Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ešte na margo nekvasiacich a opätovne kvasiacich muštov/rmutov. 4.11. som zakvášal 36 l jablkového muštu rozkvaseným muštom bez živnej soli. Sklenený 45 l sud, gumenný štupeľ a v ňom kvasná zátka= takmer 100%-ná istota tesnosti. Kvasinky som mal staré, nie ideálne uskladnené a ešte ich bolo aj málo. Napriek tomu sud začal po 3 dňoch vykazovať známky kvasenia pri teplote 12°C (celkom málo). Intenzita bublín bola 53 s. Teplotu a aj intenzitu bublín som priebežne meral každý 2. deň. Včera, 20.11., bola intenzita bublín 11 s pri teplote 7°C. Zatiaľ žiadny náznak toho, že by klesajúca teplota mala negatívny vplyv na priebeh kvasenia. Čo som tým chcel vlastne povedať? Že je prakticky nemožné, aby rozkvasený a dobre utesnený sud prestal z ničoho nič kvasiť. Ak, samozrejme, má čo kvasiť. Nízka teplota môže síce proces spomaliť, no nie úplne zastaviť.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika