Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Da se to este?

Da se to este?


vyslouzil (17344) - xxx.xxx.236.1 (?)
26.8.2019 22:37

Tady je rada těžká. Je to něco jako kdybych napsal: "Měl jsem jablka ve sklepě, řekněte mi, jestli jsou ještě k jídlu." Pokud ten kvas nevidíte, je to věštění z koule. 
   Jablka nejsou oskeruše, je to poměrně laciná surovina. Pokud nemáte nikoho, kdo by kvas posoudil, ekluje se Vám kvas ochutnat, máte letos slušnou úrodu, založte čerstvý kvas a za 3 měsíce ho vypalte. Možná by se zadařilo i z toho loňského, ale lepší destilát než z čerstvých to asi nebude.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty

Da se to este?


zahraXXX (4) - xxx.xxx.111.4 (?)
26.8.2019 15:58, počet návštěv: 1299
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

zdravim vospolok,

minuly rok som zalozil jablcny kvas. bohuzial po cca 3 mesiacoch ked sa zdal byt hotovy a pripraveny (vytvoril sa kolac a cez kvasne zatky prestalo bublat) som musel odcestovat a az teraz... cize po roku som znovu na slovensku. je mozne, ze sa to da este vypalit? ak ano ake hodnoty a coho by mal ten kvas mat aby bol pouzitelny. ja viem, hlupe otazky, ale fakt sa nevyznam a neviem, ci to mam vyliat a pouzit ako hnojivo :-).  dakujem vopred za akekolvek vysvetlenie

Připojit reakci   
   

Da se to este?


vyslouzil (17344) - xxx.xxx.236.1 (?)
26.8.2019 16:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Záleží na tom, z jak sladkých jablek byl kvas založen, zda a kolik byl přicukrovaný a kde byl po celou dobu uložen. Nicméně, pokud byl v chladu a uzavřen funkční kvasnou zátkou, nemusel by se zkazit. Pomohou v tom Vaše smysly: zrak (plíseň, křís), čich (ocet, plesnivina), chuť (štiplavost, kyselost, pachutě). 
Trochu nerozumím větě: vytvoril sa kolac a cez kvasne zatky prestalo bublat. Jablečný kvas vytvoří koláč ihned (podrcená jablka plavou), naopak po skončení kvašení se koláč obvykle potopí.

Připojit reakci
      

Da se to este?


zahraXXX (4) - xxx.xxx.164.166 (?)
26.8.2019 20:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

asi som to zle popisal s tym kolacom. cukor sa nepridaval ziaden. jablka boli roznych odrod povacsinou tvrdsie sladkokysle. odrody neviem. po cely cas to bolo ulozene v pivnici kde je stala teplota okolo 19 stupnov 

Připojit reakci
         

Da se to este?


zahraXXX (4) - xxx.xxx.164.166 (?)
26.8.2019 20:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

este na doplnenie:  bol tam pridany Oenoferm Freddo, Spiriferm a Distizym podla navodu. 

Připojit reakci
            

Da se to este?


vyslouzil (17344) - xxx.xxx.236.1 (?)
26.8.2019 22:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tady je rada těžká. Je to něco jako kdybych napsal: "Měl jsem jablka ve sklepě, řekněte mi, jestli jsou ještě k jídlu." Pokud ten kvas nevidíte, je to věštění z koule. 
   Jablka nejsou oskeruše, je to poměrně laciná surovina. Pokud nemáte nikoho, kdo by kvas posoudil, ekluje se Vám kvas ochutnat, máte letos slušnou úrodu, založte čerstvý kvas a za 3 měsíce ho vypalte. Možná by se zadařilo i z toho loňského, ale lepší destilát než z čerstvých to asi nebude.

Připojit reakci
               

Da se to este?


zahraXXX (4) - xxx.xxx.111.4 (?)
27.8.2019 7:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

presne to som, potreboval vysvetlit... Pomohou v tom Vaše smysly: zrak (plíseň, křís), čich (ocet, plesnivina), chuť (štiplavost, kyselost, pachutě).

ako laik a clovek, ktory to skusa prvykrat tieto veci nevycitam zo ziadnej prirucky. a ako vravite, staci pockat na novu urodu a dalej sa ucit na chybach.

velmi pekne dakujem za rady

Připojit reakci
                  

Da se to este?


host - xxx.xxx.157.239 (?)
27.8.2019 10:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Obsluha v pálenici by neporadila?

Připojit reakci
                  

Da se to este?


host - xxx.xxx.19.119 (?)
27.8.2019 10:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

no na Moravě měli "staří vinaři" pořekadlo : Dá sa (pít), nedá sa (ale dá sa svařit) a prodá sa Pražákom (ty prý vypijí všechno...)

Tož hezký den

Připojit reakci
                     

Da se to este?


vyslouzil (17344) - xxx.xxx.11.149 (?)
27.8.2019 11:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mladí vinaři - ke smůle nás Moraváků - už poznali, že nejmlsnější a nejbohatší jazyky dnes žijí v Praze a tak tam vozí ty nejlepší vínasad.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Dřevo do destilátu4517.10.201930725
Koupě Palírny 1614.10.20193087
Poraďte jaké kvasinky289.10.201918230
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.2019900
Test na metanol832.10.201994595
Kvas trnky630.9.2019820
Šípkovica ako ma to2326.9.201939439
Vzdálenost trubky od kotla626.9.2019857
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20191780
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20193350
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201922704
Novy kvas nekvasi712.9.20191410
Výtěžnost a cena1012.9.20191759
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.20191206
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019138468
Smíchání dvou kvasů?155.9.201910425
Destilační přístroj193.9.20193498
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201935797
Míchat lutr při 2D?329.8.2019841
Pečetní vosk1027.8.20191319
Da se to este?927.8.20191300
borovička827.8.201921615
Kvas broskve226.8.20191024
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20191946
Olej v destilatu222.8.2019619
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191683
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201918426
Aroma meruňkovica813.8.20191771
Pálení ovocných vín1912.8.201911837
Melounovice610.8.20191100
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201931272
destilační přístroj10529.8.20191453827
Refraktometr na měření kvasu233.8.201912655
Trubka ke chladiči21.8.2019820
Z ceho udelat visnovku2231.7.20193710
Cudny proces palenia430.7.20191073
Meruňkový kvas 4627.7.201947033
Ražná - ražovica1526.7.201944811
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.20191680
Ananasový kvas318.7.20191714
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Elektrická udírna z Mountfield21.10.2019
Elektrická udírna z Mountfield21.10.2019
Tvrdá kůže na bůčku16.10.2019
Tvrdá kůže na bůčku15.10.2019
Tvrdá kůže na bůčku14.10.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů