Domácí ořechovice
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 6, 7, 8, 9, 10 >
|
|
|
|
host - 54.254 (?), 10.11.2016 11:54
Nezakalí se, když provedete toto. Sladíte medem až nakonec - ovšem medem rozpuštěným v teplém (nevařit, jen cca do 45 stupňů, ve vodní lázni) rumu a dodaným do likéru přes plátýnko či gázu. Lehce to potom může chutnat po rumu, ale to my právě máme rádi. Kdo nechce rum, ať rozpouští v jiném alkoholu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 177.228 (?), 10.11.2016 21:50
Neustálou sedimentaci kalu v medových likérech a vínech způsobují bílkoviny, vosk, propolis, stopová množství tuku apod. z medu.
A celá staletí proti tomu výrobci bojují jen dlouhým vařením vodného roztoku medu a sbíráním vysrážené pěny.
Anebo někteří to berou jako známku kvality a upozorňují na to s tím, že v jejích výrobcích je použit tepelně neupravený a neznehodnocený med.
*
Proto zvažte jestli by nebylo dobré si ten Váš postup nechat patentovat anebo aspoň přihlásit jako užitný vzor.
Rafael.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 103.129 (?), 25.7.2013 22:31
Ahoj všem, mám dotaz pro zkušené ořechovkáře, naložili jsme 30ks ořechů v 1L vodky do jedné láhve a 75ks ořechů v 2L vodky do druhé. Ta první krásně voní ale ta druhá má zápach i dhuť jakoby po acyplirinu, už jste se s tím někdo setkal? Nechce se n8m vylívat 2L vodky, ale skutečně to divně chutná. Díky za radu Radek
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 236.138 (?), 28.7.2013 11:45
Záleží na velikosti ořechů a době jejich otrhání. Mně se osvědčil poměr 15 dobře vyvinutých plodů, snadno krájitelných na čtvrtiny (uvolňují hodně nepříjemně barvící šťávy) na 1 L vodky. Po 6-ti týdnech macerace doporučuji precitipaci (sražení) tříslovin 5%-ní roztokem želatiny (cca 40-50 ml). Sražené třísloviny se usazují na dně nádoby, takže se vyčeřená ořechovka snadno sleje a dosladí se podle chuti. V tomto případě získáte ořechovici barevně nerozeznatelnou od fernetu, ale také jsem se již setkal s názorem, že odstraňování tříslovin je škoda. slosar-petr@seznam.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 142.11 (?), 16.7.2015 11:23
Teď je již trochu pozdě na "naložení"ořechovky, ořechy mají již skořápky, možná tak ještě podrtit v hmoždíři... ale to není ono.
Jinak s autorem souhlasím, čím déle leží, tím lépe chutná!!
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 6, 7, 8, 9, 10 >
|
|
|