Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Marhulovy kvas je moc husty

Marhulovy kvas je moc husty


host - xxx.xxx.144.38 (?)
12.9.2019 7:06

Prostě tam nalejte vodu a zamíchejte a je to vyřešené. V pálenici by udělali to samé, aby mohli kvas vysát hadicí, pokud tedy mají vývěvu. Dělám to tak běžně. Stanislaw

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Stránky: 1, 2   

Marhulovy kvas je moc husty


Michal82 (15) - xxx.xxx.237.32 (?)
11.9.2019 14:09, počet návštěv: 859
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

ahojte, hladam radu co robit s dost hustym kvasom. Kupil som uz hotovy kvas, ale je dost husty, v pomere huste/tekute asi 80/20. vonia sice pekne, ale mal som ho problem vobec zapalit. kvasi uz cca 5 tyzdnov. meral som cukor a ma cca 7-8 brix. v palenici mi povedali, ze to uz viac neklesne a zrejme bude aj mala vytaznost. zaujima ma, ci to ze je kvas husty, ale riedky ma vplyv na vytaznost.

Připojit reakci   
   

Marhulovy kvas je moc husty


siemens (34) - xxx.xxx.11.146 (?)
11.9.2019 23:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ako zakladali kvas? Davali enzym? Kvasinky?

Na take veci je dobre sa opytat zvlast pri citlivych kvasoch.

Co jr to husty kvas? Urcite by nemal byt ako voda :)

Mozno rozkvas s kvasinkami esteraz cast kvasu a daj este do celeho objemu cca na 100l aspon kilo- dva cukru a sleduj :)

Na vytaznost ma vplyv objem skvasitelnych cukrov na zaciatku kvasenia a samotna kvalita kvasenia

Připojit reakci
      

Marhulovy kvas je moc husty


host - xxx.xxx.237.32 (?)
12.9.2019 6:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ahoj, enzymy ani kvasinky urcite nedavali. a ako husty? no taka kasa, ako ked varis dzem :) ja som presne pred tyzdnom este pridal rozkvas a enzymy s cukrovou vodou, tak mozno to trosku este potiahne, ale moc tomu neverim. zajtra vecer som objednany do palenice, tak uvidim. aj ked rozmyslam, ze ci to este neposunut. 

Připojit reakci
         

Marhulovy kvas je moc husty


host - xxx.xxx.144.38 (?)
12.9.2019 7:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Prostě tam nalejte vodu a zamíchejte a je to vyřešené. V pálenici by udělali to samé, aby mohli kvas vysát hadicí, pokud tedy mají vývěvu. Dělám to tak běžně. Stanislaw

Připojit reakci
            

Marhulovy kvas je moc husty


vyslouzil (17291) - xxx.xxx.236.1 (?)
12.9.2019 9:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kvas je možná hustý jen nahoře a dole bude tekutý. Pět týdnů je dost, neexperimentoval bych s cukrovou vodou, nýbrž nechal kvas vypálit. 

Připojit reakci
               

Marhulovy kvas je moc husty


host - xxx.xxx.237.32 (?)
12.9.2019 11:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

pan vyslouzil, ako som pisal v prvom prispevku, tak pomer husteho a tekuteho je 80/20, mam aj sudy, cez ktore to je pekne vidno. no nic, v kazdom pripade dam vediet zajtra ako som dopadol, ale nemam dobry pocit, kedze sa mi nepodarilo zapalit pary, na hrncekom.

Připojit reakci
                  

Marhulovy kvas je moc husty


siemens (34) - xxx.xxx.11.146 (?)
12.9.2019 21:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Hustota kvasu by nemala robit problem s prekvasenim. Ak vies ako husty je kvas z duly/kdoule a suchy kde musis doliat vodu na vytlacenie vzduchu, tak toto je podla mna husty kvas a prekvasi uplne bez problemov s enzymom a kvasinkami.

Připojit reakci
   

Marhulovy kvas je moc husty


pavelmicek (47) - xxx.xxx.230.210 (?)
12.9.2019 12:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

My měli meruňky letos hodně suché. Kvas byl hodně hustý, dávali jsme enzym a kvas jsme ředili vodou... cca 3 litry na 100l a abych kompenzoval naředění cukrů v ovoci vodou přidal jsem 1kg na 100l.

Po sedmi týdnech kvašení při 23°C stále nebylo dokvašeno, ale už nadešel termín v pálenici. Takto dlouhé kvašení si vysvětluji abnormálně hustým kvasem. Že byl hustý nasvědčuje i to že po otevření beček se ukázalo, že koláč, sušina na povrchu zasahuje snad až do poloviny bečky. 

I tak nateklo průměrných 9l / 100.

Počáteční brix 16°, koncový 6,5-8,5°. Alkohol 12%

Připojit reakci
      

Marhulovy kvas je moc husty


vyslouzil (17291) - xxx.xxx.11.227 (?)
12.9.2019 15:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takto dlouhé kvašení si vysvětluji abnormálně hustým kvasem.

Nejsem si jistý, jestli to nějak spolu souvisí. Při výrobě lihu z brambor je kvas ještě hustší a vykvašený je za 3 dny. Ovoce je, pravda, něco jiného.

Připojit reakci
         

Marhulovy kvas je moc husty


pavelmicek (47) - xxx.xxx.230.210 (?)
12.9.2019 15:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zapomněl jsem slovíčko "cukru"..přidal jsem 1kg cukru na 100l kvasu.

Nejsem si jistý, jestli to nějak spolu souvisí.

Jsem možná naočkovaný babskou pověrou, že v hustých kvasech jsou kvasinky líné.. ale ani bych se nedivil, kdyby zrovná na kvasinky to vliv nemělo a i v husté marmeládě by se množily a baštily úplně bez problémů

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201921565
Marhulovy kvas je moc husty1213.9.2019860
Novy kvas nekvasi712.9.20191018
Výtěžnost a cena1012.9.20191153
Posudzovanie ovocného kvasu812.9.20192749
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.2019688
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019136613
Smíchání dvou kvasů?155.9.20199816
Destilační přístroj193.9.20192704
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201934119
Míchat lutr při 2D?329.8.2019495
Pečetní vosk1027.8.2019987
Da se to este?927.8.2019838
borovička827.8.201920991
Kvas broskve226.8.2019759
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20191384
Olej v destilatu222.8.2019414
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191397
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201917589
Aroma meruňkovica813.8.20191378
Pálení ovocných vín1912.8.201911304
Melounovice610.8.2019791
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201930319
destilační přístroj10529.8.20191445316
Refraktometr na měření kvasu233.8.201911678
Trubka ke chladiči21.8.2019545
Z ceho udelat visnovku2231.7.20193256
Cudny proces palenia430.7.2019817
Meruňkový kvas 4627.7.201945766
Ražná - ražovica1526.7.201943647
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.20191277
Ananasový kvas318.7.20191455
Poraďte jaké kvasinky2714.7.201916977
Pálenka z mladých smrčků310.7.20191733
Kolik nateče ze 100l vína59.7.20191458
Pach po acetonu35.7.20191116
Domácí ořechovice1131.7.2019206327
Kvas z mandarinek1923.6.20192865
Zapach dymu623.6.20191931
Slivovice jak poznat archív109.6.201910765
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování14.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování13.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů