Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Záleží na velikosti ořechů a době jejich otrhání. Mně se osvědčil poměr 15 dobře vyvinutých plodů, snadno krájitelných na čtvrtiny (uvolňují hodně nepříjemně barvící šťávy) na 1 L vodky. Po 6-ti týdnech macerace doporučuji precitipaci (sražení) tříslovin 5%-ní roztokem želatiny (cca 40-50 ml). Sražené třísloviny se usazují na dně nádoby, takže se vyčeřená ořechovka snadno sleje a dosladí se podle chuti. V tomto případě získáte ořechovici barevně nerozeznatelnou od fernetu, ale také jsem se již setkal s názorem, že odstraňování tříslovin je škoda. slosar-petr@seznam.cz

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika