Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Dřevo do destilátu

Dřevo do destilátu


vyslouzil (17386) - xxx.xxx.92.238 (?)
15.10.2019 12:34

Můžete to vyzkoušet. Vemte si vzorek destilátu zrající v sudu (nebo s přidaným dřevem) a kápněte do něj trochu červeného vína. Myslím, že výsledek nebude o moc jiný..

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5   
                           

Dřevo do destilátu


host - xxx.xxx.77.1 (?)
14.10.2019 17:49, počet návštěv: 2152
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zdravim... chcem dat dubive drevo do cerveneho vina a potom to dat do destilatu..aky mate nato nazor?
Připojit reakci   
                           

Dřevo do destilátu


vyslouzil (17386) - xxx.xxx.92.238 (?)
15.10.2019 12:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Můžete to vyzkoušet. Vemte si vzorek destilátu zrající v sudu (nebo s přidaným dřevem) a kápněte do něj trochu červeného vína. Myslím, že výsledek nebude o moc jiný..

Připojit reakci
                  

Dřevo do destilátu


host - xxx.xxx.43.79 (?)
21.6.2018 16:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Můj poznatek.

1.vzorek - Do čerstvě vypálených hroznů na 45°(pouze odstopkovaných) jsem na 1l přidal 5 sušených rozinek. Pálenka po 2 týdnech získala větší hroznové chuťové aroma (jemně nažloutlou barvu)

2.vzorek - Do vypálených hroznů na 45° jsem do 5 l skla přidal naštípané dubové třísky. Pálenka po dvou letech získala jemně nahnědlou barvu (koňak),jemnější lahodnou chuť.

experiment

Připojit reakci
                     

Dřevo do destilátu


Daník (789) - xxx.xxx.100.59 (?)
21.6.2018 21:30
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Za mě dubové třísky v destilátu mají subjektivně znatelně pozitivní efekt na jemnost chuti. Případně akát. Naopak u vína barique moc nevítám, dá se jím přebít lecjaká nedokonalost vína a někdy přebije i dokonalost vínacheeky

Připojit reakci
                        

Dřevo do destilátu


vyslouzil (17386) - xxx.xxx.236.1 (?)
22.6.2018 8:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Některé destiláty dřevo chuiťově obohatí. Režnou, vínovici, jablkovici. Zlepšit jemnost chuti meruňkovice či wiliamsky třískama je nemožné, naopak jejich dokonalé aroma dřevo přerazí.

Připojit reakci
                           

Dřevo do destilátu


Ivan Hlavatý (4356) - xxx.xxx.234.182 (?)
22.6.2018 9:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Čo sa týka názvu tohto vlákna, tak s kamarátom vyznávame opačný prístup - destilát do dreva. Zaobstarali sme si dva 10-litrové dubové a jeden 20-litrový morušový súdok (foto). Nie je to ale lacná záležitosť. Dávame do nich iba jablkovicu a vínovicu. V prípade slivovice, marhuľovice či hruškovice by to bol kontraproduktívny nezmysel. Destilát ponechávame v súdkoch 6-12 mesiacov. Efekt dubového dreva je excelentný, pri morušovom sme (zatiaľ 2 várky) trochu sklamaní - príchuť pálenky z neho je príliš pikantná, pôsobí to rušivo. Možno sa to zlepší s ďalšími "várkami", kedy morušové drevo trochu uberie na nadmernom chuťovom vplyve. Prípadne musíme ešte vytitrovať optimálnu dĺžku pobytu destilátu v súdku. Čo sa týka dubu, tak ten kvalitu jablkovice resp. vínovice bez debaty zdvíha o level vyššie. IH (Ešte poznámka - drevo by malo byť nástrojom ako z výbornej pálenky spraviť excelentnú, nie je to nástroj na nápravu šitného destilátu).
Obrázky:


Připojit reakci
                           

Dřevo do destilátu


host - xxx.xxx.133.100 (?)
3.7.2018 9:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Už jsem to tu někde psal. Z třtinových produktů (cukr, melasa) dělám rum. Je výborný. Když do něj tak na 4 neděle přidám trochu třísek z dubu, do tmavohněda upečených v troubě, je ještě mnohem lepší. Vždycky je to kombinace lihoviny, dřeva a jeho tepelného zpracování, času... Zkrátka, musí se to vyzkoušet pro každý případ zvlášť. Paušalizovat nejde. Když se to povede správně zkombinovat, je to výhra. Jinak je to škoda práce i suroviny. Tak, kamarádi, zkoumejte, laborujte, jednou budete umět lahodné pití.

PS. ten rum jsem věnoval své ženě. Jmenuje se Juanita rum. Recept je jenom pro ni. Ať po mně má alespoň něco :))))

Jinak, tuto diskuzi jsem začal před léty já a sluší se, abych ji, alespoň za sebe, skončil a poděkoval Vám za názory.

Zdravím všechny kamarády paliče!

Připojit reakci
                           

Dřevo do destilátu


host - xxx.xxx.93.92 (?)
10.9.2018 20:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A dá se tedy nějak zušlechtit klasická slivovice?

Nebo jaký je postup poté, co si jí člověk doveze z pálenice?

Připojit reakci
                           

Dřevo do destilátu


host - xxx.xxx.33.10 (?)
10.9.2018 21:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud je slivovice  ze svestek a dobra je zbytecne je nejak zuslechtovat        slivovici preliji do skenenych lahvi nebo necham v demizonu   5 dni odvetrat pak zazatkovat       pokud je palenka z jablek nevalne chuti   vyskouset v v pul litru  dat kousek duboveho dreva 

Připojit reakci
                           

Dřevo do destilátu


Kamil Severa (92) - xxx.xxx.234.79 (?)
11.9.2018 14:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
První větu do kamene tesat. Nevím co vede k tomu snažit se zušlechtit slivovici drevem. Když je dobrá tak je dobrá i bez dřeva a když je nevalna tak ji soudek nezachrání...
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Destilat z duly (kdoule)416.11.201911626
Zakalená část pálenky1311.11.20191521
Kvas smrdí podobně jako ředidlo2111.11.201932133
Pálenka z kdoulí208.11.201922960
Jablkovy kvas meranie cukru716.11.201922247
Trnkovica (trnka obecna)395.11.201928917
Pečetní vosk114.11.20191755
Palenka z datli?103.11.20197075
Refraktometr na měření kvasu243.11.201913507
Vaření hroznového vina21.11.2019291
Mereni obsahu alkoholu v likeru431.10.2019467
Pálenka z dýně6030.10.201958552
Tis cerveny129.10.2019212
Cukr, cukr a jenom cukr1528.10.201919269
Míchat lutr při 2D?528.10.20191321
Ideální cukernatost při zakládání kvasu326.10.201921517
Zakalená slivovice17222.10.2019236485
Dřevo do destilátu4517.10.201931879
Koupě Palírny 1614.10.20193927
Poraďte jaké kvasinky289.10.201918884
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.20191218
Test na metanol832.10.201996333
Kvas trnky630.9.20191071
Šípkovica ako ma to2326.9.201940921
Vzdálenost trubky od kotla626.9.20191155
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20192006
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20193598
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201923243
Novy kvas nekvasi712.9.20191600
Výtěžnost a cena1012.9.20191986
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.20191516
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019139812
Smíchání dvou kvasů?155.9.201910840
Destilační přístroj193.9.20194069
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201936988
Da se to este?927.8.20191514
borovička827.8.201922030
Kvas broskve226.8.20191190
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20192180
Olej v destilatu222.8.2019778
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Jak obalit uzené maso?16.11.2019
Udírna15.11.2019
Udírna9.11.2019
Udírna9.11.2019
Lovecký a Turistický salám9.11.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů