Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Marhulovy kvas je moc husty

Marhulovy kvas je moc husty


siemens (36) - xxx.xxx.11.146 (?)
11.9.2019 23:24

Ako zakladali kvas? Davali enzym? Kvasinky?

Na take veci je dobre sa opytat zvlast pri citlivych kvasoch.

Co jr to husty kvas? Urcite by nemal byt ako voda :)

Mozno rozkvas s kvasinkami esteraz cast kvasu a daj este do celeho objemu cca na 100l aspon kilo- dva cukru a sleduj :)

Na vytaznost ma vplyv objem skvasitelnych cukrov na zaciatku kvasenia a samotna kvalita kvasenia

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Stránky: 1, 2   

Marhulovy kvas je moc husty


Michal82 (15) - xxx.xxx.237.32 (?)
11.9.2019 14:09, počet návštěv: 2670
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

ahojte, hladam radu co robit s dost hustym kvasom. Kupil som uz hotovy kvas, ale je dost husty, v pomere huste/tekute asi 80/20. vonia sice pekne, ale mal som ho problem vobec zapalit. kvasi uz cca 5 tyzdnov. meral som cukor a ma cca 7-8 brix. v palenici mi povedali, ze to uz viac neklesne a zrejme bude aj mala vytaznost. zaujima ma, ci to ze je kvas husty, ale riedky ma vplyv na vytaznost.

Připojit reakci   
   

Marhulovy kvas je moc husty


siemens (36) - xxx.xxx.11.146 (?)
11.9.2019 23:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ako zakladali kvas? Davali enzym? Kvasinky?

Na take veci je dobre sa opytat zvlast pri citlivych kvasoch.

Co jr to husty kvas? Urcite by nemal byt ako voda :)

Mozno rozkvas s kvasinkami esteraz cast kvasu a daj este do celeho objemu cca na 100l aspon kilo- dva cukru a sleduj :)

Na vytaznost ma vplyv objem skvasitelnych cukrov na zaciatku kvasenia a samotna kvalita kvasenia

Připojit reakci
      

Marhulovy kvas je moc husty


host - xxx.xxx.237.32 (?)
12.9.2019 6:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ahoj, enzymy ani kvasinky urcite nedavali. a ako husty? no taka kasa, ako ked varis dzem :) ja som presne pred tyzdnom este pridal rozkvas a enzymy s cukrovou vodou, tak mozno to trosku este potiahne, ale moc tomu neverim. zajtra vecer som objednany do palenice, tak uvidim. aj ked rozmyslam, ze ci to este neposunut. 

Připojit reakci
         

Marhulovy kvas je moc husty


host - xxx.xxx.144.38 (?)
12.9.2019 7:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Prostě tam nalejte vodu a zamíchejte a je to vyřešené. V pálenici by udělali to samé, aby mohli kvas vysát hadicí, pokud tedy mají vývěvu. Dělám to tak běžně. Stanislaw

Připojit reakci
            

Marhulovy kvas je moc husty


vyslouzil (17481) - xxx.xxx.236.1 (?)
12.9.2019 9:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kvas je možná hustý jen nahoře a dole bude tekutý. Pět týdnů je dost, neexperimentoval bych s cukrovou vodou, nýbrž nechal kvas vypálit. 

Připojit reakci
               

Marhulovy kvas je moc husty


host - xxx.xxx.237.32 (?)
12.9.2019 11:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

pan vyslouzil, ako som pisal v prvom prispevku, tak pomer husteho a tekuteho je 80/20, mam aj sudy, cez ktore to je pekne vidno. no nic, v kazdom pripade dam vediet zajtra ako som dopadol, ale nemam dobry pocit, kedze sa mi nepodarilo zapalit pary, na hrncekom.

Připojit reakci
                  

Marhulovy kvas je moc husty


siemens (36) - xxx.xxx.11.146 (?)
12.9.2019 21:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Hustota kvasu by nemala robit problem s prekvasenim. Ak vies ako husty je kvas z duly/kdoule a suchy kde musis doliat vodu na vytlacenie vzduchu, tak toto je podla mna husty kvas a prekvasi uplne bez problemov s enzymom a kvasinkami.

Připojit reakci
   

Marhulovy kvas je moc husty


pavelmicek (49) - xxx.xxx.230.210 (?)
12.9.2019 12:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

My měli meruňky letos hodně suché. Kvas byl hodně hustý, dávali jsme enzym a kvas jsme ředili vodou... cca 3 litry na 100l a abych kompenzoval naředění cukrů v ovoci vodou přidal jsem 1kg na 100l.

Po sedmi týdnech kvašení při 23°C stále nebylo dokvašeno, ale už nadešel termín v pálenici. Takto dlouhé kvašení si vysvětluji abnormálně hustým kvasem. Že byl hustý nasvědčuje i to že po otevření beček se ukázalo, že koláč, sušina na povrchu zasahuje snad až do poloviny bečky. 

I tak nateklo průměrných 9l / 100.

Počáteční brix 16°, koncový 6,5-8,5°. Alkohol 12%

Připojit reakci
      

Marhulovy kvas je moc husty


vyslouzil (17481) - xxx.xxx.11.227 (?)
12.9.2019 15:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takto dlouhé kvašení si vysvětluji abnormálně hustým kvasem.

Nejsem si jistý, jestli to nějak spolu souvisí. Při výrobě lihu z brambor je kvas ještě hustší a vykvašený je za 3 dny. Ovoce je, pravda, něco jiného.

Připojit reakci
         

Marhulovy kvas je moc husty


pavelmicek (49) - xxx.xxx.230.210 (?)
12.9.2019 15:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zapomněl jsem slovíčko "cukru"..přidal jsem 1kg cukru na 100l kvasu.

Nejsem si jistý, jestli to nějak spolu souvisí.

Jsem možná naočkovaný babskou pověrou, že v hustých kvasech jsou kvasinky líné.. ale ani bych se nedivil, kdyby zrovná na kvasinky to vliv nemělo a i v husté marmeládě by se množily a baštily úplně bez problémů

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2715.1.202038734
Nevydarené prvé pálenie815.1.20202127
Palenka z vína914.1.20201207
Kompotovice714.1.20208482
Vodka514.1.2020822
Destilace - základní dotazy506.1.202022240
Kvas bez lihu44.1.20201075
Vydrží lutr do další sezony?729.12.20191035
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?1022.12.20192884
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?6020.12.201940332
Slad - pálení2119.12.201924219
Ředění slivovice10916.12.2019251336
Pálenka z kdoulí222.12.201924603
Dřevo do destilátu462.12.201934958
Škrábavost pálenky5125.11.201971249
Destilační přístroj - sestrojení6225.11.2019143761
Domácí pálenice1923.11.201913571
Tis cerveny323.11.2019839
destilační přístroj105523.11.20191481187
Destilat z duly (kdoule)416.11.201912471
Zakalená část pálenky1311.11.20192677
Kvas smrdí podobně jako ředidlo2111.11.201933914
Jablkovy kvas meranie cukru716.11.201924960
Trnkovica (trnka obecna)395.11.201930746
Pečetní vosk114.11.20192422
Palenka z datli?103.11.20197732
Refraktometr na měření kvasu243.11.201915211
Vaření hroznového vina21.11.2019687
Mereni obsahu alkoholu v likeru431.10.20191033
Pálenka z dýně6030.10.201961063
Cukr, cukr a jenom cukr1528.10.201920664
Míchat lutr při 2D?528.10.20191837
Ideální cukernatost při zakládání kvasu326.10.201922228
Zakalená slivovice17222.10.2019243157
Koupě Palírny 1614.10.20195216
Poraďte jaké kvasinky289.10.201920231
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.20191779
Test na metanol832.10.201999585
Kvas trnky630.9.20191553
Šípkovica ako ma to2326.9.201943025
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Lovecký a Turistický salám15.1.2020
Uzení špeku15.1.2020
Uzení špeku15.1.2020
Uzení špeku14.1.2020
Uzení špeku14.1.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů