destilační přístroj



   Předchozí příspěvky  |  <  66,  67,  68,  69,  70  >   
            
host - 8.58 (?) 
12.9.2008 6:52

Zdravím

Je možné u měděného kotlíku použít mosazné šroubení na připevnění teploměru?? Nebude to s pákami nějak reagovat, či mít vliv na následný produkt Děkuji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
               
host - 132.50 (?), 25.9.2008 19:27

Podle zkušeností žádný problém.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 2.154 (?), 19.10.2008 18:40

Máte někdo zkušenosti se zkvašováním dýní? Vím, že dýně obsahují fruktózu (v jakém množství netuším). Stojí vysledek za něco, nebo to je zbytečná námaha a nekápne ani kapka? Chemický rozbor dýní jsem nikde nenašel, takže jestli víte, co ještě zkvasitelného krom fruktózy obsahují, napište. Mám na mysli třeba škob, sacharózu, glukózu...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 77.39 (?), 19.10.2008 22:53

Je to zbytčná práce. Dýně mají sacharidů velmi málo a tak kvasit začnou spíš mléčně, jako kysané zelí. 
   Chcete-li za každou cenu z něčeho pálit a nemáte ovoce, volte místo dýně raději řepu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 199.84 (?), 22.10.2008 10:36

Jsem téhož názoru, dýně je lepší "zavařit", receptů je v různých kuchařkách dostatek.

Tonda.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 159.122 (?), 28.10.2008 15:17

talířový chladič v kovodělu stojí 6 000kč a je velmi dobrý.mám ho osobně a jsem spokojen.

cau

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 2.142 (?), 1.11.2008 17:31

Jak správně připravit kvas ze řepy?  Zajímavé téma,  zkoušelo to někdy někdo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 100.5 (?), 2.11.2008 8:14

Je to stejné, jako u ostatních kvasů. Stačí umýt a pokrouhat, zakvasit zákvasem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 100.66 (?), 2.11.2008 22:45

Dobrý večer, přiznám se, že je zde super počteníčko. Patřím k úplným začátečníkům, ale přiznám se, že loni mi z 250 l kvasu vyteklo 22 l perfektní hruškovice (52%). Ale jak čtu na těchto stránkách tak skoro nic nevím. Chtěl bych se zasvěcených zeptat na možnost zakoupení, či vyrobení deflegmátoru. Přečetl jsem si snad všechny příspěvky a co se týká diskuze stran cukru do kvasu, tak mi bylo poraděno abych 100 l hrušek v bečce zasypal cca 1 kg cukru a můžu Vám sdělit, že výsledek předčil mé očekávání. Po vypálení i znalci slivovice aj. uznali, že tak dobrou hruškovici nepili.Sklouzla a hřála a já se dmul pýchou.Takže uvidíme co bude letos..

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 158.238 (?), 8.11.2008 18:34

Z řepy jsem to zkoušel a pak úspěšně nalil do ostřikovačů, možná po několikáté destilaci spíše rektifikaci by se to možná dalo použít na výrobu likérů. Nebo jsem někde udělal chybu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  66,  67,  68,  69,  70  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika