7 nápadů na vánoční dekorace

Nápady na vánoční dekorace
Zdroj: www.housebeautiful.com

Pokud hledáte venkovní vánoční dekorace, už nemusíte hledat dál. Protože se naše pozornost v tomto ročním období přirozeně přesouvá na sváteční výzdobu, neměli bychom zapomínat investovat do některých vánočních zahradních dekorací, abychom zajistili, že naše venkovní prostory budou také svátečně ozdobeny. Ozdobení venkovního prostoru trochou svátečního kouzla dá vašemu domu vyniknout. Ať už se jedná o vaši zahradu za domem, před domem, verandu, terasu nebo dokonce balkon, pár úprav může zajistit, že venku bude stejně veselo jako uvnitř. Připravili jsme si pro vás 7 nápadů na vánoční dekorace.

1. Výběr venkovního vánočního stromku

Rozšiřte slavnostní náladu do svého venkovního prostoru pomocí výstavního stromu. Od nenápadných až po extravagantní, krásné venkovní vánoční stromky jsou tím nejlepším způsobem, jak rozzářit trávník – a udělat z toho svého ten nejlepší na ulici.

Nejste si jisti, který vybrat? Při výběru venkovního stromku je třeba vzít v úvahu mnoho věcí. Chcete umělý stromek, který budete používat každý rok znovu, nebo dáte přednost skutečnému? Je dostatečně pevný, aby odolal zimnímu počasí?

Zatímco tradiční smrk nebo borovice patří k nejoblíbenějším možnostem, umělé venkovní kvetoucí stromy (nebudou potřebovat zalévání) jsou také docela efektní expozice. Totéž platí pro větvičky, hvězdicové stromy, moderní kuželovité stromy a menší venkovní stromky v květináčích, které vypadají nádherně umístěné po obou stranách vchodových dveří.

Výběr venkovního vánočního stromku
Zdroj: www.housebeautiful.com

2. Vyzdobte si dveře

Venkovní vánoční výzdoba má v sobě cosi kouzelného, zejména když řady domů začnou věšet věnce na dveře, navlékat girlandy a zapínat blikající figurky, aby se jimi kolemjdoucí mohli pokochat. Jakmile si vyberete venkovní vánoční stromek, nezapomeňte na výzdobu dveří. Od věnců z větví stromů až po umělé větvičky, které můžete používat každý rok znovu, vnesou do každého příbytku další dotek svátečního kouzla.

7 nápadů na vánoční dekorace - vyzdobte si dveře
Zdroj: www.housebeautiful.com

3. Zavěšení světel

Věnujte nějaký čas tomu, aby se vaše zahrada rozzářila venkovním vánočním osvětlením. Možnosti osvětlení zahrady jsou neomezené – od omotání větví stromů světly až po umístění solárních světel na kůlech do země.

Nemáte nápady? Navlékněte světýlka podél střechy domu, zavěste rampouchy kolem předních nebo zadních dveří (nebo dokonce kůlny či altánu) a obalte kmeny stromů pohádkovými světýlky, abyste získali tu správnou jiskru. Nezapomeňte je nastavit na časovač (nebo je před spaním vypnout), abyste ušetřili za energii.

7 nápadů na vánoční dekorace - Zavěšení světel
Zdroj: www.housebeautiful.com

4. Ať je to zábava

Není nic kouzelnějšího než projíždět ulicemi během svátečního období. Jakmile zavěsíte jiskřivá světla, proč je nedoplnit o charakteristické figurky v podobě nafukovacích siluet nebo svítících gondol? Ať už si vyberete cokoli, určitě oslní každého kolemjdoucího.

7 nápadů na vánoční dekorace
Zdroj: www.housebeautiful.com

5. Zvažte ohniště

Zimní počasí je sice na spadnutí, ale ohniště vám udělá radost. I když se zdá přirozené, že se při poklesu teplot schováte doma, praskající oheň (a útulný přehoz) může prodloužit požitek ze zahrady.

Pokud jste si v létě nestihli pořídit ohniště, mezi ty nejlepší patří velké ocelové komíny, ocelové ohniště a kulatá hliněná ohniště; ideální pro menší prostory.

6. Výběr slavnostních vánočních rostlin

Během Vánoc obohaťte zahradu o sezónní barvy, jako je červená a bílá, a skvělou volbou jsou květiny, například čemeřice (vánoční růže). Mají pastelově růžovou a bílou barvu, vytvářejí velké listy, které vyplní prostor a zpravidla vydrží od konce zimy do začátku jara.

Další bílou květinou, kterou je vhodné zvážit, je plamének Cirrhosa; tyto květy mají výraznou bílou barvu a obvykle kvetou od prosince do ledna. Plamének bude potřebovat určitý řez, aby se zmenšila jeho velikost, protože může dorůst až do výšky pěti metrů.

Nic však nevypovídá o Vánocích tolik jako Cesmína ostrolistá (Ilex aquifolium); odolný stálezelený keř, který vytváří bohaté červené bobule a dodá vašemu venkovnímu prostoru spoustu nádherných barev. Můžete také odebírat řízky a použít je na věnce, chvojí a vázy.

7. Místo k sezení (s dekou)

Posledním nápadem je vytvoření útulného (a teplého) místa k posezení. Pokud máte to štěstí, že máte pergolu, ozdobte dřevěné trámy blikajícími světýlky pro kouzelný nádech nebo přivažte nějaké závěsné dekorace. Pokud máte lavičku nebo zahradní pohovku, obložte ji polštáři a přehozy, nebo můžete jednoduše vytvořit posezení soustředěné kolem plápolajícího ohně. Pro balkony (v závislosti na velikosti) si pořiďte malou lavičku a přidejte pohodlné sedací polštáře.

místo k sezení s dekou
Zdroj: www.housebeautiful.com

Sváteční venkovní výzdoba může proměnit vaše venkovní prostory v zimním období na kouzelné místo. Od vánočního stromku a věnců na dveřích po svítící světýlka a dekorace, venku můžete vytvořit sváteční atmosféru. Nezapomeňte na ohniště, vánoční rostliny a útulná místa k posezení, která dodají vaší zahradě ten pravý vánoční nádech. Napište nám do komentářů, jaký ze 7 nápadů na vánoční dekorace jste využili.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno