Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Pálení > Marhulovy kvas s kostkami

Marhulovy kvas s kostkami


Jiří 1968 (1422) - xxx.xxx.244.121 (?)
25.8.2019 8:43

Meruňkový kvas dělám zásadně bez pecek.Ale nikdo mi nebude vnucovat svoje pravidla, příště by chtěli slivkový kvas bez pecek a to už je nepřijatelné! Prostě tam kde se mi to nepozdává příště už nejdu.Tady na Valašku je pálenice téměř v každé větší obci, v okruhu cca 15 km si můžu vybrat z osmi pěstitelských pálenic a dvou lihovarů, které taky zpracovávají ovocné kvasy.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
Stránky: 1, 2   

Marhulovy kvas s kostkami


Michal82 (15) - xxx.xxx.237.32 (?), 23.8.2019 10:44
Tento příspěvek (zjistit adresu)

ahojte, mam otazku. chcem zalozit marhulovy kvas ale aj s kostkami, ktore potom pred palenim precedim. je tam velky rozdiel, ked kvasi aj s kostkami, alebo bez kostiek? alebo sa ta chut kostiek prejavi az pocas palenia? Pretoze mne to pride tak, ze samotny proces kvasenia nema vplyv na uvolnenie neziaduich latok, ako samotne palenie.

Připojit reakci   
   

Marhulovy kvas s kostkami


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.236.1 (?), 23.8.2019 12:22
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Samotné meruňkové pecky nejsou při výrobě destilátu k ničemu zapotřebí. Je jedno, jestli je odstraníte vypeckováním nebo přecezením kvasu. Nakonec, když je necháte v kvasu i při pálení, nic hrozného se nestane. V meruňkovici jádra příliš cítit nejsou.

Připojit reakci
   

Marhulovy kvas s kostkami


host - xxx.xxx.240.38 (?), 23.8.2019 13:20
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ja robím s kôstami. Mám 1 súdok 50 litrový, ten nazbieram plný, potom vezmem stavebné miešadlo a všetko to poriadne premiešam na kašu. Objem sa zmenší o 1/3 potom to 3x prelejem do 200 litr. sudu a pridam 2kg cukru 25 litr. vody a znovu premiešam. Slabo zatvorim vekom alebo folia+gumolano. Po týždni otvorim znovu premiešam a všetok kvas prekýblujem do druhého 200 litr. sudu, kôstky zostanu na dne, doplnim kvasom z ďalšieho sudu a zatvorim napevno s bublatkom. O 2-3 týždne sa to vezie do pálenice kde sa tešia z bezkôstkoveho kvasu. Ja ako laik necítim rozdiel či sa kvasí alebo nekvasí s kôstkami. Ale do pálenice nesiem viac kvasu o množstvo odobratých kôstok, ktoré na slnku vysuším a je s toho potom "raketové palivo" do kotla cez zimu.
Připojit reakci
   

Marhulovy kvas s kostkami


host - xxx.xxx.172.9 (?), 24.8.2019 12:35
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ja som tento rok pálil marhule prvýkrát. Marhule boli kupované /dovoz/ boli nádherne prezreté. Naložil som ich do sudov aj s kôstkami, avšak nemal som po ruke na chalupe vrtačku s miešadlom tak som ich len v sudoch mierne posekal s lopatou. Presne 4 týždne po založení som išiel páliť. Kôstky som skúšal precediť cez zeleninovú bedničku, ale lepšie to išlo až keď som ten kvas pred cedením premiešal miešadlom vo vrtačke.  Podľa mňa kôstky v hotovej marhuľovici necítiť. Po precedení to bolo 550 litrov kvasu z čoho natieklo po zriedení na 50,7% úctihodných 58 lit. marhulovice vynikajúcej chuti. V pálenici kde pálievam trvali na odkôstkovaní z dôvodu že marhule majú veľké kôstky ktoré robia problém pri miešaní sa zasekávajú pod miešadlo. Slivky bezproblémov pália aj s kôstkai.

Připojit reakci
      

Marhulovy kvas s kostkami


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.236.1 (?), 24.8.2019 12:44
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Logicky vzato, čekal bych, že pod míchadlo se budou zasekávat spíš menší než větší pecky. Ve všech palírnách v mém okolí s meruňkovými (ani žádnými jinými) peckami v kvasu problém nemají.

Připojit reakci
         

Marhulovy kvas s kostkami


host - xxx.xxx.172.9 (?), 24.8.2019 15:28
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Asi záleží aj na konkrétnom type miešadla. V mojom okolí sú aj pálenice kde vám nezoberú žiadny kvas s kôstkami, a aj keď poviete že kôstky sa v ňom nenachádzajú, tak aj tak ho napúšťajú do kotla cez sito. 

Připojit reakci
            

Marhulovy kvas s kostkami


Jiří 1968 (1422) - xxx.xxx.244.121 (?), 24.8.2019 18:58
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takej to pálenici by som sa oblúkom, vyhol!wink

Připojit reakci
               

Marhulovy kvas s kostkami


EL Edgar (98) - xxx.xxx.93.103 (?), 24.8.2019 21:15
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To, že pálenica vyžaduje marhulový kvas bez kôstok nie je podľa môjho názoru dôvod na odpísanie pálenice...  a už vôbec to nie je ukazovateľ kvality obsluhy alebo použitej technológie.

Podľa môjho subjektívneho názoru marhuľový kvas by sa mal páliť zásadne bez kôstok!

Nechcem nikoho uraziť,...ale ako veľmi musí byť niekto pohodlný, že má problém zbaviť kvas kôstok?

Ja kvasím marhule už odkôstkované...

Připojit reakci
                  

Marhulovy kvas s kostkami


Jiří 1968 (1422) - xxx.xxx.244.121 (?), 25.8.2019 8:43
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Meruňkový kvas dělám zásadně bez pecek.Ale nikdo mi nebude vnucovat svoje pravidla, příště by chtěli slivkový kvas bez pecek a to už je nepřijatelné! Prostě tam kde se mi to nepozdává příště už nejdu.Tady na Valašku je pálenice téměř v každé větší obci, v okruhu cca 15 km si můžu vybrat z osmi pěstitelských pálenic a dvou lihovarů, které taky zpracovávají ovocné kvasy.

Připojit reakci
                     

Marhulovy kvas s kostkami


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.236.1 (?), 25.8.2019 8:57
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Chování pálenice (přecezení kvasu přes síto) se dá pochopit. Zahřívání pecek je zbytečné, stojí to energii a výsledek se nezlepší. Platí se za alkohol, ne za objem kvasu.
    V místní pálenici mají radši kvas s peckama. Říkají, že napomáhají míchání.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Průměr komínu k udírně20.5.2020
Uzení domácích klobás19.5.2020
Generátor kouře15.5.2020
Generátor kouře13.5.2020
Generátor kouře13.5.2020
Susene maso - zaudenie24.4.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů