Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Pálenka z moštu

   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   
                  

Pálenka z moštu


host - xxx.xxx.53.50 (?)
13.11.2018 10:04, počet návštěv: 4866
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Někdy, vlastně vždy, po provzdušnění nebo hlavně zamícháním, protřepáním, obsahu, třeba zaviněné tím přestěhováním, se stane, že to způsobí větší výron CO2 přes bublátko.
Ale to není žádná rada jak povzbudit pozastavené kvašení. Na vině je vždy nízká teplota případně netrpělivost.

Domácí, ovocní vinaři to jistě dobře znají.

Rafael.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
                     

Pálenka z moštu


Marek-TT (270) - xxx.xxx.182.44 (?)
13.11.2018 11:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je síce pravda, no ak ten sud bublal aj na druhý deň ráno po prenesení, tak to len tým pretrepaním/premiešaním nebude. Každopádne teraz je dôležité, že to buble wink

Připojit reakci
                     

Pálenka z moštu


host - xxx.xxx.80.224 (?)
14.11.2018 13:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý den. Takže situace s bublatkama po 3 dnech v teple cca 20-21 C. Je taková, že jeden sud začal bublat hned druhý den ráno a druhý sud nebubla vůbec. Sudy jsou utěsněny úplně stejně. Na sud, který nebubla stačí mírně potlačit a hned se voda v bublatkama začne hýbat. Co s tím? Sudy jsou založeny úplně stejně a ve stejný den. Děkuji za každou radu.
Připojit reakci
                        

Pálenka z moštu


vyslouzil (16925) - xxx.xxx.92.38 (?)
14.11.2018 14:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nic. Ono to vykvasí.

Připojit reakci
                        

Pálenka z moštu


Marek-TT (270) - xxx.xxx.182.44 (?)
14.11.2018 14:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A v akom zmysle sa začne voda hýbať? Začne bublať alebo sa len zdvihne hladina vody? Ak sa dvíha len hladina vplyvom zatlačenia a následného krátkodobého zvýšenia tlaku v nádobe, nie je to dobré znamenie. To by bola potom záhada bublajúceho nebublajúceho suda.

Připojit reakci
                           

Pálenka z moštu


host - xxx.xxx.85.185 (?)
14.11.2018 14:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ve smyslu, že při potlačení na víko se voda začne přelévat do druhé komory v bublatku.
Připojit reakci
                           

Pálenka z moštu


Marek-TT (270) - xxx.xxx.182.44 (?)
14.11.2018 14:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ide mi o to, že či sa po pritlačení na sud upchá možná netesnosť a objavia sa bubliny (dobrý signál, je to živé) alebo sa len chvíľkovo zvýši tlak v sude a voda sa len prelieva (Váš prípad). To by znamenalo 2 veci: buď je tá netesnosť fakt veľká a neupchá sa ani po zatlačení na sud alebo to prestalo kvasiť. Definitívne to zistíte tak, že sud otvoríte a skúsite k nemu pričuchnúť, či sa uvoľňuje CO2.

Připojit reakci
                           

Pálenka z moštu


host - xxx.xxx.238.190 (?)
14.11.2018 22:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já mám klasické modré sudy 120 litrů s víkem na který se dává spona. Ve víku mám navrtanou direčku a v ní bublátko.

Letos se mi stalo toto. Vše jako vždy klasika. Sud začal druhý den bouřlivě bublat.Třetí den, jako když utne. U prostřed víka jsou vsazená taková kolečka cca. průměr 4cm.Nevím z jakého důvodu. Vypadá to jako by tam byly dodatečně nalepené z výroby. Prohlédl jsem více sudů (4) a je to na každém mém víku, tak si myslím již z výroby. V tom kolečku to nevydrželo a udělala se tam trhlinka absolutně nevyditelná. Přišel jsem na to haluzově.Zatlačil jsem na víko uprostřed zrovna na tom kolečku a náhle bečka začala bublat.Tak jsem bádal a všiml si té trhlinky.Tu jsem zalepil a bečka vesele bublá dál.

Na google jsem našel víka a když se na něj podíváte, tak na středu víka je krásně vidět o čem jsem psal.

Foto

Foto

Připojit reakci
         

Pálenka z moštu


host - xxx.xxx.224.200 (?)
13.11.2018 18:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý podvečer 😀 právě jsem dolisoval jablečný mošt 120 litrů dám ho do dvou sudů po 60 litrech a navrtam víčka na skleněné bublinky má cukernatost podle meraku sacharidů 14 mám ještě přidat 1 kg cukru nebo nemusím
Připojit reakci
            

Pálenka z moštu


Marek-TT (270) - xxx.xxx.235.1 (?)
13.11.2018 18:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Viečka sú z umelej hmoty? Ak áno, dobre ich utesnite. Cukornatosť 14 je na jablká veľmi slušná, ja by som už cukor nepridával. Ak Vám to prekvasí do sucha, liehovitosť vo vykvasenom mušte by mohla byť okolo 7-8% obj. etanolu.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Koupě automatické pálenice 10919.2.201931628
Jablkovy kvas meranie cukru6519.2.201912944
Posudzovanie ovocného kvasu717.2.20191033
Odpeckovač317.2.2019301
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20191477
Kvasenie a palenie manga614.2.2019450
Stojanek na cedění kvasu 1513.2.20192991
3D pálení2213.2.20192612
Kvas přes zimu1012.2.20191694
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201917502
Kvasná zátka1611.2.201910815
Parciální fermentace39.2.2019405
Pálenka z melasy207.2.20192157
Zápach v trnkovici po lihu67.2.2019692
Test na metanol786.2.201983147
Škrábavost pálenky464.2.201955962
Aroma slivovice352.2.20197812
Destilát z piva a vína121.2.201912293
Kolko odobrat metylalkoholu6631.1.2019101253
Ředění slivovice629.1.20195281
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1629.1.20198068
Cukr626.1.20191299
Umístění palírny3918.1.20195155
Chut po siře318.1.2019569
Jblkový kvas (druhák)918.1.20192080
Délka prokvašení kdoulového kvasu413.1.20191051
Destilace - základní dotazy4811.1.201911859
Využití zbytku po pálení jablečného moštu111.1.2019454
Destilovať v medi, alebo antikore2110.1.201917943
Automaticka palirna ovoce 28.1.2019899
Síření sudů25.1.2019469
Pálenka z dýně584.1.201950515
Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?232.1.20195631
Slivovice vs. calvados2281.1.2019340711
Cukr nebo med?151.1.20193209
Ukončení destilace + ředění930.12.20183004
Zapach dymu429.12.2018891
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?4226.12.201823935
Švestkový kvas - bílá plíseň 2624.12.20185577
Kotel na pálení destilátu621.12.20184048
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Jake drevo13:01
Jak vyrobit višňové víno?16.2.2019
UKS Super robot - mlýnek na maso16.2.2019
Jake drevo16.2.2019
Šunka bez rychlosolí15.2.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů