Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Čo sa týka názvu tohto vlákna, tak s kamarátom vyznávame opačný prístup - destilát do dreva. Zaobstarali sme si dva 10-litrové dubové a jeden 20-litrový morušový súdok (foto). Nie je to ale lacná záležitosť. Dávame do nich iba jablkovicu a vínovicu. V prípade slivovice, marhuľovice či hruškovice by to bol kontraproduktívny nezmysel. Destilát ponechávame v súdkoch 6-12 mesiacov. Efekt dubového dreva je excelentný, pri morušovom sme (zatiaľ 2 várky) trochu sklamaní - príchuť pálenky z neho je príliš pikantná, pôsobí to rušivo. Možno sa to zlepší s ďalšími "várkami", kedy morušové drevo trochu uberie na nadmernom chuťovom vplyve. Prípadne musíme ešte vytitrovať optimálnu dĺžku pobytu destilátu v súdku. Čo sa týka dubu, tak ten kvalitu jablkovice resp. vínovice bez debaty zdvíha o level vyššie. IH (Ešte poznámka - drevo by malo byť nástrojom ako z výbornej pálenky spraviť excelentnú, nie je to nástroj na nápravu šitného destilátu).