Kosa



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6500) - 9.135 (?) 
12.12.2016 18:37

No diskutoval tu borec, kterému jednoduchým výpočtem dokázali, že pokud je pravda ten výkon, co udává, musí tím křoviňákem točit jak vrtulník rotorem a při tom běžet. Vážně: Pokud to myslíte upřímně, aniž zkoumám na co vám bude to seno (mně je na obtíž a pašuju ho jezeduchům na louku), pořiďte si slušnou rotační vícenožovou sekačku. Je s ní nejpohodlnější práce, nevadí jí problematická tráva. I když ji spustíte jen dvakrát za rok, vyplatí se to. Křoviňák musíte vláčet na hřbetě a ještě při tom hýbat rukama, když se to cuchá, je to na mašli. S rotačkou musíte jen spaziergang machen.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
pepa kot - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (385) - 99.250 (?), 13.12.2016 6:28

Musí se Petr z H. rozhodnout sám. Pokud budu chtět velmi pěkné seno, sekat ručně kosou 2 tis.m2 se už,,nenosí"!  A jednomu sekáči by to trvalo dlouho! S rotační sekačkou z Bau-Mount-Uni apod. nelze vysokou trávu sekat. Bubnová nebo lištová sekačka trávu zachová na seno. K lištové sekačce lze dokoupit i příd.nářadí na jiné práce na zahradě.Třeba i tu shrabovačku na seno. Křovińák lze využít na vysokou trávu.  Pokud seno nepotřebuji, tak bych si lámal hlavu jen tím, kam tu suchou trávu odklidit! 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 84.190 (?), 13.12.2016 7:11

Pamatuji si na tu debatu, dala by se asi dohledat, ale možná tu už není.Mám docela dojem, že jsem se chytil i s Petrem z H.,když popisoval jak někdo poseká 1000m2 křovinákem za pár minut.Ten se teď bude ptát co je rychlejší jestli rotačka nebo křovinák?Tak já říkám -1. je rotačka,2. je křovinák, třetí je kosa ruční.Pak se můžete dostat na pozemek, kde si s rotační sekačkou moc neseknete.Všechno poválíte.Chtěli by jste aby jela pomaleji a rychleji sekala ale u některé to nejde.Nesprávně se určilo datum sečení, nebo špatný druh trávy.Jak chcete.Křovinák je univerzální stroj k baráku.Strunou vše obsekám, myslím kolem záhonů, skleníků,stromků, vysokou trávu vezmu kotoučem.Nedám na něj dopustit.Kosa je krásný nástroj, ale řekl bych že jí doba trochu překonala .Taky se domnívám že si na ní musíte udělat fyzičku.Myslím před tím, než s ní začnete dělat .Obratle, CTčka,kapačky.Už to tu někdo psal.jen potvrzuji.Seno?Balík farmáře 500kč, To samé množství sekat, sušit,ukládat =30kč/h.To je asi odpověď na to proč lidi nemůžou dostat nekoho do zahrady, aby si posekal trávu za odvoz.Je to můj názor.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6500) - 9.135 (?), 13.12.2016 8:16

Pokud opravdu ten superman byl tazatel, tak jsem se kouzlem nechtěného trefil. A to by dokazovalo, že tenkrát křovinořez znal akorát z obrázků, jinak se na to dnes neptá. Další možnost je, že jen vypustil kontrolního chrousta a tetelí se radostí, co to zase způsobí, i tací jsou. Pokud jde o to proč nikdo nechce sklízet zahrady a sady, mám jiný názor. Nejde snad o peníze, cokoliv zadarmo je dobrá cena. Prostě se tam ta technika nedostane. Kdo nevěří, ať se podívá jakou mechanizaci dnes zemedělci používají a zamyslí se, jak by se s tím v sadu motali a zda by se tam vůbec nějak dostali.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
pkovarik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1331) - 112.187 (?), 13.12.2016 8:41

Je smutné, že i vy se uchylujete k osobním útokům a domýšlení si o diskutujicích. Diskuze má být o tématu, nikoli o diskutujících osobách, není to slušné... Ale co už. Zase se to snažíte sklouzávat někam, kde to být vůbec nemá, už nemám chuť v této debatě pokračovat. Snad mi zbývá jen poděkovat, že tu vytváříte tak "skvělou" atmosféru. sad

Co se týká předchozí debaty, jen jsem tenkrát napsal, jak velký pozemek a jak rychle posekal profi křoviňákem technický zaměsnanec obce (který v tom má ohromnou praxi). To, že tomu nevěříte a že se snažíte napadat a zesměšňovat, co jste sami neviděli, nic na faktu nezmění, a vypovídá to něco pouze o vás, nic víc. Já nemám potřebu vám cokoli dokazovat, byla to pouze informace v rámci tehdejší diskuze, jak rychle lze s křoviňákem pracovat.

Co se týká mých aktuálních dotazů, ptám se proto, že sám v tom nemám praxi. Vždy jsem sekal jen malou elektrickou rotační menší plochu (cca 500m2) a moc neřešil. Teď budu mít větší pozemek, takže ho potřebuji něčím udržovat, a to bez elektriky. Proto se ptám na zkušenosti ohledně rychlosti kosení, páč fyzicky jsem na tom dobře a chybí mi hlavně ten pohyb, takže bych spojil příjemné s užitečným. Nedočkal jsem se téměř žádných praktických informací, jen zesměšňování tohoto způsobu sekání. Pokud by to moc nešlo, ptal bych se v budoucnu i na porovnání křoviňáku s pojezdovou sekačkou, kdo zkoušel obojí a může srovnávat pracnost a rychlost obojího. Opět jsem se dočkal jen osobních útoků.

Ok, už se dál ptát na sekání nebudu, podařilo se vám otrávit dalšího člověka, zahradní experti, snad jste spokojení... sad

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 84.190 (?), 13.12.2016 9:08

Nikdo nikoho nechěl otrávit.Musíte si uvědomit, že když si pamatuju na nějakou věc která mě nějak zaujala(u vás ten profík který za sec/ m2) a já na ně koukám u té obce denně a porovnám co je možné a co není, tak je taky možné že jste se někoho mohl otrávit i vy.A taky tím že dost lidi nazýváte Ano--m.To mi taky vadí.Když v tom někdo nemá praxi, tak ať o tom nepíše.Já se taky nepletu do jabloní nebo broskví.Nemám k tomu co říct.Pište dál a neurážejte se.Tato diskuse jiná nebude.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
pkovarik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1331) - 112.187 (?), 13.12.2016 9:59

1. Ano, používám oslovení anonym jako vyjádření toho, že příspěvku připisuji malou váhu, pokud se člověk nechce pod svým názorem podepsat (je jedno, jestli celým jménem, nebo jen nějakým označením, jen aby bylo jasné, že se diskutuje s tím a tím). Je to slušnost, navíc na tomto oslovení neshledávám vůbec nic pejorativního.

2. Když v tom někdo nemá praxi, tak ať o tom nepíše - praxi v čem? V dívání? Napsal jsem přesně to, čeho jsem byl svědkem, takže mi uniká, proč bych to neměl napsat. (BTW je to 800m2 za hodinu, když už o tom mluvíte, tak aspoň pravdivě).

3. Navíc to byla reakce na PP, který píše "ten superman byl tazatel" a "vypustil kontrolního chrousta a tetelí se radostí, co to zase způsobí". Obojí jsou pomluvy a takové napadání člověka v diskuzi pochopitelně otráví.

Díky za ostatní názory. Vzhledem k tomu, že nehodlám trávu sekat pravidelně, odpadá volba rotační pojezdové sekačky, ktará by si s vysokou trávou neporadila, a protože do toho nehodlám investovat 20000 a více, vyzkouším kosu, a když to rozumně nepůjde, pořídím křoviňák.

PS: nejedná se o trávu řídkou ve smyslu jemná, ale o běžnou luční trávu s menší hustotou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6500) - 9.135 (?), 13.12.2016 10:33

Tak zaprvé, radu jsem poskytl, že je pro vás nevhodná není můj problém. Za druhé, že nedůvěřuju tomuto dotazu si můžu dovolit. Kdo si pořizuje 20 arů louky jen tak z plezíru je mně "divný". Z různých příčin. Speciálně sečení jen občas. Co bude dělat s tím senem? První seč se nemůže nechat ležet, musí se usušit a odvézt, pokud nežijete v nějaké aridní oblasti. Jinak se tam už se sekačkou nedostanete. Píšete že jste fyzicky zdatný, má to tedy být nějaká "užitečná posilovna"? Víte, že když se suší seno, musí se to dělat kdy je to třeba, kdy je počasí a ne kdy se vám chce? Nemůžete na koupaliště, musíte obracet. Kam ho odklidíte, čím ho odvezete? A jestli to pořizujete s tím, že si tam občas zasečete, protože na to máte vzpomínky z mládí, nemám k tomu co dodat. Pro mně jste v tomto okamžiku a v tomto kontextu výstřední milionář.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
pkovarik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1331) - 112.187 (?), 13.12.2016 10:42

Jestli vás tento způsob "diskuze" uspokojuje a vyžíváte se v napadání a generování profilu člověka z nevinného dotazu, tak si poslužte, co už...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6500) - 9.135 (?), 13.12.2016 10:48

Neuspokojuje, velmi mne neuspokojuje. A to proto, že když zvážím argumenty, které diskutující poskytl, stále více se mi dotaz jeví jako nesmyslný, ba hloupý.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika