Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Asi jste udělala někde chybu.Já si myslím, že Vaše zelí nebylo řádně ušlapané, udusané, a že v něm zbyly vzduchové bublinky. Bez přístupu vzduchu vzniká při kvašení cukrů lahodná kyselina mléčná, za přístupu vzduchu zelí špatně a nečistě kvasí, myslím si že vzniká velký podíl kiyseliny octové a proto je zelí hodně kyselé (já tomu říkám, že zelí zkysá).Pro zdárné kvašení není potřeba nic víc než dobré zelí (nejlépe zelí určené ke krouhání, které je křehké a má více cukrů) a sůl cca 15-20 dkg na 10 kg (ty správné kvasinky jsou již a zelí). Ostatní přísady pouze ovlivňují výslednou chuť. Zelí kvasí při různých teplotách, bez nějakých následků na chuti, snad od 10°C až do 24 °C což mám osobně odzkoušeno. Délka kvašení je nepřímo úměrná teplotě.

           Mr Big

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika