Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Pálenka z moštu

   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   
                  

Pálenka z moštu


host - xxx.xxx.53.50 (?)
13.11.2018 10:04, počet návštěv: 5697
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Někdy, vlastně vždy, po provzdušnění nebo hlavně zamícháním, protřepáním, obsahu, třeba zaviněné tím přestěhováním, se stane, že to způsobí větší výron CO2 přes bublátko.
Ale to není žádná rada jak povzbudit pozastavené kvašení. Na vině je vždy nízká teplota případně netrpělivost.

Domácí, ovocní vinaři to jistě dobře znají.

Rafael.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
                     

Pálenka z moštu


Marek-TT (394) - xxx.xxx.182.44 (?)
13.11.2018 11:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je síce pravda, no ak ten sud bublal aj na druhý deň ráno po prenesení, tak to len tým pretrepaním/premiešaním nebude. Každopádne teraz je dôležité, že to buble wink

Připojit reakci
                     

Pálenka z moštu


host - xxx.xxx.80.224 (?)
14.11.2018 13:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý den. Takže situace s bublatkama po 3 dnech v teple cca 20-21 C. Je taková, že jeden sud začal bublat hned druhý den ráno a druhý sud nebubla vůbec. Sudy jsou utěsněny úplně stejně. Na sud, který nebubla stačí mírně potlačit a hned se voda v bublatkama začne hýbat. Co s tím? Sudy jsou založeny úplně stejně a ve stejný den. Děkuji za každou radu.
Připojit reakci
                        

Pálenka z moštu


vyslouzil (17040) - xxx.xxx.92.38 (?)
14.11.2018 14:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nic. Ono to vykvasí.

Připojit reakci
                        

Pálenka z moštu


Marek-TT (394) - xxx.xxx.182.44 (?)
14.11.2018 14:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A v akom zmysle sa začne voda hýbať? Začne bublať alebo sa len zdvihne hladina vody? Ak sa dvíha len hladina vplyvom zatlačenia a následného krátkodobého zvýšenia tlaku v nádobe, nie je to dobré znamenie. To by bola potom záhada bublajúceho nebublajúceho suda.

Připojit reakci
                           

Pálenka z moštu


host - xxx.xxx.85.185 (?)
14.11.2018 14:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ve smyslu, že při potlačení na víko se voda začne přelévat do druhé komory v bublatku.
Připojit reakci
                           

Pálenka z moštu


Marek-TT (394) - xxx.xxx.182.44 (?)
14.11.2018 14:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ide mi o to, že či sa po pritlačení na sud upchá možná netesnosť a objavia sa bubliny (dobrý signál, je to živé) alebo sa len chvíľkovo zvýši tlak v sude a voda sa len prelieva (Váš prípad). To by znamenalo 2 veci: buď je tá netesnosť fakt veľká a neupchá sa ani po zatlačení na sud alebo to prestalo kvasiť. Definitívne to zistíte tak, že sud otvoríte a skúsite k nemu pričuchnúť, či sa uvoľňuje CO2.

Připojit reakci
                           

Pálenka z moštu


host - xxx.xxx.238.190 (?)
14.11.2018 22:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já mám klasické modré sudy 120 litrů s víkem na který se dává spona. Ve víku mám navrtanou direčku a v ní bublátko.

Letos se mi stalo toto. Vše jako vždy klasika. Sud začal druhý den bouřlivě bublat.Třetí den, jako když utne. U prostřed víka jsou vsazená taková kolečka cca. průměr 4cm.Nevím z jakého důvodu. Vypadá to jako by tam byly dodatečně nalepené z výroby. Prohlédl jsem více sudů (4) a je to na každém mém víku, tak si myslím již z výroby. V tom kolečku to nevydrželo a udělala se tam trhlinka absolutně nevyditelná. Přišel jsem na to haluzově.Zatlačil jsem na víko uprostřed zrovna na tom kolečku a náhle bečka začala bublat.Tak jsem bádal a všiml si té trhlinky.Tu jsem zalepil a bečka vesele bublá dál.

Na google jsem našel víka a když se na něj podíváte, tak na středu víka je krásně vidět o čem jsem psal.

Foto

Foto

Připojit reakci
         

Pálenka z moštu


host - xxx.xxx.224.200 (?)
13.11.2018 18:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý podvečer 😀 právě jsem dolisoval jablečný mošt 120 litrů dám ho do dvou sudů po 60 litrech a navrtam víčka na skleněné bublinky má cukernatost podle meraku sacharidů 14 mám ještě přidat 1 kg cukru nebo nemusím
Připojit reakci
            

Pálenka z moštu


Marek-TT (394) - xxx.xxx.235.1 (?)
13.11.2018 18:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Viečka sú z umelej hmoty? Ak áno, dobre ich utesnite. Cukornatosť 14 je na jablká veľmi slušná, ja by som už cukor nepridával. Ak Vám to prekvasí do sucha, liehovitosť vo vykvasenom mušte by mohla byť okolo 7-8% obj. etanolu.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Palenka z exotickeho ovoce718.4.201920051
Kvas z mandarinek1616.4.20191089
Malinovice, Banánovice, Melounovice1615.4.201925654
destilační přístroj104915.4.20191418857
Lze využít drtič větví i na ovoce?2912.4.201947792
Zápach v trnkovici po lihu86.4.20191315
Turbo kvasnice345.4.20196667
Délka prokvašení kdoulového kvasu74.4.20191554
Aroma slivovice364.4.20199506
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni33.4.2019401
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?543.4.201927576
Palenka z datli?92.4.20195732
Ochutnávka Radimov623.3.20191523
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20194036
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019644
Parciální fermentace518.3.2019891
Ananasový kvas214.3.2019529
Kvas z mirabelek2011.3.201912552
Kvasenie a palenie manga710.3.2019937
Dřinka - použití229.3.201929370
Destilace - základní dotazy497.3.201914016
Test na metanol8025.2.201986612
3D pálení2323.2.20193729
Koupě automatické pálenice 11021.2.201935299
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201915488
Posudzovanie ovocného kvasu717.2.20191484
Odpeckovač317.2.2019718
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20192127
Kvas přes zimu1012.2.20192269
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201919242
Kvasná zátka1611.2.201911489
Pálenka z melasy207.2.20192866
Škrábavost pálenky464.2.201958383
Destilát z piva a vína121.2.201913105
Kolko odobrat metylalkoholu6631.1.2019104206
Ředění slivovice629.1.20195816
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1629.1.20199095
Cukr626.1.20191670
Umístění palírny3918.1.20196041
Chut po siře318.1.2019805
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Strojek na uzavírání konzerv14.4.2019
Generátor kouře18.3.2019
Uzení masa studeným kouřem18.3.2019
Dehtování18.3.2019
Dehtování16.3.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů