenice 10919.2.201931627
Jablkovy kvas meranie cukru6519.2.201912944
Posudzovanie ovocného kvasu717.2.20191033
Odpeckovač317.2.2019301
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20191477
Kvasenie a palenie manga614.2.2019450
Stojanek na cedění kvasu 1513.2.20192991
3D pálení2213.2.20192612
Kvas přes zimu1012.2.20191693
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201917501
Kvasná zátka1611.2.201910815
Parciální fermentace39.2.2019405
Pálenka z melasy207.2.20192157
Zápach v trnkovici po lihu67.2.2019692
Test na metanol786.2.201983142
Škrábavost pálenky464.2.201955960
Aroma slivovice352.2.20197811
Destilát z piva a vína121.2.201912293
Kolko odobrat metylalkoholu6631.1.2019101251
Ředění slivovice629.1.20195281
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1629.1.20198068
Cukr626.1.20191299
Umístění palírny3918.1.20195155
Chut po siře318.1.2019569
Jblkový kvas (druhák)918.1.20192080
Délka prokvašení kdoulového kvasu413.1.20191051
Destilace - základní dotazy4811.1.201911858
Využití zbytku po pálení jablečného moštu111.1.2019454
Destilovať v medi, alebo antikore2110.1.201917943
Automaticka palirna ovoce 28.1.2019899
Síření sudů25.1.2019469
Pálenka z dýně584.1.201950514
Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?232.1.20195631
Slivovice vs. calvados2281.1.2019340702
Cukr nebo med?151.1.20193209
Ukončení destilace + ředění930.12.20183004
Zapach dymu429.12.2018891
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?4226.12.201823934
Švestkový kvas - bílá plíseň 2624.12.20185577
Kotel na pálení destilátu621.12.20184048
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Jake drevo13:01
Jak vyrobit višňové víno?16.2.2019
UKS Super robot - mlýnek na maso16.2.2019
Jake drevo16.2.2019
Šunka bez rychlosolí15.2.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů