Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 
přesný výraz

Pálení > destilační přístroj

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.171.132 (?)
23.11.2019 7:53

Doporučil bych hlídat teplotu při odtoku, dá se toho pokazit ještě dost. Často jsou problém i použitémateriály..

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   << Předchozí příspěvky | <...6, 7, 8, 9, 10...>   
                           

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.44.2 (?), 12.11.2011 19:16
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vážení paliči.

Pokusil jsem se přepálit víno. Bílé lihovitost 10 %. Vytekl z toho sajrajt nevalné vůně, ale co horší za pár minut to celé zežloutlo skoro jak to víno. Zjistil jsem, že je tam přídavek oxidu siřičitého. I přes uhlíkový filtr zařzený do druhé destilae to opět zežloutlo. Chuť a vůně nic moc nažloutlá barva cca po 30-40 minutách. Co s tím, nemáte někdo radu.

Připojit reakci   
                           

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.91.178 (?), 12.11.2011 19:47
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Nepřečetl jsem všechny příspěvky.je vidět že toto téma je velice zajímavé a tak se ptám zdejších odborníků.Víte co to je lavorovica?Moje babička ji dělala a dožila se ve zdraví 93let.A i brýle potřebovala jen ke čtení.
Připojit reakci
                           

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.176.36 (?), 14.11.2011 7:27
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Lavorovice :To se vezme velký hrnec na zavařování, dovnitř se nalije kvas (asi tak do jedné třetiny až poloviny), vloží se do prostřed "trojnožka" na kterou se položí miska (musí být nad kvasem alespoň 5 cm!) a vše se přikryje umyvadlem, lidově řečeným "lavórem" a utěsní. Do lavoru se dá studená voda. Potom se začne hrnec zahřívat. Pára z kvasu stoupají na horu, ochlazují se na dně lavoru, kapalní a kapky stékají do podložené misky. Po určitém čase takto nakapala celá miska a destilace se přerušila, nebo ukončila (vyžadovalo to určitou praxi a odhad). Voda se musela v lavoru měnit, aby byla stále studená. Je to jednoduchý (spíše však primitivní) druh destilace, hojně používaný předchozími generacemi. Při tomto způsobu se nedá rozdělit "destilát" na úkap, jádro a dokap, vše je spojeno v jednom...   Variaci tohoto způsobu najdete v knize "Domácí výroba lihovin" (Málleová, Schmicková) na straně 53 a obrázek většího způsobu na straně 139 (Laos), kde je již ale trochu modifikovaný - destilát odtéká mimi destilační prostor.

Připojit reakci
                           

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.176.36 (?), 14.11.2011 7:46
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Úprava vína obsahujícího SO2 (což jsou většinou všechny víma kupovaná v obchodě) : SO2 se dá před destilací tzv. "vybublat" vháněním vzduchu do vína (např. přes vzduchovací kámen pro akvária), a nebo postupným přidáváním peroxidu vodíku (H2O2) tento převedete SO2 na SO3 a ten se naváže na alkálie v kvasu obsažené (vznikají sírany). Potom by již neměl dělat problém při destilaci.Totéž lze udělat s již hotovým destilátem. Chce to jen trpělivost a cvik, a hlavně nepospíchat při přidávání peroxidu.

Připojit reakci
                           

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.220.205 (?), 14.11.2011 13:23
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

S peroxidem vodíku jsou potíže a každý ho na likvidaci volného SO2 nesežene. Velmi účinný a bezproblémový je přídavek CaO, který oxid siřičitý převede na nerozpustný siřičitan vápenatý. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
                           

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.112.35 (?), 15.4.2019 7:39
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Peroxid vodíku je v pohodě, jen je to s dostupností horší. Oxid vápenatý ok
Připojit reakci
                           

Destilační přístroj


jikok (48) - xxx.xxx.169.89 (?), 29.1.2012 7:13
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

je otázkou, co žloutnutí způsobuje. Sírany či siřičitany to být nemusí.Zvažte, jaký máte chladič a kolik toho destilujete najednou? aby se nejednalo jen o uvolněnou měděnku z chladiče nebo železo z vody na ředění.. Jinak, co byste chtěl, aby vám při destilaci vína kapalo? koňak? naivo..

Připojit reakci
                           

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.16.204 (?), 9.10.2016 19:26
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

'Četl jsem neutralizovat reakci jak u přesířeného vína po schládnutí mezi prvním a druhým pálením.

Asi to byla soda.

Připojit reakci
                           

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.171.132 (?), 23.11.2019 7:53
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Doporučil bych hlídat teplotu při odtoku, dá se toho pokazit ještě dost. Často jsou problém i použitémateriály..

Připojit reakci
                           

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.171.132 (?), 23.11.2019 7:56
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Hlavně ta měď a rezavá voda škodí.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | <...6, 7, 8, 9, 10...>   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře25.8.2020
Generátor kouře25.8.2020
Proč?6.8.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení20.7.2020
Maso jíž ze začátku černé16.7.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení12.7.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020