|
destilační přístroj
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 66, 67, 68, 69, 70 >
|
|
|
|
host - 242.146 (?), 15.4.2008 16:11
Na 1l 50% lihu a dvojí přepal je potřeba 0,5-1 m3 zemního plynu, tedy 5-10Kč, propan-butan je výhřevnější, ale také o dost dražší, el. energie - záleží na tarifu, ale i v noční sazbě je asi o polovinu dražší než plyn.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 181.70 (?), 10.3.2008 7:29
Kolik toho bude, závisí na obsahu alkoholu v kvasu. Traduje se, že z kýble švestek je litr ucházející slivovice o lihovitosti 50%. Většinou je to ale méně. Slovo "vodka" ve Vašem dotazu ale celou věc trochu zamotává. Snad máte jasno Vy.
Ředit NE! Ředí se jen kvasy, které by se připálily a lutr na druhé pálení. Kdyby jste ředil kvas jen zvyšíte energetickou náročnost celého procesu a snížíte výtěžek. Je pak nutné destilace opakovat několikrát.
Mnoho zdaru.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 158.238 (?), 11.3.2008 19:30
Máte někdo zkušenosti s pálenim z černého bezu? Jaké je množství destilátu vzhledem k výchozí surovině? Jaká je kvalita a chuť a hlavně jastli se nemusí přidávat cukr, mám totiž radši když je pálenka pouze s ovoce a né z cukru.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.81 (?), 13.3.2008 16:42
Zkusím ještě jednou odpovědět, ačkoliv tuším, že posledně nedošlo k omylu, ale k odstranění moderátorem. Na webu je popsán postup výroby pálenky z černého bezu, kterého jsem se účastnil a s výsledkem byl velice spokojen. Snad i pro Vás v návodu budou hodnotné informace.
Mnoho zdaru.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.81 (?), 13.3.2008 19:13
Jak myslíte. Možná je Váš názor podložen nějakou zkušeností, možná jen hádáte, tak či onak si myslím, že jste pálenku z černého bezu nejen nikdy nedělal, ale možná i nechutnal.
Přestože Váš názor respektuji, Vaše řešení s moštem apod. zkoušet nebudu. A nenechte se zmást mým přirovnáním, květy bezu naložené v lihu a pálenka i dle Vás né zcela korektně provedená, je nebe a dudy. A Váš komentář k výnosu... no nejsem kouzelník předkap a dokap vzal něco s sebou. Až se to naučím, zase se podělím. Jakákoliv výměna názorů je v této oblasti nad zlato.
Děkuji a mnoho zdaru.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 181.70 (?), 14.3.2008 7:15
K takto formulovanému nesouhlasu, již nemám námitek.
Sám jsem totiž zastánce toho, aby se kvas nedoslazoval a to né jen z důvodu toho, že to zákon zakazuje. Když ovoce nedozrálo, tak prostě nedozrálo a cukr neni to jediné co v takovém případě v ovoci chybí. Tím, že se tam šoupne cukr rafinovaný, ovoce nedozraje. V tomto případě šlo spíše o naředění pálenky lihem v té trochu levnější podobě. Protože myslím, že jste člověk v oboru znalý (dle obsahu jiných příspěvků soudě), pak i víte, že byl výnos tak malý z důvodu velkého odpadu (předkap a dokap). Při použití rafinovaného cukru to tak musí být vždy, jinak by bolela hlava.
Onu pálenku z černého bezu jsem měl tu možnost ochutnat a neshledal jsem na ní žádnou vadu. To samozřejmě o ničem nevypovídá. Je z roku 2oo4 a ještě je jedna láhev ve sklepě, uvidím co se s ní stalo po letech...
S pozdravem.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 56.170 (?), 16.3.2008 18:56
dobrý den zajmavá diskuze.chci se zeptat.kolonu mám a chci se letos pokusit o první ((tinktury).potřeboval byhc vědet co vše je potřeba na meření.myslím tím měření cukernatosti zákaldu měření alkoholu a prostě jakou koliv věc kterou budu zjištovat nějakou hodnotu pro mě důležitou.nevím totiž jak se tyto věci zprávně nazývají a proto mi ani google nepomůže.a popřípadě dík za link kde se toto vše dá koupit.předem díky a lihu zdar.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 66, 67, 68, 69, 70 >
|
|
|
Geniální nápady na police do koupelny pro dokonalý pořádek
Nezáleží na tom, jak malá je vaše koupelna, každá koupelna potřebuje vyhrazený kus nábytku na ručník...
3 důvody, proč si do zahrady přidat ptačí lázeň nebo fontánu
Vodní prvek je pro vaši zahradu stejně důležitý jako půda a slunce. Co kdybyste do své zahrady mohli...
7 způsobů, jak zvětšit malou zahradu
Podívejme se, jak zvětšit malou zahradu. Zelená barva je mnohem silnější, než si myslíte. Je spojová...
Výjimečné rostliny, které nemusíte téměř nikdy zalévat!
Pokud žijete v suché oblasti nebo se chcete podílet na ochraně životního prostředí vysazením zahrady...
10 úžasných bylinek, které můžete stříhat a budou se vám vracet
Trvalky jsou vynikajícím způsobem, jak si udržet zásoby čerstvých bylinek, aniž byste museli každou ...
|
|
|
|