destilační přístroj



host - 113.29 (?)
17.3.2008 6:48

lutru by mělo být přes polovinu objemu kotle.. Záleží ale také na konstrukci přístroje. Řešení - dolívat vodou je možné, zejména pokud tím docílíte  okolo 30% poměru alkoholu v lutru. Pozor na přílišné naředění, pak hrozí při běžné konstrukci aparátu (bez deflegmátoru..) ztráty, potečou vám brzy  přiboudliny.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  <  66,  67,  68,  69,  70  >   
                     
host - 181.70 (?), 21.3.2008 7:17

Příjemný den, budu stručmý, snad nevadí.

1/ Moštoměr. Neni ale nutný, doslazovat Vám nedoporučuji a konec kvašení se při použití kvasné zátky pozná snadno.  Snad tedy pokud by Vás předem zajímá výnos. Jinak nedůležité.

2/ Lihoměr. Aby jste naředil výsledek na žádanou hodnotu.

3/Teploměr. Pokud již neni součástí kolony. U začátku je to pomocná ruka pro určení předkap-jádro-dokap a i pokročilého destilatéra to neurazí.

Pro více informací tu neni místo.

S pozdravem.

Deslik

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 178.24 (?), 29.3.2009 18:00

Pověra, která má zabránit "zneužívání"cukru! Slušná pálenka z cukru mé svou osobní vůni i chuť.Mimochodem tento cukerný líh se dá snadno upravovat jako velice slušný rum-přidáním trestě a karamelu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 235.249 (?), 29.3.2009 19:26

Tím nedostanete rum, ale tuzemák.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 113.29 (?), 17.3.2008 6:48

lutru by mělo být přes polovinu objemu kotle.. Záleží ale také na konstrukci přístroje. Řešení - dolívat vodou je možné, zejména pokud tím docílíte  okolo 30% poměru alkoholu v lutru. Pozor na přílišné naředění, pak hrozí při běžné konstrukci aparátu (bez deflegmátoru..) ztráty, potečou vám brzy  přiboudliny.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 158.238 (?), 17.3.2008 21:51

Je lepší pálit s deflegmátorem nebo bez deflegmátoru? Pokud s deflegmátorem tak první i druhé pálení? Z minulé odpovědi jsem pochopil, že pri použití deflegmátoru se oddálí priboudlina, tudiž dokap, tak že je jádra více? Prosím potvrďte jestli je můj výklad správný.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 119.248 (?), 7.4.2008 12:30

Pozna niekto recepty ako sa vyraba lieh zo zemiakov? Dakujem

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 220.133 (?), 8.4.2008 4:39

Pálení z brambor je v domácích podmínkách dost nevýhodné. Ale návod vám tady napíšu, ale jestli chcete doma vyrábět líh tak vám doporučuji jít cestou přes kvašení cukru. Protože výtěžnost lihu z brambor je docela nízká tak 8-8,5 litru na metrák.

1. Oprané brambory se pod tlakem paří, tím popraskají stěny buňek a škrob v nich obsažený zmazovatí. Vytvořená kaše se ochladí na 60°C, přidá se do ní zelený slad na 100 kg brambor 4-5kg (naklíčené obilí obsahuje enzym Diastázu, který štěpí škrob na jednoduché cukry) Asi po hodině je škrob zcukřen a zápara se chladí na 18-20°C. Jak vyrobyt slad píšu u výroby Whisky o pár příspěvků výše.
2. Zápara se přečerpe do kvasných kádí (kvasinky - holovice) a nechá se kvasit. Kvašení se projevuje unikáním CO a zvyšováním teploty. Hlavní kvašení začíná po dvaceti hodinách a je ukončeno za tři dny.

3. Po ukončení kvašení se surovina destiluje. Získáváme surový líh a takzvané výpalky (-krmivo) Surový líh obsahuje 30 - 40% etylalkoholu, vodu a nepříjemně páchnoucí vyšší alkoholy, které tvoří tzv "přiboudlinu".

4. Znovu předestilujeme a máme relativně dobrý líh na výrobu likérů.

Přeju hodně úspěchů.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 234.234 (?), 8.4.2008 18:10

Viete niekto o novom zákone čo sa týka destilácie liehov.

S počutia viem, že sa nejedná o trestný čin.

  Kamil

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 105.5 (?), 8.4.2008 21:23

To ještě neschválili ne?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 58.62 (?), 8.4.2008 22:19

Zdravím, mám dotaz. Jaký úhel by měla mít Cu trubka mezi samotným kotlem a chladičem, popřípadě, jaká výška mezi nima má být. Děkuju.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  66,  67,  68,  69,  70  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika