Obyčejný rýč vs. Fiskars



   Předchozí příspěvky  |  <  16,  17,  18,  19,  20  >   
                     
host - 35.56 (?) 
4.8.2011 12:44

Přátelé, já nepoužívám klasický rýč ani fiskars. Používám lopatorýč, ten se mi osvědčil na většinu prací, dále štychar a klasickou lopatu. Kombinace masivního železa a tvarovaného dřeva, co dobře sedne do ruky. Dřevo v ruce neklouže, saje to je velká výhoda. Přiznávám, že čas od času zlomím násadu :D Pokud bych ovšem profesionálně kopal drážky, tak bych si ten fiskars koupil na test, případně bych přidal mezi nářadí ručně kovaný rýč z násadou z jasanového dřeva. Každému sedne do ruky něco jiného, všichni nejsme stejní :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 137.160 (?), 8.8.2011 18:49

zdravim vsetkych, tak som uspesne znicil 2 ks F. rylov. pri paceni som ich ohol v prechode nasady a listu, ci ako to povedat:) Ked som hladal nejaku prijatelnu sumu za novy, tak som zistil ze maju rozne typy, farby, ceny... Nevedel som preco je taky rozdiel (500-900 kc), tak som sa spytal. Tu je odpoved ktora mi prisla :

"děkujeme za Váš dotaz. ErgoComfort je paradoxně nejnižší řada. Nemá plastový návlek na násadě, která je z kulatého profilu. Ergonomic má měkké návleky na násadě, která má kapkovitý profil zúžený na straně prstů. Tím se podstatně lépe drží. ErgoPlus má navíc gelový povrch držadla, který tlumí rázy.

Přeji Vám hezký den.

S pozdravem

Ing. Jan Růzha"

Tak to len pre informaciu.

Inak gelove drzadlo vykuzlilo na mojej tvari usmev, ale len do tej doby, kym som si spomenul na presekavanie korenov starych Lonicer v hojnom pocte pri ich likvidacii. Do ruky som vtedy dostaval riadne pecky a nebolo mi vsetko jedno(to iste pri sekani do kamenov). Takze uz sa tomu moc nesmejem, ale bez skusenosti by som to ani nezatracoval ani nevychvaloval. pre hobby zahradkarov je to pravdepodobne zbytocnost.

A este ma pobavil tento popis F. ryla : "jsou propracovány do posledního detailu počínaje nádhernou módní barvou Terracota..." :D hrachacha. Ale niekto mozno chce ladit i na zahrade. proti gustu...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
gerchán - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (138) - 98.110 (?), 16.8.2011 8:29

včera jsem ten "ohnutej zázrak" od Fiskarsu poprvé vyzkoušel a musím uznat, že je dobrý. Hloubil jsem příkop podél chalupy a ve větších hloubkách se ohnutá násada moc hodila.

S rovnou násadou jsem se musel nepříjemně ohýbat a kolikrát už nebylo kam "páčit" Při zvedání pak hlína sjížděla zpátky do příkopu. To se u fiskarsu díky "lopatovému" úhlu nedělo. Práce ve větších hloubkách byla zhruba 2 x rychlejší (ač to zní jak reklama na kosmodisk:) Firma co tu kopala kanály používala kromě bagrů právě rýče fiskars. Kdosi tu psal, že se mu nelíbí jejich monstrózní reklama. Když se tak nad tím zamyslím, tak žádnou reklamu jsem nikde neviděl. Mně osobně se Fiskars dostal do podvědomí díky kladnému doporučení mého okolí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 118.44 (?), 27.8.2011 20:09

Do této diskuse jsem nechtěl až nějak moc zasahovat ale když vidím ten souboj fiskars versus celý svět, připomíná mi to souboj dolmar a ostatní na podobném vláknu.Je jasný že každý výstřelek mody je něčím mystifikován, i můj kámoš si koupil sekeru fiskars a když přišel ke mě a viděl že štípu dřevo štípačkou tak řekl to je na nic já mám novou sekeru fiskars to bys viděl ten mazec.Posléze jsem se dozvěděl od jeho matky, neber ho zas tak vážně on byl vždycky hrdina ale s tou sekerou vydrží tak max 5 minut a je po hrdinství.Je jasný že nelze srovnávat štípačku se sekerou ale tak je to většinou s tím vychvalováním super high výrobků.Většinou se přehání až tak moc že to ani rozum nebere ale je potřeba asi nechat každého vybouřit až se z toho vyspí a uzná že je to pořád jen sekera(rýč) i když modernizovaný ale pořád to není pluh nebo štípačka.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 161.15 (?), 27.8.2011 20:34
Porovnáváme dva rýče, tedy stejnou kategorii. Přirovnání sekera vs štípačka je něco trochu jiného. Já osobně mám taky rýč Fiskars, a když jsem si ho kupoval bylo mi jedno jakou značku nese. Rýč Fiskars je ke koupi v každém zahradnictví. Pořádný rýč, který by se mu vyrovnal ani zdaleka ne. Možná někde ve specializovaném obchodě ve větším městě mají kvalitní rýče stejně kvality za lepší cenu. Opravdu mi ale nestojí za to, podniknout pátrací akci za koupí rýče. Naštěstí jsem se dle vašich slov nevybouřil a stále tento rýč i po 4 letech používám. Ty druhé dva rýče, které mám doma jsou už 4 roky opřené o zeď sklepa... Zajímalo by mne jakou zkušenost máte s tímto rýčem?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 118.44 (?), 27.8.2011 21:13

Zravím já jsem ještě té reklamě na fiskars bohudík nenaletěl, ale k věci nepoužívám fiskars protože jsem zatím nenabyl dojmu že po něm toužím.Používám jen rycí vidle asi české Rostex a nemám s nimi absolutní problém za 120 kč- kolik že stojí ten finský zázrak?Ale jestli je někdo s ním spokojen jen mu to přeji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 175.210 (?), 28.8.2011 19:00

Hoste 161.15 mohl byste přiznat kolik toho ryjete. Mám na mysli podzimní přípravu půdy, to je v celé ploše obrátit o 180st. A pak co to jsou za rýče opřené ve sklepě o stěnu - značka, tvar. Děkuji.   J.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 161.15 (?), 28.8.2011 19:47
Na podzim toho zase tak moc neryju - pravidelně cca 15 x 3 metry. Teď toho bylo trochu víc, zúrodňuji část pozemku - navíc to přidá ještě dalších 50 m. Ryl jsem ale ještě i díry pro oplocení pozemku a základy pro terasy v okolí domu, vyryl jsem s ním pařezy po starých trnkách. Jaké značky jsou ve sklepě, to nevím, ale až budu podívám se na to. Tvar je klasický špičatý a druhý rovný. Oba mají plastovou rukojeť, násadu dřevěnou.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
gerchán - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (138) - 180.10 (?), 29.8.2011 7:14
Ptal jste se na cenu fiskarse, stojí asi 800korun. Já mám klasický rýč. Zatím slouží, jen se po roce zlomila plastová rukojeť. Fiskarse bych asi neužil, ale líbí se mi jeho praktický tvar. Teď mě u nás v železářství zaujala kopie pod názvem JOBIextra za 189kč. Nemáte s ní někdo zkušenost? Mají i kopie jejich seker, ale to jsem si pořídil originál. Mám od značky JOBIexta nějaké SDS vrtáky a ty zatím slouží.
sekera 1900g
sekera 1900g
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 175.210 (?), 29.8.2011 10:23

Až provedete podzimní přípravu půdy rýčem Fiskars, alespoň na ploše tří arů, dejte vědět. Děkuji.   J.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  16,  17,  18,  19,  20  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika