Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Nakládání > Problém se zelím

Problém se zelím


host - xxx.xxx.234.255 (?)
5.10.2016 16:06
Dobry den, chcem sa spytat ci mozem do nalozenej kapusty v sude doliat vodu, ked bola nakladana pred 5 dnami? Je zatazena, ale po krajoch sa vyduva. Stred pod zavazim je pod vodou. Par krat som ju popritlacal, ale vzdy vychadza
Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5   
                           

Problém se zelím


host - xxx.xxx.91.178 (?), 24.2.2013 17:13
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Moje maminka dávala horní vrstvu slepicim.Já už řadu let dělám zelí v kamenáku a vždy se na povrhu vody která je nad zelím utvoří čistě bílá plíseně kterou pravidelně odstraňuji(možná se jedná o ušlechtilou plíseňsmiley).Zelí je tvrdé a chtné ne jen podle mého názoru.Do zelí není třeba dávat nic krom soli.Ale kdo chce přidává řadu dalšího koření dále třeba jablka, papriku,mrkev atd.

Připojit reakci   
      

Problém se zelím


host - xxx.xxx.5.149 (?), 25.11.2011 11:11
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Asi jste udělala někde chybu.Já si myslím, že Vaše zelí nebylo řádně ušlapané, udusané, a že v něm zbyly vzduchové bublinky. Bez přístupu vzduchu vzniká při kvašení cukrů lahodná kyselina mléčná, za přístupu vzduchu zelí špatně a nečistě kvasí, myslím si že vzniká velký podíl kiyseliny octové a proto je zelí hodně kyselé (já tomu říkám, že zelí zkysá).Pro zdárné kvašení není potřeba nic víc než dobré zelí (nejlépe zelí určené ke krouhání, které je křehké a má více cukrů) a sůl cca 15-20 dkg na 10 kg (ty správné kvasinky jsou již a zelí). Ostatní přísady pouze ovlivňují výslednou chuť. Zelí kvasí při různých teplotách, bez nějakých následků na chuti, snad od 10°C až do 24 °C což mám osobně odzkoušeno. Délka kvašení je nepřímo úměrná teplotě.

           Mr Big

Připojit reakci
      

Problém se zelím


host - xxx.xxx.17.210 (?), 8.1.2016 12:40
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Moze to byt aj sezonou - kvalita zeli. Niekde som cital, ze zle kvasenie je aj vtedy ak je male mnozstvo mineralov. Mnohym pomohlo pridanie mineralnej vody. Ma niekto skusenosti s pridanim mineralov, ako sa to bezne robi pri vyrobe, kvaseni vina?

Připojit reakci
      

Problém se zelím


ivap (730) - xxx.xxx.243.114 (?), 8.1.2016 12:43
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je normální, až bude vykvašené, tak se lák nepotáhne.

Připojit reakci
         

Problém se zelím


host - xxx.xxx.11.101 (?), 8.1.2016 14:37
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to jste mě svojí odpovědí trochu uklidnil. Říkáte, že nemám panikařit, tak počkám. Letos mi poprvé v životě zvláčkovatěl lák v kvašácích, ale už vykvašených, byly to poslední podzimní, tak byly asi pro kvašení málo sladké. Pomohl přídavek octa, to se u zelí nedá použít. Milena

Připojit reakci
      

Problém se zelím


PP. (5532) - xxx.xxx.9.135 (?), 8.1.2016 17:29
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Za dva dny to přece nemůžete hodnotit. Když kvasí, nechte to být aspoň týden, když klesne voda dolévejte, aby nahoře nebylo bez vody. Pak odeberte vrchní vrstvu a teprve ochutnejte. To není hup na krávu, už je tele. Vy víte, jaká je správná rychlost výstupu bublin? Já ne a myslím že to neví nikdo.

Připojit reakci
   

Problém se zelím


host - xxx.xxx.234.255 (?), 5.10.2016 16:06
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobry den, chcem sa spytat ci mozem do nalozenej kapusty v sude doliat vodu, ked bola nakladana pred 5 dnami? Je zatazena, ale po krajoch sa vyduva. Stred pod zavazim je pod vodou. Par krat som ju popritlacal, ale vzdy vychadza
Připojit reakci
      

Problém se zelím


host - xxx.xxx.84.190 (?), 5.10.2016 16:21
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dávám po celé ploše igelit/folii.Potom se dá dát do pytlíku voda zagumičkovaným otvorem nahoru.Voda v něm to krásně zatíží.
Připojit reakci
      

Problém se zelím


PP. (5532) - xxx.xxx.9.135 (?), 5.10.2016 17:16
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V chytré knize, kterou mám na chalupě je popsaná umělá zelná šťáva. Která se právě dává, když ji zelí moc nemá. Až tam pojedu, opíšu to a postnu. Odhadem bych dal slanou vodu, osolenou asi jako polévka a krapet cukru.

Připojit reakci
         

Problém se zelím


host - xxx.xxx.234.91 (?), 5.10.2016 17:53
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dava sa mierne osolena voda, ale neviem, ci v tejto faze je dobre ju tam priliat, a tiez neviem, ci to je vobec potrebne?
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Nakládání a vakuování masa na uzení9.7.2020
Uzení domácích klobás30.6.2020
Strojek na uzavírání konzerv22.6.2020
Uzení domácích klobás16.6.2020
Uzení domácích klobás10.6.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení9.6.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů