|
Pálenka z moštu
|
|
|
|
Marek-TT - Zlatý Zahrádkář (682) - 235.1 (?) 7.11.2018 21:45
Ako som písal vyššie, najlepšie by bolo zistiť, koľko tam toho cukru ešte ostáva. To, že šťava sa zdala byť na začiatku sladká nehovorí nič o množstve cukru. Sladká je aj šťava, ktorá má málo kyselín a zároveň aj relatívne málo cukru. Prídavok 0,3 kg na 40 l muštu predstavuje zvýšenie cukornatosti o 0,75° NM, čo nie je veľa. Je možné, že kvasný proces sa blíži ku koncu, preto to spomalenie. Na druhej strane, 15 s nie je zas až tak málo. Pomalšie kvasenie dáva kvalitnejší výsledný produkt, najmä čo sa senzoriky týka.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5
|
|
|
|
|
|
host - 55.32 (?), 7.11.2018 18:07
Nevím jak Vy, ale já mám bublátka zasunuté v měkké pryžové hadičce.
A jak potřebuji zjistit těsnost mezi sudem a víkem tak do ní vší silou ústy fouknu a případná netěsnost jde slyšet a identifikovat i její místo.
Rafael.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 252.168 (?), 7.11.2018 21:08
30 Oktobra Som vylisoval 40 L muštu pridal som živnú soľ, kvasinky na druhý deň už riadne bublalo dnes po týždni a jednom dni už buble iba raz za 15 sekúnd ako je to možné že po takom krátkom čase mi už prestáva bublať? Doobeda bublalo každých 5 sek(keď som prišiel z práce už len 1*15sek) z hladiny zmizli aj bubliny v miestnosti je od 16-20°C (pridal. Som do mustu 0.3kg cukru(keď som ho zakladal) šťavu som aj zaváral bola sladká (zabudol som zmerať cukor :(viete mi poradiť čo by s tým mohlo byť?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marek-TT - Zlatý Zahrádkář (682) - 235.1 (?), 7.11.2018 21:45
Ako som písal vyššie, najlepšie by bolo zistiť, koľko tam toho cukru ešte ostáva. To, že šťava sa zdala byť na začiatku sladká nehovorí nič o množstve cukru. Sladká je aj šťava, ktorá má málo kyselín a zároveň aj relatívne málo cukru. Prídavok 0,3 kg na 40 l muštu predstavuje zvýšenie cukornatosti o 0,75° NM, čo nie je veľa. Je možné, že kvasný proces sa blíži ku koncu, preto to spomalenie. Na druhej strane, 15 s nie je zas až tak málo. Pomalšie kvasenie dáva kvalitnejší výsledný produkt, najmä čo sa senzoriky týka.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5
|
|
|
Venkovní kuchyně: inspirace pro perfektní letní vaření
Pokud máte to štěstí, že bydlíte v domě, nevynechávejte myšlenku na vybudování venkovní kuchyně. Vař...
Nápady na malé zahrady, které udělají velký dojem
Pokud jde o zahrady, ne vždy platí, že větší je lepší. Zvláště pokud si můžete prostor přizpůsobit p...
7 nejprodávanějších AKU sekaček na trávu v českých e-shopech
Jaro se blíží a s ním i čas, kdy naše zahrady vyžadují více péče. Pro mnohé z nás, kteří hledají efe...
8 zahradnických tipů pro krásnou a úspěšnou zahradu
Zahradničení může být terapeutickým způsobem, jak se zbavit stresu, strávit čas o samotě a kochat se...
10 bylinek, které můžete pěstovat v interiéru ve vodě po celý rok
Bylinky mají často léčivé, relaxační i kulinářské vlastnosti a je skvělé, když je můžeme mít doma po...
|
|
|
|