Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Pálení > Da se to este?

Da se to este?


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.236.1 (?)
26.8.2019 22:37

Tady je rada těžká. Je to něco jako kdybych napsal: "Měl jsem jablka ve sklepě, řekněte mi, jestli jsou ještě k jídlu." Pokud ten kvas nevidíte, je to věštění z koule. 
   Jablka nejsou oskeruše, je to poměrně laciná surovina. Pokud nemáte nikoho, kdo by kvas posoudil, ekluje se Vám kvas ochutnat, máte letos slušnou úrodu, založte čerstvý kvas a za 3 měsíce ho vypalte. Možná by se zadařilo i z toho loňského, ale lepší destilát než z čerstvých to asi nebude.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.

Da se to este?


zahraXXX (4) - xxx.xxx.111.4 (?), 26.8.2019 15:58
Tento příspěvek (zjistit adresu)

zdravim vospolok,

minuly rok som zalozil jablcny kvas. bohuzial po cca 3 mesiacoch ked sa zdal byt hotovy a pripraveny (vytvoril sa kolac a cez kvasne zatky prestalo bublat) som musel odcestovat a az teraz... cize po roku som znovu na slovensku. je mozne, ze sa to da este vypalit? ak ano ake hodnoty a coho by mal ten kvas mat aby bol pouzitelny. ja viem, hlupe otazky, ale fakt sa nevyznam a neviem, ci to mam vyliat a pouzit ako hnojivo :-).  dakujem vopred za akekolvek vysvetlenie

Připojit reakci   
   

Da se to este?


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.236.1 (?), 26.8.2019 16:10
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Záleží na tom, z jak sladkých jablek byl kvas založen, zda a kolik byl přicukrovaný a kde byl po celou dobu uložen. Nicméně, pokud byl v chladu a uzavřen funkční kvasnou zátkou, nemusel by se zkazit. Pomohou v tom Vaše smysly: zrak (plíseň, křís), čich (ocet, plesnivina), chuť (štiplavost, kyselost, pachutě). 
Trochu nerozumím větě: vytvoril sa kolac a cez kvasne zatky prestalo bublat. Jablečný kvas vytvoří koláč ihned (podrcená jablka plavou), naopak po skončení kvašení se koláč obvykle potopí.

Připojit reakci
      

Da se to este?


zahraXXX (4) - xxx.xxx.164.166 (?), 26.8.2019 20:00
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

asi som to zle popisal s tym kolacom. cukor sa nepridaval ziaden. jablka boli roznych odrod povacsinou tvrdsie sladkokysle. odrody neviem. po cely cas to bolo ulozene v pivnici kde je stala teplota okolo 19 stupnov 

Připojit reakci
         

Da se to este?


zahraXXX (4) - xxx.xxx.164.166 (?), 26.8.2019 20:13
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

este na doplnenie:  bol tam pridany Oenoferm Freddo, Spiriferm a Distizym podla navodu. 

Připojit reakci
            

Da se to este?


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.236.1 (?), 26.8.2019 22:37
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tady je rada těžká. Je to něco jako kdybych napsal: "Měl jsem jablka ve sklepě, řekněte mi, jestli jsou ještě k jídlu." Pokud ten kvas nevidíte, je to věštění z koule. 
   Jablka nejsou oskeruše, je to poměrně laciná surovina. Pokud nemáte nikoho, kdo by kvas posoudil, ekluje se Vám kvas ochutnat, máte letos slušnou úrodu, založte čerstvý kvas a za 3 měsíce ho vypalte. Možná by se zadařilo i z toho loňského, ale lepší destilát než z čerstvých to asi nebude.

Připojit reakci
               

Da se to este?


zahraXXX (4) - xxx.xxx.111.4 (?), 27.8.2019 7:13
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

presne to som, potreboval vysvetlit... Pomohou v tom Vaše smysly: zrak (plíseň, křís), čich (ocet, plesnivina), chuť (štiplavost, kyselost, pachutě).

ako laik a clovek, ktory to skusa prvykrat tieto veci nevycitam zo ziadnej prirucky. a ako vravite, staci pockat na novu urodu a dalej sa ucit na chybach.

velmi pekne dakujem za rady

Připojit reakci
                  

Da se to este?


host - xxx.xxx.157.239 (?), 27.8.2019 10:03
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Obsluha v pálenici by neporadila?

Připojit reakci
                  

Da se to este?


host - xxx.xxx.19.119 (?), 27.8.2019 10:32
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

no na Moravě měli "staří vinaři" pořekadlo : Dá sa (pít), nedá sa (ale dá sa svařit) a prodá sa Pražákom (ty prý vypijí všechno...)

Tož hezký den

Připojit reakci
                     

Da se to este?


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.11.149 (?), 27.8.2019 11:14
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mladí vinaři - ke smůle nás Moraváků - už poznali, že nejmlsnější a nejbohatší jazyky dnes žijí v Praze a tak tam vozí ty nejlepší vínasad.

Připojit reakci
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Bílý ocet - dostupnost26.5.2020
Průměr komínu k udírně20.5.2020
Uzení domácích klobás19.5.2020
Generátor kouře15.5.2020
Generátor kouře13.5.2020
Generátor kouře13.5.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů