Pálenka z moštu



Marek-TT - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (682) - 235.1 (?)
21.11.2018 20:39

Ešte na margo nekvasiacich a opätovne kvasiacich muštov/rmutov. 4.11. som zakvášal 36 l jablkového muštu rozkvaseným muštom bez živnej soli. Sklenený 45 l sud, gumenný štupeľ a v ňom kvasná zátka= takmer 100%-ná istota tesnosti. Kvasinky som mal staré, nie ideálne uskladnené a ešte ich bolo aj málo. Napriek tomu sud začal po 3 dňoch vykazovať známky kvasenia pri teplote 12°C (celkom málo). Intenzita bublín bola 53 s. Teplotu a aj intenzitu bublín som priebežne meral každý 2. deň. Včera, 20.11., bola intenzita bublín 11 s pri teplote 7°C. Zatiaľ žiadny náznak toho, že by klesajúca teplota mala negatívny vplyv na priebeh kvasenia. Čo som tým chcel vlastne povedať? Že je prakticky nemožné, aby rozkvasený a dobre utesnený sud prestal z ničoho nič kvasiť. Ak, samozrejme, má čo kvasiť. Nízka teplota môže síce proces spomaliť, no nie úplne zastaviť.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 13.11.2018 22:34

Přidejte do moštu nějakou živnou sůl. Moštové kvasy to mají rády.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Marek-TT - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (682) - 235.1 (?), 21.11.2018 20:39

Ešte na margo nekvasiacich a opätovne kvasiacich muštov/rmutov. 4.11. som zakvášal 36 l jablkového muštu rozkvaseným muštom bez živnej soli. Sklenený 45 l sud, gumenný štupeľ a v ňom kvasná zátka= takmer 100%-ná istota tesnosti. Kvasinky som mal staré, nie ideálne uskladnené a ešte ich bolo aj málo. Napriek tomu sud začal po 3 dňoch vykazovať známky kvasenia pri teplote 12°C (celkom málo). Intenzita bublín bola 53 s. Teplotu a aj intenzitu bublín som priebežne meral každý 2. deň. Včera, 20.11., bola intenzita bublín 11 s pri teplote 7°C. Zatiaľ žiadny náznak toho, že by klesajúca teplota mala negatívny vplyv na priebeh kvasenia. Čo som tým chcel vlastne povedať? Že je prakticky nemožné, aby rozkvasený a dobre utesnený sud prestal z ničoho nič kvasiť. Ak, samozrejme, má čo kvasiť. Nízka teplota môže síce proces spomaliť, no nie úplne zastaviť.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 58.203 (?), 19.12.2018 1:30

To se mi líbí jak na to jde každý vědecky.

Vymoštuju, dám do 50l plastové nádoby, hodím na to hrst výpresků, zašroubuju víko, ale nedotahuji. Když je tomu zima (pod 7 stupňů) tak to přehodím plachtou a mezi nádoby dám 600W infrazářič aby se teplota držela nad 10-12 stupňů. Za 5 týdnů vykvašeno a šup s tím do palírny. 220l moštu=18l pálenky 64 stupňů lihu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika