Da se to este?



zahraXXX - (4) - 164.166 (?)
26.8.2019 20:00

asi som to zle popisal s tym kolacom. cukor sa nepridaval ziaden. jablka boli roznych odrod povacsinou tvrdsie sladkokysle. odrody neviem. po cely cas to bolo ulozene v pivnici kde je stala teplota okolo 19 stupnov 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
zahraXXX - (4) - 111.4 (?), 26.8.2019 15:58, zobrazeno: 3590x

zdravim vospolok,

minuly rok som zalozil jablcny kvas. bohuzial po cca 3 mesiacoch ked sa zdal byt hotovy a pripraveny (vytvoril sa kolac a cez kvasne zatky prestalo bublat) som musel odcestovat a az teraz... cize po roku som znovu na slovensku. je mozne, ze sa to da este vypalit? ak ano ake hodnoty a coho by mal ten kvas mat aby bol pouzitelny. ja viem, hlupe otazky, ale fakt sa nevyznam a neviem, ci to mam vyliat a pouzit ako hnojivo :-).  dakujem vopred za akekolvek vysvetlenie

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 26.8.2019 16:10

Záleží na tom, z jak sladkých jablek byl kvas založen, zda a kolik byl přicukrovaný a kde byl po celou dobu uložen. Nicméně, pokud byl v chladu a uzavřen funkční kvasnou zátkou, nemusel by se zkazit. Pomohou v tom Vaše smysly: zrak (plíseň, křís), čich (ocet, plesnivina), chuť (štiplavost, kyselost, pachutě). 
Trochu nerozumím větě: vytvoril sa kolac a cez kvasne zatky prestalo bublat. Jablečný kvas vytvoří koláč ihned (podrcená jablka plavou), naopak po skončení kvašení se koláč obvykle potopí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
zahraXXX - (4) - 164.166 (?), 26.8.2019 20:00

asi som to zle popisal s tym kolacom. cukor sa nepridaval ziaden. jablka boli roznych odrod povacsinou tvrdsie sladkokysle. odrody neviem. po cely cas to bolo ulozene v pivnici kde je stala teplota okolo 19 stupnov 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
zahraXXX - (4) - 164.166 (?), 26.8.2019 20:13

este na doplnenie:  bol tam pridany Oenoferm Freddo, Spiriferm a Distizym podla navodu. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 26.8.2019 22:37

Tady je rada těžká. Je to něco jako kdybych napsal: "Měl jsem jablka ve sklepě, řekněte mi, jestli jsou ještě k jídlu." Pokud ten kvas nevidíte, je to věštění z koule. 
   Jablka nejsou oskeruše, je to poměrně laciná surovina. Pokud nemáte nikoho, kdo by kvas posoudil, ekluje se Vám kvas ochutnat, máte letos slušnou úrodu, založte čerstvý kvas a za 3 měsíce ho vypalte. Možná by se zadařilo i z toho loňského, ale lepší destilát než z čerstvých to asi nebude.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
zahraXXX - (4) - 111.4 (?), 27.8.2019 7:13

presne to som, potreboval vysvetlit... Pomohou v tom Vaše smysly: zrak (plíseň, křís), čich (ocet, plesnivina), chuť (štiplavost, kyselost, pachutě).

ako laik a clovek, ktory to skusa prvykrat tieto veci nevycitam zo ziadnej prirucky. a ako vravite, staci pockat na novu urodu a dalej sa ucit na chybach.

velmi pekne dakujem za rady

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 157.239 (?), 27.8.2019 10:03

Obsluha v pálenici by neporadila?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika