Domácí ořechovice



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                     
host - 176.36 (?) 
2.2.2012 20:49

Dobrý den, pane Lukáš, ... co tak náhle, červen je až za 4 měsíce...  buď se předbíháte, nebo máte zpoždění. Jinak díky za recept, bude asi tak 40. v pořadí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
                     
lukasun - (18) - 117.16 (?), 4.2.2012 8:37

Zrovna jsem se připojil a procházím diskuze.

Loni jsem měl 42 litrů ořechovky (z 27 l. slivovice) zbývá mi 20 l...

Takže už ať je 24. červen...


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 146.99 (?), 27.6.2012 14:57

Někde jsem četl, že se nemá používat slivovice, nevíte proč? Možná jen proto, že je příliš dobrá :)  Vy ji používáte, není v tom žádný problém? dík T.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 8.4 (?), 4.7.2012 11:44

Tak jsem to poprvé taky naložil do sklenice. Naplnil jsem ji zcela (jak se tady píše), uzavřel celofánem. Jenže jinde radí, že to je potřeba občas zamíchat. Jak to mícháte, když to je úplně plné?     Aleš

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 4.7.2012 14:04

Vcelku jednoduše. Sklenici uzavřu přes celofán plastovým víkem a krouživými pohyby promíchám.
   Když nebudete míchat a přitom máte rozpuštěný veškerý cukr, nic se nestane.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 234.42 (?), 4.7.2012 15:24

ahoj

děláme to ze slivovice už 15 let (je toho plný sklep a nikdo to nepije..-slivku)

ale jak je to přepasírovaný přes ořechy či ovoce..

Tak vždy každý kdo ochutná tak jen mlaská..

děláme i višnovku ostružinu borůvky...

vše ze slivovice+nakonec pulčák rumu na várku..

Jinak u nás také platí na svatého jana..(jednou jsme se hodně opozdily, už byli ořechy tvrdé ale ořechovka byla také dobrá..)

Zdeněk

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 176.36 (?), 4.7.2012 18:08

A proč ten cukr nepřidáte až do slitého a přefiltrovaného roztoku(macerátu)? Při maceraci (louhování) je tam zbytečný (tak čtvrtina až polovina cukru vám pak zůstane v rozkrájených ořechách a nedostanete je z nich; leda když je zalijete znovu další várkou pálenky !.

Ořechvce zdar.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 82.131 (?), 20.8.2012 9:02

Orechy zbierame aj o takomto čase a dávame luhovať. Nedajú sa krájať, ale kladivom ich potlčiete a je to to isté a samozrejme chutné. Obľúbené aj u žien ktoré majú nos na likér. Odporúčam všetkým. Nazdravie...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 24.1 (?), 9.6.2016 22:29

Místo cukru je lepší dát med, je to i zdravější 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 10.6.2016 9:27

Je, ale likér se medem zakalí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika