Kolko odobrat metylalkoholu



host - 91.139 (?)
4.1.2019 9:35

Za prvé a za poslední: methenol není problém jak už konstatovalo x přispívajících. Největším problémem jsou oxidační produkty lihu, zejména acetaldehyd. To je to, co u špatné pálenky škrabe a pálí v krku. To je také příčinou ošklivé kocoviny. Proto jsou destilační přístroje z mědi, protože na mědi se acetaldehyd zpět redukuje na ethylalkohol a vzniká černý kysličník mědi. Naopak, kvas NESMÍ přijít do kontaktu se zinkem, protože ten podporuje oxidaci ethylalkoholu na acetaldehyd.
Takže až vám v oficiální pálenici budou nabízet jejich "pálenku", která bude škrabat a pálit v krku, tak pěkně poděkujte a kupte si vlastní měděný destilační přístroj. Denaturovaný líh "vyčištěný" chlorovým vápnem (savem) také prošel intenzivní oxidací a toho acetaldehydu tam bude více než dost! No a s přimíchat takový "vyčištěný" líh do skutečné pálenky, nebo "vyrobit" pálenku jenom z toho "vyčištěného" lihu dokáže kterékoliv dostatečně velké prase!

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7   
                     
sawe - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (89) - 135.210 (?), 29.11.2018 14:15

já to vždycky vylívá 2-3dcl, ale včera jsem měl trochu popito, tak že myslíte že to može bez obav vypálit?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 236.138 (?), 29.11.2018 17:32

Jasně, ale až budete dělat 2D, tak to bude chtít trochu větší objem úkapů, návod, jak poznat konec odběruúkapů jsem již mnohokrát inzeroval a není to z mé hlavy. PŠ

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 1.231 (?), 30.11.2018 19:41

Oceňuji, že tazatel napsal úkapy, že to nenazval methanolem.
Ale vylévat, aspoň dle mého názoru, to je škoda.
Žádný nebezpečný jed to není. Jen je to nechutné a smrdí to.
Doporučuji použití jako rozpouštědlo k nějakým zevním mazaním, k výrobě domácích natiracích nebo napouštěcích přípravků, jako součást memrznoucích směsi do ostřikovačů anebo jako podpalovač grilů a topenišť.
Je to velmi levná alternativa k drahým komerčním prodávaným výrobkům.
*
A jak psal p. Šlosar, vůbec bych se v tom směru žádné kontaminace kvasu nebál.
(Je to jen takové neškodné "plivnutí do moře"
Někteří výrobci, i já to tak kdysi dělal, že jsem některé nevhodné frakce, jak úkapové, tak dokapové přidával, podle uvážení buď do kvasu nebo lutru.
Ale chci velmi zdůraznit, že ne úplně všechny!!!
Jen ty u kterých jsem se během "vzorkování" nemohl rozhodnou jestli je vyřadit nebo přidat k jádru.

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 236.138 (?), 30.11.2018 19:58

Souhlas, až na jeden detail, ale důležitý! Nepoužívejte úkapy do ostřikovačů, je to dost cítit a policie ČR na to reaguje čile, okamžitě foukáním do jakéhosi přístroje. Nepochybuji o tom, že nikdo, kdo je při smyslech, za volant nesedá, pokud si není jist absencí alkoholu, ale doporučuji, nedráždit.Někteří používají úkapy na mazání končetin a velmi si to chválí. Vysvětlit to neumím, ale je to tak. PŠ

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 174.3 (?), 1.1.2019 23:21
Dobry den omylem jsem nalil 0.5l ukapu do hotove slivovice do 8l co stym chut se nezmenila
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 91.139 (?), 4.1.2019 9:35

Za prvé a za poslední: methenol není problém jak už konstatovalo x přispívajících. Největším problémem jsou oxidační produkty lihu, zejména acetaldehyd. To je to, co u špatné pálenky škrabe a pálí v krku. To je také příčinou ošklivé kocoviny. Proto jsou destilační přístroje z mědi, protože na mědi se acetaldehyd zpět redukuje na ethylalkohol a vzniká černý kysličník mědi. Naopak, kvas NESMÍ přijít do kontaktu se zinkem, protože ten podporuje oxidaci ethylalkoholu na acetaldehyd.
Takže až vám v oficiální pálenici budou nabízet jejich "pálenku", která bude škrabat a pálit v krku, tak pěkně poděkujte a kupte si vlastní měděný destilační přístroj. Denaturovaný líh "vyčištěný" chlorovým vápnem (savem) také prošel intenzivní oxidací a toho acetaldehydu tam bude více než dost! No a s přimíchat takový "vyčištěný" líh do skutečné pálenky, nebo "vyrobit" pálenku jenom z toho "vyčištěného" lihu dokáže kterékoliv dostatečně velké prase!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 52.165 (?), 5.1.2019 0:17

Největším problémem jsou oxidační produkty lihu, zejména acetaldehyd. To je to, co u špatné pálenky škrabe a pálí v krku. To je také příčinou ošklivé kocoviny. Proto jsou destilační přístroje z mědi, protože na mědi se acetaldehyd zpět redukuje na ethylalkohol a vzniká černý kysličník mědi. Naopak, kvas NESMÍ přijít do kontaktu se zinkem, protože ten podporuje oxidaci ethylalkoholu na acetaldehyd.
*
Pane Šlosare, co Vy na to?
Dokážete to odborně vysvětlit? Já si myslím, že pravdy je v tom jen velmi poskromnu... Čímž nechci zpochybňovat jeho vliv na kocovinu při odbourávání alkoholu v organizmu po nemírné konzumaci...
Ale s oxidačními produkty kvašení a absenci mědi bych to do souvislosti nedával.
*
S tím zinkem souhlásím jen v tom směru, že kyselý kvas ho rychle "sežere" a kvas a pak i destilát bude kontaminován železem. Jestli tím Zn, jestli nějaké jeho sloučeniny destilují nevím. Ale pravdou je, že se zinkové, nebo pozinkované kotle k destilaci nikdy nepoužívaly. Asi naši předci moc dobře věděli proč.
Ale tvrzení, že by Zn podporoval nějakou reakci, vznik acetaldehydu, nevěřím!
I když zkušenosti a zdroje a výzkumy v tom směru nejsou...

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 236.138 (?), 22.1.2020 16:29

Nedovnímám se, že největším problémem jsou oxidační produkty lihu, tedy acetaldehyd CH3CHO a následně kyselina octová CH3COOH. To, co škrábe v krku je přecukřený kvas, tedy alkohol, který po rozpadu na monosacharidy, díky adenosintrichosfátu (ADT) podle Gay- Lussaca vzniká. Není mi známo, že by měď redukovala acetaldehyd (b.varu 20 °C) na ethanol. Ostatně by to musela stihnout do 20 °C, protože acetaldehyd má tak nízký bod varu, že při odběru úkapů jde vlastně o první vydestilovanou složkou. Otázka zní, kdy by se mohl kvas potkat s kovovým zinkem. Tak snad jedině v pozinkovaných sudech, nicméně kyselost kvasů je díky kys. jablečné, tak nízká, že by došlo k jeho převedení na zinkové ionty Zn 2+ a ty by jistě finální destilát zatížily díky azeotropii trpkostí a možná i jakousi chuťovou kovovostí. Samozřejmě, že je pak na řadě i železo, které rovněž rádo poskytne Fe 2+, s tím s vámi souhlasím. slosar-petr@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
<  6,  7   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika